Životní příběhy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17095
13.3.15 10:44

@BohunkaP a jaké hrubé gramatické chyby jsi našla? Já koukala a mimo špatně vložených čárek ve větách jsem si asi nic nevšimla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22042
13.3.15 10:48
@Jazz27 píše:
@BohunkaP a jaké hrubé gramatické chyby jsi našla? Já koukala a mimo špatně vložených čárek ve větách jsem si asi nic nevšimla.

A to pomíjím drobnosti typu Vás-vás, Vašich-vašich (mělo by být velké písmeno ve všech takových slovech - nebo když už, tak sjednoceně).

To všechno pro mne svědčí o „péči“, která byla těm stránkám věnována.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
13.3.15 10:49

Milé dámy velice vám děkuji za vaše názory, příspěvky. Vážím si vašeho času a upřímnosti. Chyby také nemám ráda, psaný příběh jsem kontrolovala a nějaké chyby opravovala, bohužel se může stát že mi něco uniklo. opravíme. Chceme se tomuto projektu věnovat naplno, takže s opravováním textů nemáme problém. času je pravda míň, máme tu holčičku, takže vše řešíme po večerech-nocích. Přítel je hodně pečlivý, a určitě nic nedělá horkou jehlou, tak mě překvapuje jestli tam jsou chyby, ale může se stát. Dáme to do pořádku. Budeme velice rádi za každý příběh či příspěvek a naše myšlenka do budoucna je: z těch nejlepších příběhů vytvořit pěknou knihu, takové jakoby rodinné dědictví, které by si mohli předávat generace a jednoho dne si váš příběh přečte třeba vaše pra pra pra vnučka :-) Za každý váš názor či připomínku jsem vám opravdu vděčná, chtěli bychom to postupně vyladit k dokonalosti a vaší spokojenosti :-) tak snad se nám to podaří :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
13.3.15 10:55

@Jazz27 Ani lékaři nevědí, jak se bude situace vyvýjet, a čekají nás další hoslitalizace a vyšetření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
13.3.15 10:57

Souhlasím s @Jazz27. Máte promyšlenou i nějakou korekturu? Protože jestli ne, tak se to může lehce zvrtnou na snůšku špatně stylizovaných a gramaticky nemožných článků… Ráda bych si i zde kolikrát přečetla nějaký deníček, třeba mě zaujme název. Ale když to otevřu, tak mě často zalije studený pot už po 2-3 řádcích :roll: Abych ušetřila své duševní zdraví a taky pisatelku tak to radši vypínám, protože člověk pak nemá chuť se vyjádřit k tématu, ale k jejím pisatelským (ne)schopnostem. Každý prostě neumí slova hodit na papír tak, aby z toho byl čtivý a srozumitelný příběh, nemluvě o tom, že některé nejeví náznak zajímavosti ani obsahem. Číst 100× o „vyjímečném“ porodu fakt nemusím :mrgreen: Takže pokud si to plánujete nějak kočírovat (k čemu jako provozovatelé máte plné právo), pak říkám ANO, výborný nápad. Pokud tomu ale plánujete dát volný průběh, pak v tom nevidím nijaký přínos ani smysl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
13.3.15 11:00

Bohunka P má pravdu už to dáváme do pořádku. Děkujeme za váš postřeh :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
13.3.15 11:17

O tom jestli příběhy po lidech upravovat do čitelné formy nebo nechávat autentické, tak jak nám pošlou jsme přemýšleli, samozřejmě to budeme kočírovat a nebudeme zveřejňovat třeba to jak někdo šel nakoupit:-)ale jsme na úplném začátku, proto to řešíme a ptáme se na vaše názory :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
13.3.15 11:56

@Lemate doporučuji počíst ty Slepičí polévky, určitě vám to pomůže, forma, styl, celkově to dle mého bylo vydařené. I to rozdělení do kategorií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
13.3.15 11:58

@BohunkaP jo tak, takže většinou to byly ty čárky. A to Vás/vás, to se kdysi psalo v dopisech, při oslovení, ale dneska už se od toho upustilo, takže si myslím, že ty velká písmena nejsou tak důležitá, ale máš pravdu, že by to mělo být teda sjednoceno. Buď vždy, nebo vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
13.3.15 12:22

Právě na ty slepičí polévky koukáme a máte pravdu, je to opravdu stejná myšlenka :-)knihy máme rádi a sledujeme co je kde nového, ale o této knize jsme vůbec nevěděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
16.3.15 13:35

Milé maminky přibyl nám další příběh :-) tak kdyby jste se chtěla některá zapojit, přispět i svým příběhem nebo jen počíst, zhodnotit směle do toho :-)budeme velice rádi a vaše názory jsou vítané :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
16.3.15 16:58

@Lemate Já si myslím, že by nebylo od věci, nabídnout spolupráci některé zdejší mamince či maminkám. Jsou tu mnohé, které znalost pravopisu živí a je tu i hodně jazykových nadšenkyň, které by vám třeba rády pomohly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
16.3.15 18:40

To není špatný nápad :-) kdyby jste věděla o někom konkrétním budeme rádi za tip :-) děkujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
16.3.15 19:42
@Lemate píše:
To není špatný nápad :-) kdyby jste věděla o někom konkrétním budeme rádi za tip :-) děkujeme.

kdybyste, kdybychom, to je jedna ze základních věcí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1232
16.3.15 19:47

@Lemate

to je dobrý nápad, ať se Vám daří :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...