Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@Terez001 tak alespoň můžu vyřídit, že v tom není sama..stejně nechápu, že je to v dnešní době ještě běžnépotkany jsem neviděla, ale je pravda že se tam pak sbíhají psi a kočky z širokého okolí..stěhování bohužel nepřipadá v úvahu, kvůli finančním možnostem, ale je pravda že pár sousedů už to takhle „vyřešilo“..
Psala jsem ti radu na postup v odkazu (první strana diskuse).
Jen jde o to, aby tam pak maminka se soused mohla normálně existovat, aby ji nevyštípali.
A to žije na nějaké ještě hodně zapadlé vesnici?
@Anonymní píše:
@Jančakecalka ještě když jsem tam bydlela, tak jsem jí lámala k tomu ať je to jen přechodné bydlení..po rozvodu jsme neměli moc na výběr abychom nemuseli měnit školu a mamka práci. Bohužel si tam už asi i zvykla a vrazila hodně peněz do rekonstrukce bytu, takže s ní hold nehnu..možná až se jednou odstěhuje brácha (ještě bydlí u ní) tak jí premluvím, přeci jen už jí bude stačit menší byt..
Někdy se hold sterším lidem už stěhovat nechce. Nevim, jak stará je tvá maminka, ale třeba teta to tak má, že už se stěhovat nikam nechce, zvykla si tam, předělala si byt…no, každý jsme jiný.
@AnastazieB píše:
No fuuuj, taková hrůza, na vesnici slepice a prasata… A holá hlína, zelený stromy a tráva na zahradě. Bože, taková hnusná vesnice.![]()
![]()
@Terez001 píše:
zas místní chytrolínka![]()
Zakladatelko, lituju tvoji maminku a věřím ti vše, co píšeš. Já taky do 15 let bydlela s našima v bytovce a zabíjačky se tam děly taky…Všude smrad z krve, chodba od krve a ten smrad nepopsatelný
Příspěvek upraven 01.06.17 v 12:59A kdyby jen zabíjačky..Ale mrtvoly zvířat (třeba někomu umřeli králíci na mor) se házely na „hnojiště“ normálně vedle baráku. Smrdělo to, byly ty mršiny plné červů a takto odhazovali tam kde co. LIdi děsné prasata. Zabíjačky to samé - střeva a nepotřebné zbytky z prasete se odhazovalo normálně ven, jak píšu výše. Kolem domu běhalo plno potkanů, málem mě večer jeden napadl. Lidi tam chovali slepice, prasata a všude plno havěti, smradu, červů, no fuuj, naštětsí jsme se pak ostěhovali
![]()
![]()
fuj to je nechutný, obdivuji že jsi to tam vydržela dýl než den…humus
Nejsou. Akorát se nesmí výslužka rozdávat sousedům. takže zakladatelky mamka má smůlu, a asi to ví…:))
@solip píše:
A nejsou nahodou domaci zabijacky zakazane Evropskou unii?
@solip píše:
A nejsou nahodou domaci zabijacky zakazane Evropskou unii?
Pro vlastní spotřebu myslím ne.
Holky je to menší město, žádná zapadlá víska..bytovka je tedy na okraji, ne v centru, ale i tak..
@Jančakecalka zas tak stará není - 48 let. @puntice moc děkuji, podívám se na to..
@Borůvka1990 vážně si myslíš, že znáš mojí mamku líp, než já
v tom případě bys jim to asi měla jít ukázat, pokud dokážeš zabít prase, tak že o tom nikdo neví ![]()
@Anonymní píše:
@Borůvka1990 vážně si myslíš, že znáš mojí mamku líp, než já![]()
v tom případě bys jim to asi měla jít ukázat, pokud dokážeš zabít prase, tak že o tom nikdo neví
Jak se zabíjí prase nevíš Ty. Jedná se o pár hodinovou akci, jednou či dvakrát za rok. Je užitečná samozásobicí záležitost, někdo nechce kupovat v marketu ale mít vlastní.
Jj na vesnici se už skoro nesmí chovat slepice, protože kdákaj, králíci, protože chudáčci ušáčci, oni ti lidi je pak žerou
nebo takový pašík, vždyť to je přeci proti přírodě zabít prase hezky doma v klidu bez stresu, ono je celkově lepší jít do marketu koupit vajca z klecového chovu (lidi nevidí jak slepice v kleci trpí a po roce je zabijí) pak si koupí kuře v akci, (to kuře milé dámy, je vykrmené za pár týdnů a je na tom tak, že se mu pod váhou lámou zaživa nohy, potože kostra není dost silná) pak prasata, namačkaná v totálním hnoji opět rychlovykrmená, takto si kupujete vekeré maso, zvířata z výkrmu vezou x kilometrů na porážku, kde se s nima se*ou, za nohy za živa je pověsí hlavou dolů, přes elektriku je omráčí a pak šup, cirkulou se podřežou krky a už to jede, nebo taková paštika s husích jatýrek, to je taky chuťovka… Pokud jste tady proti někdo domácím zabíjačkám okamžitě vyplivněte maso co máte z obchodu a už jej nikdy nejezte, protože pokud vám domácí zabíjačka příjde hrozná, tak máte teda dokonalé klapky na očích ony ty šunčičky a párečky na stromě fakt nerostou!!!
![]()
Jee pamatuji si jako malý zabijacky u báby v bytovce-4 byty, ve sklepě prádelny, sušičky, prostory na zpracovani masa, stroje na zpracovani šrotu, velký dvůr před domem, vzadu za dvorem udírna s velkým kotlem. Dřív se ty rodiny střídaly v zabijackach za komancu. Bydlím shodou ok. v bytě pod babou v tom baráku a přistěhoval se sem jeden arogantni zakomplexovanej, sobeckej, zavistivej atd. totálne vymastenej ING 39let bez rodiny. Verim, že mu by to ted vadilo a volal by policajty.
@Terez001 píše: Že tys to nezažila, nebo něčemu nevěříš a považuješ to za pohádky, je tvůj problém. Přála bych ti to zažít ty chytráku
Hele chytráku, u nás se zabíjaček dělalo opravdu hodně. Zvířat jsme měli na stovky
A nikdy jsme si nedovolili něco jen tak pohodit.
A opravdu nevěřím tomu, že by si někdo dělal takový odpad u baráku. ![]()
@Borůvka1990 píše:
Hele nepřeháněj, taky zabijíme (i když ne v bytovce), známí si zabíjejí v bytovce, zeď od krve po chodbách je blbost, možná v tý prádelně, ale věřím že to tam po sobě uklízej. Každá zapomenutá krev znamená hejna masařek, nevěřím že by byl v bytovce někdo tak bl.bej. A střeva ve křoví, jo? To by je ráno měli ve vchodě, kočky a potkani by to roztahali.Podle mě je Tvá mamka ten typ nájemnice, která musí komandovat celej barák. Nudí se tak hledá chyby. A nebo v horším případě závidí. Sama maso kupuje a nesnese pomyšlení, že sousedi mají zásobu na půl roku. Zabít prase, vykrvit, rozporcovat a uklidit trvá 3 hodiny, začíná se ráno. V případě výrobků na to padne dopoledne. Zabijíme každou chvíli. Venku krev zmizne do dvou dnů. A smrad je pouze z vaření ovaru a výrobků, což trvá chvilku. Takže je Tvá maminka buď přecitlivělá, nebo závistivá.
Asi tak
Líp bych to neřekla ![]()
@barrbucha
Souhlas! Navíc je zajímavý, že si v onom bytovým domě stěžuje jenom maminka zakladatelky. Kdyby to byl takový horor jak popisuje, tak už by nájemníci sepsali dávno petici a dotyční by měli utrum.
@Borůvka1990 a já se tu snad chlubím s tím, že vím jak zabít prase??? 1-2 x do roka? Možná u vás..