Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Brala bych ha. Nikdy jsem s ní problém neměla a vyhovuje mi nejvíc. Jestli má přítel něco proti tak at se o ochranu postará on nebo si o ha něco přečte a přestane prudit. Tuhle hysterii kolem ní už fakt nechápu.
Taky bych brala ha, souhlasím s @terien že dnes už je to jak mánie být proti ha. Navíc jestli se každý měsíc nervuješ
@terien naopak asi něco četl, když je proti a zajímá se o zdraví své partnerky. Klobouk dolů za takového osviceneho přítele. Ha je svinstvo, nicméně obecně proti taky nejsem tolik zatvrzela. Někdy je to nejlepší řešení. Dnes lékaři nedělají často potřebné testy a předepisuji to jak paralen, kamarádka po tom dostala embolii a umřela. Což je samozřejmě méně častý jev, ale stát se může. Nehledě na dopad který to má na zdraví a telo obecně, často i na psychiku.
@marketak5 píše:
@terien naopak asi něco četl, když je proti a zajímá se o zdraví své partnerky. Klobouk dolů za takového osviceneho přítele. Ha je svinstvo, nicméně obecně proti taky nejsem tolik zatvrzela. Někdy je to nejlepší řešení. Dnes lékaři nedělají často potřebné testy a předepisuji to jak paralen, kamarádka po tom dostala embolii a umřela. Což je samozřejmě méně častý jev, ale stát se může. Nehledě na dopad který to má na zdraví a telo obecně, často i na psychiku.
Jen kdyby mu přišla říct, že je těhotná, to by viděla ten zájem o zdraví. Tvoje kamarádka umřela, je to smutné, ale riziko že umřeš třeba při nehodě je 100× vyšší a taky přestaneš jezdit autem? I když to škodí lidem a prostředí? To je trochu pokrytectví. Pokud má ženská obavy tak se může s doktorem domluvit na pravidelných kontrolních odběrech, já v tom problém nevidím.
Nikdy jsem s HA problém neměla, dnes je šílene moderní proti ha brojit tak, jak kdyby každá druhá po ni dostala infarkt. Kondomu bych nevěřila. Jinou metodu než ha ani zkoušet nehodlám.
@terien píše:
Jen kdyby mu přišla říct, že je těhotná, to by viděla ten zájem o zdraví. Tvoje kamarádka umřela, je to smutné, ale riziko že umřeš třeba při nehodě je 100× vyšší a taky přestaneš jezdit autem? I když to škodí lidem a prostředí? To je trochu pokrytectví. Pokud má ženská obavy tak se může s doktorem domluvit na pravidelných kontrolních odběrech, já v tom problém nevidím.
Tak vám přeji málo děti při HA
jestli věříte jen tomu.. Já nejsem zaryty odpůrce, taky jsem ji brala a rozhodně není 100%. Je plno zen, co otěhotnělo i přes HA.
@marketak5 píše:
Tak vám přeji málo děti při HAjestli věříte jen tomu.. Já nejsem zaryty odpůrce, taky jsem ji brala a rozhodně není 100%. Je plno zen, co otěhotnělo i přes HA.
Plno jich je jenom na emiminu, já neznám jednu jedinou. Z těch co to tvrdí nakonec stejně vyleze, že je to jejich chyba v užívání. Za mě teda 100% je.
Já si tedy myslím, že nic 100% není, ale HA je dle mého dosti spolehlivá. A co vedlejší účinky? Změny nálady, zdravotní problémy…?
@Anonymní píše:
Já si tedy myslím, že nic 100% není, ale HA je dle mého dosti spolehlivá. A co vedlejší účinky? Změny nálady, zdravotní problémy…?
Já jsem nikdy žádné problémy neměla, ale musíš to zkusit. Každému vyhovuje něco jiného.
@marketak5 : prosimtě neblázni
při frekvenci 5× týdně 10 let bych už musela mít aspon 5 dětí kdyby to byla pravda
![]()
Mě by ale zajímaly spíše rizika, co se stane po vysazení. HA je jednou z nejspolehlivějších metod antikoncepce, ale není to zdravé… jde hlavně o toto. Nehodlám se tím ládovat nějak dlouho, ale záleží co se stane po nasazení a také potom po vysazeni.
@Anonymní píše:
Mě by ale zajímaly spíše rizika, co se stane po vysazení. HA je jednou z nejspolehlivějších metod antikoncepce, ale není to zdravé… jde hlavně o toto. Nehodlám se tím ládovat nějak dlouho, ale záleží co se stane po nasazení a také potom po vysazeni.
Hele a v čem to není tak zdravé? Resp. v čem je to tak nezdravé? Zvyšuje to riziko trombózy, na druhé straně snižuje riziko rakoviny, upravuje cyklus,..... Je toho víc. Já ji brala 15 let a po vysazení jsem byla na druhý pokus těhotná a takových znám fůru. Některá má problémy otěhotnět, ale je to vinou HA? Ani ony samy ti to nepoví. Doporučuji probrat to s doktorem a rozhodnout se podle sebe, podle toho jak to chceš ty.
Ahoj, budu mít 18 let, nyní mám o rok staršího přítele a pochopitelně spolu žijeme sexuálním životem. Mám celkem dilema v tom, že nevím jak se zařídit ohledně antikoncepce. Přítel je proti HA, kvůli mému zdraví apod., ale pochopitelně by mu to z jedné strany i vyhovovalo. Kondomům příliš nevěřím, tedy, každý měsíc trávím ve strachu.
Vím že jsou i jiné metody, ale nevím zda by pro mne byly v hodně nějaké krémy, zdá se mi to takové nepraktické, stejně jako pesary. Z nitroděložního tělíska mám strach, jak bych ho snesla. Zajímal by mne váš názor, která z antikoncepcí by byla nejvhodnější a taky jaké máte zkušenosti s výše uvedenými? Děkuji za odpovědi