Životní příběhy

28
13.3.15 00:23

životní příběhy

Milé maminky, chtěla bych se vás zeptat na váš názor. S Přítelem jsme vytvořili internetovou stránku s cílem sdílet životní příběhy nás všech. Já sama ráda pročítám různé diskuze a příběhy lidí. Máme 2 letou dceru, takže i velice ráda zjišťuji, co kdo jak dělá a proč. Ráda se nechávám inspirovat různými nápady a jsem nadšená když najdu nějakou perfektní radu nebo doporučení. Naše představa je taková, že by se kdokoliv mohl na chvilku zastavit a zamyslet nad svým životem, sepsat svůj příběh nebo situaci, která ho v životě ovlivnila a třeba i posunula někam dále…a můj dotaz je:Myslíte si že lidé budou chtít psát, přemýšlet? sdílet své soukromí s ostatními? nebo nikdo už nemá na psaní a přemýšlení čas ani chuť? Děkuji za jakýkoliv názor :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
184
13.3.15 00:33

Je to moc dobrý nápad, také si ráda přečtu různé životní příběhy. ;) Ale sepsat to, je hrozně těžký, tolik myšlenek co se přehazují z jedné na druhou, na to chce opravdu čas něco takového sepsat. U mě by to bylo šíleně, ale šíleně zmatené… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
13.3.15 00:36

Tak to jste mě moc potěšila :-)děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
13.3.15 00:40

Když najdu zítra čas, přesně jak píšete zastavím se… Tak zkusím něco dát do kupy.. ale bude to opravdu dlouhé a opravdu zmatené :-) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
13.3.15 01:01

No tak to bude skvělé:-) budu opravdu moc ráda, těším se :-) http://www.lifestories.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
13.3.15 01:25

Nápad dobrý, pokud to za chvilku nebude jako tady, spousta deníčků s nulovým sdělením :-)

a prolítla jsem první článek a je tam dost hrubek, to mě třeba od čtení odradilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
13.3.15 01:27

@Lemate Nápad je to pěkný, jen se obávám, že to přitáhne taky hodně „pohádkářů“. Lidé jsou různé, jak říká moje sousedka, někteří bájí až chorobně, i tady na emiminu už toho bylo plno. Těžko pak poznat, kteří z neuvěřitelných osudů je pravda a který jen vymyšlená storka.

A jestli můžu ještě jeden nehezký názor, lidi se dnes už neumí vyjadřovat. A psanou formou už vůbec. Když tady kolikrát čtu, příspěvek nemá ani hlavu ani patu, čárky, tečky na konci vět žádné, diaktritika žádná, hrubky nasekané, že to škrábe oči. A do toho všeho ještě automatické opravy tabletů a ajfóunů, které si pisatel nezkontroluje, to je pak tragédie takový text číst.

Ale fandím vám, sama bych mohla napsat jeden z těch osudů „těžko uvěřitelných“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
13.3.15 01:41

@Lemate Vaše idea mi připomněla sérii knih SLepičí polévka pro… Byla pro duši, pro matky, o věčné lásce, pro pejskaře, pro zlomené srdce, titulů bylo více a byly to opravdu inspirativní knihy a v době, kdy přišly k nám na slovensko, staly se bestsellerem.
 http://www.martinus.sk/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
13.3.15 07:48

Tak čtenáře i přispěvatele si stránka určitě najde, stejně jako tady je spoustu lidí, co píše deníčky, nebo denně louská deníčky druhých…takže proč ne, i když pro mě osobně to není, svoje soukromí na internet věšet nechci a pro příběhy cizích lidí si chodím do knihovny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
13.3.15 07:55

Neplní tuto funkci už spousta různých blogů?? Tam se také lidé dělí o své příběhy. Pokud budou mít stránky nějakou dorou propagaci, aby si k nim lidi našli cestu, tak proč ne, ale přijde mi, že v dnešní době je u takto zaměřených stránek velká konkurence.
A jak už tu někdo zmínil, také by mě odrazovaly pravopisné chyby, takže před tím, než by se povídky na webu objevily, by měly projít nějakou korekcí, což by měl mít na starost někdo, kdo ty stránky bude spravovat a to není zrovna jednoduché, když tam bude něco dlouhé, bude to časově náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
13.3.15 08:05

Je to dobrý nápad :) Určitě se také podělím, jen to bude dlouhé a chvilkama hodně smutné :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
13.3.15 08:11

A nedaly by se pravopisné chyby vyřešit tak, že by je před pověšením na stránky zakladatelka opravila?
Nebo vám to přijde jako velký zásah?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
13.3.15 08:27

Nápad dobrý. Sama mám taky životní příběh, že by ho nevymyslel ani Shakespeare, ale upřímně, v dnešní době bych ho volně na internet dávat nechtěla.

@Jazz27 Souhlasím do puntíku, se vším :kytka:

@Malaga Těžko má v dnešní době někdo tolik času, aby opravoval pravopisné chyby v psaném textu, zvlášť matka, která má dítě/děti, musí se jim věnovat. Zvlášť zdarma, ve svém volném čase..Stačí si pročíst deníčky tady na emiminu, taky tam často nacházím hrubky a stylistické chyby..Myslím si, že by to nemělo být. Deníčky jsou jakousi veřejnou tváří emimina..Chápu necenzurovat diskuze, ale deníčky by měly mít určitou úroveň..Když na tyto stránky zabrousí někdo nový, první, co ho „praští přes oči“,je deníček a pravděpodobně ho otevře, aby si udělal obrázek.

Ale chápu, že admini jsou jen lidi a taky mají svůj život. Nechtějí trávit svůj volný čas neustálým pročítáním a opravováním chyb..Navíc, internet má v dnešní době už opravdu každý, takže kvalita toho, co tam kdo vloží, je často pomíjivá..A pohádkářů by se našlo spoustu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
13.3.15 08:34

@Jana206 co se týká toho času - nemyslím si, že by denně bylo tolik přispěvovatelů, aby se to nestíhalo opravit.
Je to asi i o tom, zda se tomu někdo chce věnovat na určité úrovni anebo to nechá žít svým vlastním životem. Kdybych zakládala nějaký web, tak by to bylo s tím, že se tomu věnovat chci ;).Každý jsme jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
13.3.15 08:43

Gramatické chyby v uveřejněných příbězích jsem schopna pochopit.

Ale hrubé gramatické chyby v hlavní myšlence, to svědčí o nepozornosti, nepečlivosti a „horké jehle“ samotných autorů… což se mi nelíbí a je to hlavní důvod, proč bych tam nic nenapsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová