Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, co se týče volání tak dotyčný uslyší že jsi nedostupný/á, a u zpráv nevím. Zřejmě že se zprávu nepodařilo doručit. Není to snad jedno? ![]()
@Duoriginal píše: Více
Nikde nepíšu, že si tady píšeme, ale že sem chodí a zná můj nick.Zkus si to přečíst třeba dvakrát než jízlivě zareaguješ zcesty.
@Lu66 píše: Více
Jedno to asi je, ale prostě mě to zajímalo, jestli to někdo neví.
Já jsem omylem zablokovala jedno tel. číslo a prý se ozýval obsazovací tón. Nevím, jestli je to u všech operátorů stejně, ještě to taky může hlásit, že volaný účastník hovor nepřijímá, nebo tak něco. U SMS asi že zprávu se nepodařilo doručit.
@Anonymní píše: Více
A jak zná nějaká osoba podle tvého nicku tvé tel. číslo?
Automat bude říkat, číslo je bud vypnuté nebo nedostupné. SMS nepůjde doručit a na WhatsAppu bude stále svítit ikona odeslání, ale ne doručení. Děláš dobře, že blokuješ. Mně to vždy psychicky pomohlo. Taky jsem zažila blokování z druhé strany od muže, za nějakou dobu si mě odblokoval.
Legenda: A je ten kto vola/pise sms a B je ten ktory si nechal A zablokovat.
Ak si to este dobre pamatam tak pri volani bude mat A hlasku „volane cislo nieje dostupne“ a A posle sms tak nedostane dorucenku (ktoru ma asi aj tak vacsina ludi vypnutu - default noveho telefonu).
Kazdopadne toto si operator moze nastavit podla seba, takze je mozne ze sa prejavy budu menit aj podla operatora.
Dalsi rozdiel je ci si B nechal zablokovat A u operatora, alebo iba nastavil blokaciu v telefone. Ak B nastavil blokaciu iba v telefone tak staci ak si A zapne CLIR a bude to zvonit, ak nastavil B blokaciu u operatora tak CLIR sa ignoruje.
Naopak aplikacie, WhatsApp, Messenger a ostatne integrovane preberaju zablokovane cisla z telefonu, ale nedokazu prebrat zablokovane cisla ktore ma B zablokovane u operatora.
Uz je to vela rokov a mozem sa v niecom z toho vyssie uvedeneho dost mylit tak to ber trosku s nadhladom.
@Plmo píše: Více
Když Božena bude vědět, že tady máš nick jaký máš…a. zná tě, tak snad zná i tvoje telefonní číslo. Když nemáš co říct k tomu nač jsem se ptala,tam.nereaguj.Diky.
@Anonymní píše: Více
Díky za odpověď. na Whatsupu vím, jak to funguje, ale nevěděla. jsem jak je to s klasickou smskou a voláním.
@IcePlanet7 píše: Více
Díky, mě šlo právě o klasické SMS, když není zapnuté potvrzení o doručení, jestli blokovaný dostane třeba odpoved, že nelze doručit nebo je to jako u klasické SMS bez potvrzení o doručení.
Po zablokování čísla ten, kdo volá, obvykle uslyší obsazovací tón nebo hovor ihned spadne. SMS zprávy se mu budou tvářit jako odeslané, ale ty je nedostaneš. O tom, že je zablokován, se nedozví.
Když zablokuji telefonni číslo, tak zablokovany, když bude volat uslyší obsazovací tón nebo, že číslo neexistuje? A co se týče SMS, tak uvidi, že byla odeslána nebo se mu objeví jako nedorucitelná? Anonym z důvodu, ze tato osoba sem take chodí. Díky.