Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Normální zlatý náramek většinou se jménem dítěte, případně datem narození. Ale proč anonymně nechápu
.
To už se lidi bojí podepsat i pod takový obyčejný dotaz?
My tenhle náramek dostali pro malého jako dárek k narození, většinou se na něj ryje jméno, příjmení, krevní skupina atp.
@Anonymní píše:
Velmi často výdám na Facebooku apod. deti, kteří maji tyto náramky, nejspíše zlaté s destičkou, maji je i mnohdy menší treba i miminka. Nevíte proc se to dává? A co maji na te destičce napsáno? Prosím o zachování anonymu líbilo by se mi to pro dceru tak se poptávam
Zlato to asi bude, kvůli alergickým reakcím…na chirurgickou ocel to nevypadá, je to žluté…
Vyrýt tam můžeš třeba krevní skupinu dítěte, kdyby se něco stalo nebo, že je alergik apod…takhle to měl můj ex, ale na krku, na řetízku…
Syn dostal takoveto naramky 2. Jeden cisty a druhy se jmenem. V zemi jeho otce je to normalni vec. K sehnani je to snad v kazdem zlatnictvi, nebo ne? Jinak otec meho ditete je turek, takze zlato je temer ryzi. Ne 24, ale tusim, ze 22 karatu to ma, takze barva je trosku jina, mnohem jasnejsi, nez od zlata 18 karatoveho
@trpaslinka
Jj, obzvláštˇ turci si na to potrpí, tam to má snad každé dítě.
@SIMONA1234 píše:
Zlato to asi bude, kvůli alergickým reakcím…na chirurgickou ocel to nevypadá, je to žluté…
Vyrýt tam můžeš třeba krevní skupinu dítěte, kdyby se něco stalo nebo, že je alergik apod…takhle to měl můj ex, ale na krku, na řetízku…
Myslím že krevní skupina je k ničemu. Pochybuju, že kdyby se něco stalo, v nemocnici kouknou na náramek a prdnou mu to podle toho ![]()
@Moni85 píše:
Myslím že krevní skupina je k ničemu. Pochybuju, že kdyby se něco stalo, v nemocnici kouknou na náramek a prdnou mu to podle toho
Tak jasně, že mu tam prdnou 0- a nebudou mu hledat AB pozitivní… ![]()
Ale hezky to vypadá na tom plíšku…
![]()
@Anonymní píše:
Velmi často výdám na Facebooku apod. deti, kteří maji tyto náramky, nejspíše zlaté s destičkou, maji je i mnohdy menší treba i miminka. Nevíte proc se to dává? A co maji na te destičce napsáno? Prosím o zachování anonymu líbilo by se mi to pro dceru tak se poptávam
Zdravotní (ID) náramky
@SIMONA1234 píše:
Tak jasně, že mu tam prdnou 0- a nebudou mu hledat AB pozitivní…
Ale hezky to vypadá na tom plíšku…![]()
Jen mě to přišlo úsměvně, že by mu tam tu AB+ dali a pak zjistili že ten náramek někde našel
.. jinak jsem to nemyslela zle ![]()
@Moni85 píše:
Jen mě to přišlo úsměvně, že by mu tam tu AB+ dali a pak zjistili že ten náramek někde našel.. jinak jsem to nemyslela zle
No to by bylo dobrý…
Dobrej průšvih..no…tak ne, no…tak si tam nechám vyrýt: „Pokud mě najdete v bezvědomí, stačí mi 2 decky červenýho, rovnou do žíly, pro sichr!“
![]()
@SIMONA1234 píše:
Tak jasně, že mu tam prdnou 0- a nebudou mu hledat AB pozitivní…
Ale hezky to vypadá na tom plíšku…![]()
tak ale ona má každá skupina podskupinu, takže to není tak jednoduché a RH faktor
@Anonymní píše:
ten na fotce je fakt zlatej?
jinak jsou taky s bydlistem a mobilem na rodice a jménem dítěte, když se ztratí
@tasa píše:
tak ale ona má každá skupina podskupinu, takže to není tak jednoduché a RH faktor
no ale tak nulka mínus je pořád univerzální, ne? ![]()