3letý se začal strachy počůrávat

401
23.12.14 07:41

Zacal se strachy pocuravat

Holky pomoc prcek tri roky spinkal ze sestrenkou ktera je starsi a ta ho vecer strasila duchama a certama. Malej ji to vsechno veri a zacal se mi hruzou budit v noci a pocuravat se. Nechce se hnout sam ani na zachod a to i ve dne. Chodil normalne a nejak se nebal. Snazili jsme se mu vysvetlit ze se nema ceho bat ale marne. Nestalo se to nekomu? Nevim co s tim:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
647
23.12.14 07:53

Vyžeň je. :nevim: Vymeť je zpod postele, otevři okno a pořádně je vyplísni, aby se báli do jeho pokojíčku vrátit. Řekni třeba něco jako „duchové a čerti, já se vám nebojím a synka mi strašit nebudete!“ Můžeš mu tam nechat i třeba nějakýho „kouzelnýho“ plyšáka nebo něco takovýho, co je nepustí zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
23.12.14 07:53

Muj prcek měl 3 roky před týdnem. Má hrozný strach z čertů. Když byl Mikuláš přišly k nám 3 mladé děvčátka převlečené za čerta, Mikuláše a anděla, vypadaly opravdu strašně roztomile. Malej když uviděl čerta začal se strašně třást, no jeho reakce byla hrozná, musela jsem ji okamžitě poslat pryč. Od té doby byl 3× po sobě v noci počuraný a to chodi na nočník od roku a půl i v noci. Vysvětlila jsem mu, že žádní čertíci nejsou, že to byla jen převlečená holčička, která ho chtěla pozlobit že zlobí a čertíci jsou jenom v pohádkách. Naštěstí to nějak pochopil a od té doby je klid. Moje známá měla ten samí problém, holčička se jí začala znovu počuravat od doby, kdy ve školce byl Mikuláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
23.12.14 08:12

Mala se mi po mikulasi zacala pocuravat ve skolce, musela jsem ji rict, ze cert neexistuje, ze je to pohadkova bytost a babicka ji rekla, ze kdyz ji cert bude chtit odnest, tak mu utrhne rohy a ocas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
23.12.14 08:28
@zdenik1988 píše:
Holky pomoc prcek tri roky spinkal ze sestrenkou ktera je starsi a ta ho vecer strasila duchama a certama. Malej ji to vsechno veri a zacal se mi hruzou budit v noci a pocuravat se. Nechce se hnout sam ani na zachod a to i ve dne. Chodil normalne a nejak se nebal. Snazili jsme se mu vysvetlit ze se nema ceho bat ale marne. Nestalo se to nekomu? Nevim co s tim:-(

jej, muj nejstari si tedka v noci cvrknul, protoze se bal sovy!!! (sova lite po lese, bojte se me, bojte se)
no takze prednaska o sovach, vwelikostil vyskytu, strave atd…

u strasidel bych krome toho, ze s nim vecer prohlidnes skviry, jeste bych mu dala do postele baterku na sviceni a pripadne nejakyho specialniho plysaka, co je zazene, treba hlidaciho psa. a precist kubulu a kubu kubikulu (strasidlo se zmensuje a zmizi, kdyz se ho nikdo neboji)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31327
23.12.14 09:28

Jé, to sou radosti. Náš malej se bál bubáků cca před půlrokem. Nevím kde je vzal, já ho s nima nestraším, ani po rodině si to neuvědomuji, ale prostě na mě volal z postele, že je tam bubák. Já taky nevěděla kudy na něj, že něco existuje nebo neexistuje bych mu asi nevysvětlila, říct, že tam není bych brala, jako že mu nevěřím :D takže jsem bubáka vyhnala, a udělala tytyty, aby se nevracel. a pomohlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
23.12.14 13:13

Taky občas vyháníme bubáky oknem a dáváme hlídacího plyšáka :palec: pomáhá to…kde k bubákům přišel dodnes nevíme :nevim: ale nikdy se kvůli tomu nepočůral :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
23.12.14 13:50

U nas hlidaci plysak nepomohl, asi jsem timpriznala, ze tam fakt je. Nakonec jsem resila ciste racionalne, bubaci nejsou, k nam domu se nemaji jak dostat, ukazala jsem zamcene dvere, ze sev pokojicku nemaji kamschovat.
A mohl ke mne do postele, kdyz se v noci vzbudil.
Snaz se mu dat pocit bezpeci, ze k vam domu se nikdo nedostane, ze mu tam nicnehrozi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
3.2.15 14:41

Já už jsem taky zoufalá. Jsou to skoro dva měsíce co chodili čerti a naše dcera (4,5 let) večer co večer vyvádí, že se bojí. Spí v pokojíčku ještě s dvouletou sestřičkou a křičí, že tam nechce být sama. Má rozsvícenou lampičku, vedle v obýváku normálně svítíme, aby neměla tmu, vysvětluji, že se nemá čeho bát, bubáci ani čerti nejsou a ani se k nám do domečku nedostanou. Každou druhou noc se budí a křičí na mě z postele, že se bojí. Nic nepomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15447
3.2.15 15:00

A rady a rituály uvedené výše jste zkoušeli? A měli jste čerty doma nebo je viděla jen někde na besídce? Jinak u nás funguje, že si kluk může vzít do postele kocoura a ten ho „hlídá“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
3.2.15 15:53

No když jsem říkala, že neexistují tak jak je mám teď vyhánět?
Jednou v noci když zase tak vyváděla, jsme prošli celej dům po tmě aby viděla, že tam nic není. Byl klid, usnula. Pak se zase probudila a bylo to nanovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
3.2.15 15:54

Jo a čerty jsme měli doma, ale byli schování za Mikulášem a andělem. Jen sem tam vykoukli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
3.2.15 17:45

Zrovna nedávno jsem slyšela jak si pořídili sprej proti strasidlum… rozprašovač s vodou a třeba i vůni a na flase přeskrtnutej duch:) a prej to mají i v Dm:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
3.2.15 17:53

Myslíte, že by to zabralo jako biolit na muchy či komáry? No za zkoušku nic nedám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.22 04:17

@zdenik1988 dobrý den, vím, že už je to pár let od vložení příspěvku. Ale takové věci se nazpominaji, prosím, jak to u vás dopadlo? Jak dlouho trvalo pomočování a co pomohlo k tomu, aby se dítě bát přestalo a tím pádem skončilo i noční pocuravani a strach. Řeším stejný problém, dcera je šikovná, bez plen je od brzkého věku na ovntemer hned co se naučila ve dne. Návštěvu čerta zvládla skvělé až v sobotu zlobila na oslavě a známý řekl že vidí jak už jde čert… Od té doby se v noci budí počurana a říká že se boji čerta. Prosím, poraďte co dělat, jsem z toho zoufalá, v noci nespím, brečím. K tomu máme doma ještě malý miminko. Děkuji všem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML