Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, chystám se ušít pro malou na léto šatičky. ![]()
Jenže… jdu prvně žabičkovat, nevíte o kolik víc ustřihnout látky, aby výsledný obvod hrudníku byl např. 50cm? Mám koupenou pružnou nit, ale nevím ani na kolik nastavit délku stehu, normálně mám na 2jce…
Neporadíte mi někdo prosím? Jsem z toho kapku nešťastná a chci, aby se povedly. ![]()
@Jane.Nem Já teda nešiju, ale kdybych chtěla, tak bych si to nejdřív asi 100× vyzkoušela na kusech nepotřebný látky, a až pak bych píchla do originálu na šatičky ![]()
@lleennttiillkkaa No to bych udělala, kdybych měla látku navíc, ale právě budu šít ze zbytků, ale asi zkusím na nějakém starém triku. ![]()
Délku stehu už si nepamatuju, ale tuším že sem neměnila oproti normálu(žabičkovala sem jen jednou před 2lety), hlavně musíš na to mít tu spešl nit/gumku jinak ti to moc žabičkovat nebude(z klasické pružné niti ti to moc nepůjde) nadstavovala sem jen pár cm(u těch výsledných 50cm byl dala tak 5?)…ale říkám mám jen jednu zkušenost, třeba písne někdo zkušenější…jo a určitě si to vyzkoušej at vychytáš napřed chyby
Pokud bude vysledny nazabickovany dil 50 cm, pak musis vstupni latku nasobit dvema + svove pridavky. Tzn 50×2+(podle typu latky, vc. zacisteni, hadam, ale ze to bude hezka bavlna, takze na bocnim svu staci 1-1,5cm). Tedy znovu 50×2+1,5 - to je vstupni dil. Zabickujes dvema zpusoby - specialni gumickovou niti, kterou navlekas pouze do spodni civky. Bud rucne, nebo i strojne navines (pri strojnim je potreba rucne gumku povolovat, aby se nenavinula natazena). Nebo entlovym stehem pres gumicky. Tzn, ze sijes klasickymi nitemi a na latku entlem obsivas gumku ve vysledne delce 50 cm + uzliky. Tady gumku neprisivas, je pouze v tom tunylku tvorenem cickakem. Je to mene elegantni. ![]()
Holky, tak mám po práci, povím vám, to bylo tedy něco, ale opravdu moc děkuji @shellmyska za super návod, vyšlo to jak to mělo, ale bylo to nekonečné a myslela jsem si, že to snad i vzdám, sem tam mi to trochu uteklo, mrcha nitka se pořád kroutila někam jinam…
Ale ve finálním výsledku to nebylo vůbec vidět… UFFF!!
Takže už aby bylo léto a malá je natáhla na sebe, to budu na sebe teprve pyšná…
![]()