Začínáme v Sanus Pardubice 2013, 2014, 2015

171
11.2.13 08:52

začínáme v SANUS PARDUBICE 2013

Ahoj…
napadlo mě, založit úplně nové - aktuální téma pro všechny, kteří letos nebo v dohledné době plánují IVF v sanusu Pardibice, abychom si mohly předávat info a zážitky :mavam: Začnu tedy: S manželem se snažíme o miminko už 1,5 roku a bohužel nic, máme za sebou několik vyšetření a podle nich jsme oba v pořádku, nicméně od března bychom měli začít jezdit do Pardubic, aby nám s miminkem trošku pomohli. Ráda bych na doporučení chodila k Mudr. Novotné, uvidíme, jak to bude probíhat :( Máte někdo už nějaké zkušenosti, jak, co kde v Sanusu???Podělte se, prosím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Pce
13873
11.2.13 09:19

Ahoj já mám za sebou úspěšné IVF v Sanusu Pardubice…konkrétně u Mudr. Novotné…a mohu opravdu jen doporučit. Všem přeji hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
11.2.13 09:53
@Pce píše:
Ahoj já mám za sebou úspěšné IVF v Sanusu Pardubice…konkrétně u Mudr. Novotné…a mohu opravdu jen doporučit. Všem přeji hodně štěstí :hug:

Jééé, tak to gratulace a velký dík, za podporu. Mohla by si mi trošku popsat, co nás čeká? Jsme opravdu těsně před návštěvou a moc toho nevíme. Zajímá mě, kdy a jak se stimuluje, jaký byl postup, finance, hlavně čas, za jak dlouho ses dočkala atd. prostě všechno co tě napadne!!Moc děkuju a odkud jste dojížděli???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
11.2.13 14:06
@petan85 píše:
Jééé, tak to gratulace a velký dík, za podporu. Mohla by si mi trošku popsat, co nás čeká? Jsme opravdu těsně před návštěvou a moc toho nevíme. Zajímá mě, kdy a jak se stimuluje, jaký byl postup, finance, hlavně čas, za jak dlouho ses dočkala atd. prostě všechno co tě napadne!!Moc děkuju a odkud jste dojížděli???

my jsme z Pardubic takže pohoda… ;-)
Nevím co všechno už jste podstoupili…na první konzultaci vám nabídne co všechno můžete a za kolik mít, pak pokud se rozhodnete pro IVF budou chtít spermiogram (my vzorek vezli z domu, musí tam být do hodiny a musí mít v tělesné teplotě), tobě vezmou krev na hormonální profil.My jsme zkoušeli jedno IUI, takže mi nasadila Clostilbegyt a chodila jsem na kontroly růstu folíků. U IVF ti v určitý den cyklu udělá utz a nasadí injekce…já měla krátký protokol a stimulovala cca 9 dní. Píchala jsem si do břicha Puregon a pak jako antagonistu Orgalutran, k tomu bereš Utrogestan na sliznci. Během stimulky chodíš na utz a podle toho ti upravuje dávky léků. Poslední den ti dá Pregnyl a ten si píchneš večer v den před odsátí vajíček. Po odsátí mě trochu bolelo v podbříšku, ale jinak pohoda. Měla jsem 14 vajíček z toho jich 9 bylo zralých a oplodnit se jich povedlo 5…nechali jsme si prodlouženou kultivaci takže mi zaváděli jedno 5ti denní (čím starší tím větší šance na uchycení)embryo a zbytek jsme nechali zamrazit. Nevím jak se ty ceny pohybují teď ale my měli IUI za 1000,– ale to nevyšlo a IVF: injekce a léky cca 4000,–, prodloužená kultivace 3500,–, PICSI 12 500,– (ICSI 7500,–) zamražení podle počtu 3500,–. Pak ještě různé poplatky za to že tam ležíš po narkóze atp. no cca 26 000,– dohromady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
11.2.13 14:19

…čas ti nedokážu říct, nevím jestli půjdete rovnou do IVF. A nevím jak dlouho si tě bude kontrolovat UTZ než ti napíše injekce…od první injekce už to je pak fičák. cca 9 dní stimuluješ (pokud je krátký protokol, pak by to bylo dýl :nevim: ) pak odběr vajíček cca 5 dní kultivace a pak hned zavedení…a potom příjde to nejhorší a to je 14 dní čekání na test a krev. Bylo to mých nejhorších 14 dní v životě. Pořád se pozoruješ až ti z toho začně hrabat :mrgreen: Nevydržela jsem to a testovala už 8mý den po transferu…a protože jsem měla „staré“ 5ti denní embryo byla tam dálnice jako prase. Můžeš mrknout na fotky co mám na profilu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
11.2.13 21:19

Supeeeerrr, fotky krásné, projela jsem je všechny a ani nevím, jak ti poděkovat za vyčerpávající popis…moc mi to pomohlo, alespoň něco vím a budu vědět, do čeho jdem, v pondělí tam budu volat a doufám tedy, že to bude stejný fičák jako u vás. Vidím to na stejný postup, jednou IUI a pak hned IVF, prostě, ať už je miminko u nás:) Vaše holčička je opravdu překrásná a doufám, že se také dočkám těch pozitivních testů :( Můj doktor mě monitoruje už rok, rok chodím každý měsíc na ultrazvuk, aby mi řekl, kdy bude ovulace a zatím byla vždy, téměř na den :dance: těžko říct, v čem je zakopaný pes a věřím, že po IVF umřu nedočkavostí a fakt se bojím, že to třeba taky nevyjde :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
11.2.13 21:22

Jo a máme za sebou, spermiogram, monitorování ovulky, zjištění průchodnosti vejcovodů, odstranění drobné neškodné cysty na vaječníku, hormonální profil 2×, a při poslední menzes mi píchnul pergnyl, ale nic :,( ted má dovču, tak jdu až 18DC, což je v pondělí a tam mi napíše doporučení k mudr. Novotné, doufám, že nás uklidní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
11.2.13 21:37

@petan85 No já jsem taky u svý gyndařky brala půl roku Clostilbegyt a kontrolovala mi růst folíku jenže u mě je tohle zásadní problém. No ale pokud chcete taky zkusit jedno IUI tak počítej s tím že si tě bude pozorovat na utz případne napíše Clostík, já diky tomu že mám PCO a anovulační cykly, nedorůstají mi folíky tak než jsem se dopracovala k IUI trvalo 3 měsíce :-( Oni si v Sanusu asi budou všechna vaše vyšetření tím myslím horm. profil a spermio dělat znovu. Neděkuj nemáš vůbec za co…přesně vím jak ti je a každá takováhle „vlaštovka“ hrozně pomůže…nakopne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
12.2.13 08:45

Jo jo, to máš pravdu, hlavně mám představu, pokud by to mělo být jak říkáš, IUI bychom pokud by to tedy šlo asi vypustili, protože budem jezdit až z Jičína, takže by to pozorování a věčné dojíždění asi nebylo jen tak, no uvidíme, necháme si poradit. Zatím všechna vyšetření a cyklus, ovulaci vše je tak, jak má, jen nám to prostě nejde, ale asi jsme ten případ, který to neumí neřešit. Manžel se strašně těšil, teď je otrávený a už si opravdu přejem, abychom měli mimi na cestě, tohle čekání a marná snaha je pro nás už vyčerpávající. Prostě bych si to představovala tak, že tam přijedem, dají nám termín, oplodněj nás, my zaplatíme a hurá domu:)))))Na prohlídce mívám folikul třeba 2mm- nijak jsem to neřešila, ale asi je to tedy důležité taky vědět- to jsou věci, co se člověk musí naučit:)Já než jsm se začala orientovat ve všech těch zkratkách UIU, IVF ataatd :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
12.2.13 10:42

@petan85 no my to zkoušeli před Sanusem cca půl roku ale doktorka mě ujistila že kdybych otěhotněla normálně byl by to malý zázrak…tak jsme se na to vrhly. Jen tak mimchodem…uzrálý folikul k prasknutí by měl mít alespoň 18mm :-) Já si ale myslím že bez sledování na utz se to asi neobejde… :-( Doktorka bude potřebovat vědět jak vypadá tvůj cyklus bez léků…jestli teda ovuluješ a jak moc ti dorůstají folíky…pak vám nabídne řešení. A pokud chcete mimi co nejdřív tak se vyprdni na IUI protože tam je šance stejná jako u normálního přirozeného oplodnění. Ona se vás bude ptát co a jak tak je to jenom na vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
12.2.13 20:55

Koukám, že jsem dežo, napsala jsem 2mm, ale 20mm, ale bývá to i 19mm, doktor nic neříkal, že by něco bylo na tom špatně, akorát se mi úplně pravidelně ty vaječníky nestřídaj. To je možné, že mě bude pozorovat, ale budu mít téměř veškeré tyto info od mého dr, se kterým se zná osobně, má tam fotky folíků atd za poslední skoro rok, tak by to mohlo třeba stačit, ale čert ví:( Prostě, ať už je to tady, tohle nic nedělání je hrůza. Chceme mimi prostě hned, čekání je zoufání:'(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
12.2.13 21:43
@petan85 píše:
Koukám, že jsem dežo, napsala jsem 2mm, ale 20mm, ale bývá to i 19mm, doktor nic neříkal, že by něco bylo na tom špatně, akorát se mi úplně pravidelně ty vaječníky nestřídaj. To je možné, že mě bude pozorovat, ale budu mít téměř veškeré tyto info od mého dr, se kterým se zná osobně, má tam fotky folíků atd za poslední skoro rok, tak by to mohlo třeba stačit, ale čert ví:( Prostě, ať už je to tady, tohle nic nedělání je hrůza. Chceme mimi prostě hned, čekání je zoufání:'(

Jj chápu tě ;-) tak budu držet pěsti a koukej podat info :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
12.2.13 21:45

A pokud se budeš chtít ještěna cokoli zeptat klíďo písni ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dinca
13.2.13 11:40

Ahoj holky, tak já můžu Sanus Pardubice jen doporučit, jsme tam od srpna, hned jsme šli na IVF, páč mám endošku III-IV. stupně, jeden vaječník, nízké AMH, prostě nic moc, a i nám hned řekli, že spíš to viděj na DV, ale tak ten první pokus jsme prostě chtěli zkusit.. Bohužel dál než k OPU jsme nedošli, tak jsme pak hned šli do DV, který byly k mání už v prosinci, fakt fofr :) ale já chtěla na Vánoce mít klid, tak jsme to odložili na leden a v pondělí jsem tam byla na krvi a jsem těhotná :) Chodím k Dr. Novotné, fakt doporučuji, vše krásně vysvětlí, je milá, ten přístup taky dělá hodně si myslím!!! Máme to sice hodinu autem, ale stálo to za to, snad to dotáhnem až do konce ;) Držím palce!!!

• Citovat
  • Upravit
3
13.2.13 15:18

Ahoj holky, já mám taky za sebou úspěšné ivf v pardubicích, není vůbec čeho se bát :) přišlo mi, že jsem tam tak prolítla a bylo :)..my jsme také oba zdraví, ale čekali jsme už několik let a prošli si různým vyšetřením od spermiogramu, braní prášků na podporu ovulace až po laparoskopii a nic, tak jsme se rozhodli pro ivf a vyšlo to :) ted jsem v 19tt, a příští týden se snad dozvíme co máme v bříšku :)..přeju hodně štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.