Začít znovu řídit?

Anonymní
30.5.19 08:29

Zacit znovu ridit?!!!

Potrebuju poradit: Jsem vdana, mam dve deti (4 a 2roky). Nemela jsem auto, kdyz jsme se brali-vsude jsem jezdila s manzelem, vsude mas vozil nebo jsem jezdila autobusem, vlakem a MHD. Jenze uz zacinalo byt obtizne vozit -skolka, krouzky,..
Ted jsem mela moznost si koupit auto-manzel me podporil. Koupila jsem si ho za sve uspory. Ridicak mam, jezdila jsem driv hodne, ale ne po dalnicich… A ted: chci se rozjezdit.. Jenze, manzel mi sve auto nepujci a ja jezdim s dvema detma a jsem nervozni, kdyz zacne mladsi brecet. Zkusila jsem si vzit 2jizdy autoskole-instruktor mi rekl, te jezdim dobre, ze si ale musim ziskat sebevedomi-a to ziskam jezdenim. At jezdim stejne dal, ze je to dobre. Jenze-kdyz jedu s manzelem, tak mi rika, ze jedu pomalu, ze nemam vubec jezdit na dalnici, ze to nezvladnu, ze to proste neumim a at pouzivam.auzo jen pro jizdu po vesnici a do sousedniho mesta, ale nikam dal. Pry to nezvladnu. A ja mam prece jen obavy… Poradite mi? Kdo jste znovu po xx letech znovu zacal jezdit? Prominte za anonym-citlive info…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.5.19 08:33

Moje Mamka. Taťka ji dělal to samé. Buď ať manžel te necha ridit a nekritizuje a nebo si plat hodiny s instruktorem. A jezdi!!! ;)

• Citovat
  • Upravit
15436
30.5.19 08:37
@Anonymní píše:
Potrebuju poradit: Jsem vdana, mam dve deti (4 a 2roky). Nemela jsem auto, kdyz jsme se brali-vsude jsem jezdila s manzelem, vsude mas vozil nebo jsem jezdila autobusem, vlakem a MHD. Jenze uz zacinalo byt obtizne vozit -skolka, krouzky,..
Ted jsem mela moznost si koupit auto-manzel me podporil. Koupila jsem si ho za sve uspory. Ridicak mam, jezdila jsem driv hodne, ale ne po dalnicich… A ted: chci se rozjezdit.. Jenze, manzel mi sve auto nepujci a ja jezdim s dvema detma a jsem nervozni, kdyz zacne mladsi brecet. Zkusila jsem si vzit 2jizdy autoskole-instruktor mi rekl, te jezdim dobre, ze si ale musim ziskat sebevedomi-a to ziskam jezdenim. At jezdim stejne dal, ze je to dobre. Jenze-kdyz jedu s manzelem, tak mi rika, ze jedu pomalu, ze nemam vubec jezdit na dalnici, ze to nezvladnu, ze to proste neumim a at pouzivam.auzo jen pro jizdu po vesnici a do sousedniho mesta, ale nikam dal. Pry to nezvladnu. A ja mam prece jen obavy… Poradite mi? Kdo jste znovu po xx letech znovu zacal jezdit? Prominte za anonym-citlive info…

Tvůj manžel je vážně opora :(. Radu mám jen jednu, je opravdu třeba jezdit a jezdit, musíš si začít věřit. Mimochodem já daleko raději řídím na dálnici než na úzkých okreskách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
30.5.19 08:37

Ahoj, já jsem si udělala řidičák ve 20, auto jsem neměla, pak jsem se přestěhovala do velkýho města, tam mi ani díky dobré MDH nechybělo,… jenže ted bydlím třetí rok na malé vsi a ouha, mám i auto, jenže ho řídí jen muž,, já si prostě po těch letech netroufám,… jenom moje startování dokáže muže nastartovat do nepříčetnosti :-) mám 4měsíčního syna a už ted vidím, jak je to všechno zbytečně komplikovaný - cesty k lékaři, na velký nákup apod… takže už střádám do hrníčku na kondiční jízdy… a modlím se, aby instruktor měl pevné nervy…po 15 letech jsem zapoměla skoro vše…hlavně si nevěřím a bojím se. Držím palce, nesmíme to vzdávat!

Příspěvek upraven 30.05.19 v 08:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.5.19 08:38

Musíš jezdit sama bez chlapa, nebo ho poslouchat jedním uchem tam a druhým ven.
chlapy to dělají běžně, že kibicují ženské, jak to dělají špatně atd..mě to chlap občas taky řekne, a to řídím aktivně celkem dost. Prostě on má jiný styl jízdy, který se zase nelíbí mě a já mam jiný styl, který se nelíbí jemu, takže když jedeme spolu, držíme hu.bu a nemluvíme tomu druhému do řízení..ale taky se mi líp řídí, když jedu bez něho..nejsem tak nervní

• Citovat
  • Upravit
37145
30.5.19 08:39

Já začla jezdit po 3 letech, to sice není zas taková doba, ale předtím sem bourala a pak sem dlouho neměla odvahu sednout za volant. Taky sem začínala bez děti, sama máš přecejenom odpovědnost jenom za sebe kdyby něco… Pak je fajn jezdit s někým klidným, já jezdila se svým přítelem nebo ségry přítelem, to sou takový klidasove, v žádném případě mě nestresovali že jedu pomalu, nebo naopak rychle. Ale třeba s mojí mamkou jet to je za trest, ta do všeho žvani, člověka znervoznuje a je schopna člověku sahat i na volant když se jí něco nezdá, tak to byla jedna jízda a konec :D a co se týče dálnice tak ta je apson pro mě mnohem větší pohoda než jezdit někde po centru města. Tam si najedeš, hodíš tempomat a jedeš pořád rovně, maximálně sem tam predjedes nějaký kamion :D já jak byla ze začátku docela vystresovana ježděním po městě tak po dálnici sem dojela z Brna na střední Slovensko ani sem nemrkla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Mě muž maximálně podporuje, je kliďas, kdykoliv bych si řekla, dostanu do ruky doklady a klíčky. Ale já jak vezu děti, mám pocit, že půlka mého mozku je neustále na zadním sedadle, a řídím tak fakt nerada. Ještě tak, když muž sedí vedle mě, ale jak mám jet sama s dětma, nedělá mi to dobře. Teď jsem si dala delší pauzu a jsem zvědavá, kdy na ni zas navážu.

• Citovat
  • Upravit
1259

At ten chytrej frajer pohlida deti a ty jdi v klidu teenovat jizdy bez debilnich kecu tve zivotni opory a brecicich deti :roll: potrebujes na to teochu klidu a ne vynervovat jeste vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.5.19 08:40

Brekot musíš vypustit..já už se vycvičila tak, že jsem ho nevnímala..když jsme jeli po dálnici dvě hodiny, ani jsem ho neslyšela jak jsem to vypustila..hold dítě za tu dobu na brekot fakt neumře..lepší to vypustit, než se furt otáčet, podávat dudel. hračky, pití atd..prostě vydrží :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1100
30.5.19 08:41

Jezdi! Jezdi! Jezdi! Ničím jiným sebedůvěru nezískaš a na manžela se vykašli oni všeobecně chlapi ženské řízení scházují.. já jednou takhle vezla mojeho měl kecy, tak jsem zastavila a řekla vystup a dostaň se domů jak chceš od té doby uz mi do řízení nekecá ;) taky sem se bála a dneska si troufnu s dětma i na delší štreku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294

Začni pomalu. Po vesnici, pak větší město, potom třeba někam na výlet a na dálnici až později. Vždy se zařaď do pravého pruhu a levý nech na předjíždění, řidiči budou mnohem tolerantnější, když je nebudeš brzdit. Neboj se zvládneš i tu dálnici :palec: Jinak občas jezdím zhruba 200 km po dálnici s malou dcerkou a když začne brečet je to mazec. Obrň se trpělivostí a v případě potřeby se vždycky dá zastavit někde na odpočívadle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
@Anonymní píše:
Ted jsem mela moznost si koupit auto-manzel me podporil. Koupila jsem si ho za sve uspory. Ridicak mam, jezdila jsem driv hodne, ale ne po dalnicich… A ted: chci se rozjezdit.. Jenze, manzel mi sve auto nepujci a ja jezdim s dvema detma a jsem nervozni, kdyz zacne mladsi brecet. Zkusila jsem si vzit 2jizdy autoskole-instruktor mi rekl, te jezdim dobre, ze si ale musim ziskat sebevedomi-a to ziskam jezdenim. At jezdim stejne dal, ze je to dobre. Jenze-kdyz jedu s manzelem, tak mi rika, ze jedu pomalu, ze nemam vubec jezdit na dalnici, ze to nezvladnu, ze to proste neumim a at pouzivam.auzo jen pro jizdu po vesnici a do sousedniho mesta, ale nikam dal. Pry to nezvladnu. A ja mam prece jen obavy… Poradite mi? Kdo jste znovu po xx letech znovu zacal jezdit? Prominte za anonym-citlive info…

Na dálnici máš furt zasaženou pětku, nikdo nejezdí v protisměru, nikam neodbocujes. Za to objíždět na vesnici traktor a ve městě řešit přednosti zprava, chodce…to je jednoduší no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
30.5.19 08:42

Jezdi, jezdi, jezdi. Začínala jsem jako ty a teď si troufnu i na tu dálnici, do města. A dokonce řídím ráda. Jen nemám ráda, když jedu někam, kde to neznám. Ale to je o mým pocitu, jedu pomaleji, zvládám to. Jestli to jde, ať s Tebou párkrát jede někdo jiný než manžel. Někdo, kdo Tě podpoří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
30.5.19 08:42

Já si udělala papíry ale měla jsem blok z autoškoly. Vlastně ani nevím, jak jsem je dostala, protože jsme si s instruktorem nesedli. Dobu jsem nejezdila, pak začala v automatu. No, a když jsem si koupila první ojeté auto na manuál, tak jsem si zaplatila jízdy. A instruktor mně pomohl tím, když řekl, že já řídím. Tak ať si na začátku vybírám trasy a jedu si podle sebe. Takže to jsem dělala. A na společných cestách řídil manžel, aby mně do toho nekecal.

Takže si do toho nenech kecat a vem si do auta jen toho, kdo tě nebude shazovat. A jinak tě obdivuju :) Jáse dálnici vyhýbám jak to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.5.19 08:43

Přesně dálnice to je odpočinek..nemusíš přemýšlet, žádné značky, nic..jedeš rovně a pořád stejnou rychlostí..pohoda.
Ve městě aby byl člověk pořád ve střehu :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí