Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@Šmoulice upřímně děkuju za tvoji radu, ráda vyřídím mamce, že je hysterka..
díky
Přesně tak jsem to myslela ![]()
Taky by mi to vadilo a to nejsem vegetarián, ale zabijačky nesnáším. asi bych se informovala na obci, jestli je to v souladu s nějakou vyhláškou.
Jaký kvičení? dneska je to raz dva, jedna dobře mířená rána mezi oči. To dřív, náš minulej řezník, ten podřezával, a to bylo pro prasátko krutější, to se opravdu nakvičelo dost, pistolí je to ok ![]()
Tak to by mi taky vadilo, hlavně teda to, že si to po sobě nijak pořádně neukliděj a ten smrad. Když to tam nikomu jinýmu nevadí, jen jí, tak bych se asi na vše vykašlala a odstěhovala bych se. Chudák maminka.
@Šmoulice píše:díky
Přesně tak jsem to myslela
zas místní chytrolínka ![]()
Zakladatelko, lituju tvoji maminku a věřím ti vše, co píšeš. Já taky do 15 let bydlela s našima v bytovce a zabíjačky se tam děly taky…Všude smrad z krve, chodba od krve a ten smrad nepopsatelný
A kdyby jen zabíjačky..Ale mrtvoly zvířat (třeba někomu umřeli králíci na mor) se házely na „hnojiště“ normálně vedle baráku. Smrdělo to, byly ty mršiny plné červů a takto odhazovali tam kde co. LIdi děsné prasata. Zabíjačky to samé - střeva a nepotřebné zbytky z prasete se odhazovalo normálně ven, jak píšu výše. Kolem domu běhalo plno potkanů, málem mě večer jeden napadl. Lidi tam chovali slepice, prasata a všude plno havěti, smradu, červů, no fuuj, naštětsí jsme se pak ostěhovali
![]()
Příspěvek upraven 01.06.17 v 12:59
@Šmoulice píše:Že tys to nezažila, nebo něčemu nevěříš a považuješ to za pohádky, je tvůj problém. Přála bych ti to zažít ty chytráku
Ať jim jde mamka pomoctTaky si kus zabíjačky vyslouží a nebude muset sedět doma a závidět
Sorry, fakt nevěřím tomu, že někdo u baráku vyhodí střeva do křoví
Tyhle pohádky fakt vykládej někde jinde…
Nemá tady zase někdo sklony k přehánění?![]()
![]()
@Terez001 píše:
zas místní chytrolínkaZakladatelko, lituju tvoji maminku a věřím ti vše, co píšeš. Já taky do 15 let bydlela s našima v bytovce a zabíjačky se tam děly taky…Všude smrad z krve, chodba od krve a ten smrad nepopsatelný
A kdyby jen zabíjačky..Ale mrtvoly zvířat (třeba někomu umřeli králíci na mor) se házeli na „hnojiště“ normálně vedle baráku. Smrdělo to, byly ty mršiny plné červů a takto odhazovali tam kde co. LIdi děsné prasata. Zabíjačky to samé - střeva a nepotřebné zbytky z prasete se odhazovalo normálně ven, jak píšu výše. Kolem domu běhalo plno potkanů, málem mě večer jeden napadl. Lidi tam chovali slepice, prasata a všude plno havěti, smradu, červů, no fuuj, naštětsí jsme se pak ostěhovali
![]()
![]()
Ježíš, to je nechutný, ještě, že bydlim tam, kde bydlim, ikdyž taky občas nějakej problém se sousedama, ale toto ne.To jsou teda vzpomínky na dětství.
Chytrolín se najde v každý diskuse ![]()
@Terez001 píše: Že tys to nezažila, nebo něčemu nevěříš a považuješ to za pohádky, je tvůj problém. Přála bych ti to zažít ty chytráku
@Terez001 tak alespoň můžu vyřídit, že v tom není sama..stejně nechápu, že je to v dnešní době ještě běžné
potkany jsem neviděla, ale je pravda že se tam pak sbíhají psi a kočky z širokého okolí..stěhování bohužel nepřipadá v úvahu, kvůli finančním možnostem, ale je pravda že pár sousedů už to takhle „vyřešilo“..
@Anonymní píše:
@Terez001 tak alespoň můžu vyřídit, že v tom není sama..stejně nechápu, že je to v dnešní době ještě běžnépotkany jsem neviděla, ale je pravda že se tam pak sbíhají psi a kočky z širokého okolí..stěhování bohužel nepřipadá v úvahu, kvůli finančním možnostem, ale je pravda že pár sousedů už to takhle „vyřešilo“..
Já taky nechápu, že se to děje i v dnešní době…to jo, psy a kočky, když cejtí maso, jdou po něm. Tak to je mi líto, že se mamka nemuže odstěhovat jinam
Já bych byla tím dalším sousedem, který by to takto vyřešil, protože v tomhle bych fakt nežila.
@Anonymní píše:
Dělají to dole v „prádelně“ a pochopitelně je od krve celá chodba včetně zdí. Nikdo to neuklízí..krev poté jen hadicí naženou na silnici..střeva hodí vedle do křoví a tím jejich úklid hasne..já pochopitelně chápu, že si to někdo udělá doma na zahradě, ale v bytovce mi to přijde prostě moc..ano i včetně porážky
Hele nepřeháněj, taky zabijíme (i když ne v bytovce), známí si zabíjejí v bytovce, zeď od krve po chodbách je blbost, možná v tý prádelně, ale věřím že to tam po sobě uklízej. Každá zapomenutá krev znamená hejna masařek, nevěřím že by byl v bytovce někdo tak bl.bej. A střeva ve křoví, jo? To by je ráno měli ve vchodě, kočky a potkani by to roztahali.
Podle mě je Tvá mamka ten typ nájemnice, která musí komandovat celej barák. Nudí se tak hledá chyby. A nebo v horším případě závidí. Sama maso kupuje a nesnese pomyšlení, že sousedi mají zásobu na půl roku. Zabít prase, vykrvit, rozporcovat a uklidit trvá 3 hodiny, začíná se ráno. V případě výrobků na to padne dopoledne. Zabijíme každou chvíli. Venku krev zmizne do dvou dnů. A smrad je pouze z vaření ovaru a výrobků, což trvá chvilku. Takže je Tvá maminka buď přecitlivělá, nebo závistivá.
Nejsem sice vegetarián, ale dělat takové akce v bytovce ve společných prostorech mi přijde nechutné a neohleduplné. Ještě bych to tolerovala, kdyby si po sobě uklidili (což by tedy měla být samozřejmost a nechápu, že někdo může být takové čuně
).
No a zejména v teplém počasí musí být ten smrad na vybulení. ![]()
Radu bohužel nemám. Sousedé burani se nezmění
, snad jen zkusit si znovu postěžovat na ten nepořádek. Když už zabíjačku udělají, mají povinnost pořádně uklidit (savo atd.). A pokud by střeva pohodili někde venku, mohlo by to zajímat hygienu.
@Jančakecalka ještě když jsem tam bydlela, tak jsem jí lámala k tomu ať je to jen přechodné bydlení..po rozvodu jsme neměli moc na výběr abychom nemuseli měnit školu a mamka práci. Bohužel si tam už asi i zvykla a vrazila hodně peněz do rekonstrukce bytu, takže s ní hold nehnu..možná až se jednou odstěhuje brácha (ještě bydlí u ní) tak jí premluvím, přeci jen už jí bude stačit menší byt..
Lidi tam chovali slepice, prasata a všude plno havěti, smradu, červů, no fuuj, naštětsí jsme se pak ostěhovali![]()
![]()
No fuuuj, taková hrůza, na vesnici slepice a prasata… A holá hlína, zelený stromy a tráva na zahradě. Bože, taková hnusná vesnice.
![]()