Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, budu mít 18 let, nyní mám o rok staršího přítele a pochopitelně spolu žijeme sexuálním životem. Mám celkem dilema v tom, že nevím jak se zařídit ohledně antikoncepce. Přítel je proti HA, kvůli mému zdraví apod., ale pochopitelně by mu to z jedné strany i vyhovovalo. Kondomům příliš nevěřím, tedy, každý měsíc trávím ve strachu.Vím že jsou i jiné metody, ale nevím zda by pro mne byly v hodně nějaké krémy, zdá se mi to takové nepraktické, stejně jako pesary. Z nitroděložního tělíska mám strach, jak bych ho snesla. Zajímal by mne váš názor, která z antikoncepcí by byla nejvhodnější a taky jaké máte zkušenosti s výše uvedenými? Děkuji za odpovědi
Klobouk dolů příteli že to bere i tak že je to zásah do zdraví , já bych tedy při HA měla 100% větší strach každý měsíc než u kondomu
u kondomu poznáš když selže ale u hormonů až u dvou čárek na testu..
Narazila jsem na tuto diskuzi s video rozhovorem Lucie Výborné a jednoho endokrinologa:
http://baby-cafe.cz/…use/43/72823
Z osobních zkušeností v mém okolí - hodně holek při braní HA trpělo na záněty.
Za mě HA rozhodně ne a lituji dne, kdy jsem jí začala užívat. Nyní mám problémy s vajčníky -nepracují, tak jak by měly a ztratila jsem MS i ovulaci.. S gynekoložkou se snažíme cyklus opět nahodit pomocí hormonů. Je mi 22.
Je mi 21 a antikoncepci beru cca rok
Žádné problémy zatím nemám. Jen mě mrzí že jsem ji začala brát a nyní sexuální život žádný nemám