Začít znovu řídit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2451
30.5.19 08:45

Taky jsem po řidičáku dlouho nejezdila, ale děti mě donutily. Mám teď tři a jako nebýt auta, tak prostě nemají kroužky a spoustu času travime ve vlacích apod.. Zvládneš to, je to o zvyku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
30.5.19 08:45

No a při rozvážení dětí do kroužků a školky musíš jet po dálnici?
a jinak nevím, co je složitějšího při jízdě po dálnici než po okresce?
pro mně je teda nejtěžší zaparkovat :mrgreen:
no tak jestli nemusíš, tak nějakou chvíli po dálnici nejezdi
já dostala řidíčák v 18, a jezdit začala až ve 22,když jsem si koupila vlastní auto. Zezačátku mi auto „chcíplo“ na každých semaforech, jednou se mi to stalo 4× za cestu z hypermarketu, pak jsem doma nedobrzdila a vrazila do brány, až vypadla klika :mrgreen: vystoupila jsem z auta a zařvala na celou vesnici „Který kx´kot mi dal řidičák?“
ale jezdila jsem dál a dál, do vzdálených míst jedu podle GPS, a odřídím po dálnici do Nízkých Tater celkem v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.19 08:47

Ahoj, já sice nezačínala po letech, ale ihned po autoškole jsem se strašně bála jezdit sama, že to prostě neuhlídám, tak se mnou jezdil manžel. Ovšem jak jsem po něm chtěla kontrolu, tak mě pak komandoval a přesně říkal, že můžu zrychlit, že mám zpomalit, že jedu moc u kraje, že řadím blbě atd atd. Asi měsíc téměř denního ježdění mi do toho kecal, pak jsem se naštvala a prostě mu vynadala, že už mi do toho nemusí kecat, ale že ho v autě chci jen pro záchranu opravdu krizových situací. Překvapivě to pochopil a ihned s tím přestal, jen asi dva týdny jezdil se mnou a hlídal potichu. Já si během té doby nasbírala pár zjušeností a za volantem se uklidnila, teď po skoro pěti letech manžel ani nevnímá cestu když řídím já. :) neboj, stačí to opravdu říct jasně, co tě štve, a půjde to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
30.5.19 08:51

Urcite bych pokracovala v kondicnich jizdach s instruktorem. Tvuj chlap si evidentne sebeduveru za volantem nedoda a placici dite taky ne. Potrebovala by ses rozjezdit sama, bez stresujicich faktoru v aute. Takze bych dal jezdila s autoskolou a projela s instruktorem trasy, ktere budu jezdit nejcasteji. Pak bych jezdila sama - at manzel nebo nekdo jiny pohlida deti a ty se jdi projet sama. Az se budes za volantem citit v pohode, tak teprve pak zacno jezdit s detmi.
Moje kamaradka - svatecni ridicka se zrovna nedavno srazila s tramvaji - taky byla nervozni z toho, co jeji dite delalo a nedala prednost. Sice vyvazli bez skrabance, ale auto je na odpis a dite si narazem hnulo s pateri, takze dochazi na rehabky a bude to na delsi dobu. A mohlo to dopadnout hur.

Příspěvek upraven 30.05.19 v 08:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
30.5.19 08:51

Ja nejak nechapu, kde je problem, auto mas svoje, tak nepotrebujes ani aby ti ho manzel pujcoval ani aby s tebou jezdil, ne? Prostě vem auto a jed kam potrebujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.5.19 09:04

@stinga jj parkování je hrůza..zásadně teda neparkuju na parkovištích které jsou souběžné se silnici..( teda pokud tam nejsou dvě volné místa za sebou ), jinak tam prostě nevjedu:o)))
Ted máme auto se zadní parkovací kamerou…to je teda hodně záchrana..všude jsem parkovala čumákem vpřed, a ted konečně parkuju zadkem a je to super, ale bez kamery zadkem ani za boha:o))))

• Citovat
  • Upravit
78489
30.5.19 09:09

@smurfka jo taky u toho souběžného parkování musím mít dvě místa :mrgreen:, a ještě je to hrůza u nás u Tesca, tam jsou ty místa nakreslené hrozně malé podle Favoritů, a teď jsou auta větší a větší
tu zadní parkovací kameru jsem si taky pořídila, ale moc teda zadkem neparkuju, ani tak mi to moc nejde :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
30.5.19 09:23

Ono asi závisí jak řídíte, třeba moje mamka taky chtěla po spoustě let začít řídit, jenomže když jsem viděla co za tím volantem dělá tak jsem jí řekla ať za to opravdu neleze, ale moje máma je extrém, nepozná že jí při rozjezdu chcíplo auto, ignoruje značky, málem vjela pod tramvaj na světelné křižovatce a její maximální rychlost je 40 a to všude. Nakonec se to vyřešilo tak že auto má táta firemní (a nezaměstnanec ho nesmí bez smlouvy řídit) a táta koupil mamce elektrokolo se kterým dojede kam jen chce nebo jí sveze někdo z rodiny. Ale jinak doporučuji řídit sama bez manžela i bez dětí (dítě v autě je stres i pro zdatného řidiče). A ještě bych doporučila že když je hezké počasí (nemrzne, nesněží,…) tak jezdit maximální povolenou rychlostí protože pomalý řidič (takový který na přehledném úseku jede 45 místo 50) pouze vytváří nebezpečné situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
30.5.19 09:32

Tvuj manzel je hnup. Vis, ze to jeho auto je z pulky i tve? Bud budes ridit vsude ( a naucis se to, neb to zrejme fakt umis ). Nebo se na to vyprdni :palec: Ale to das!!! Uz jen abys mu ukazala, ze nejsi zadny vorezavatko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
30.5.19 09:32

@stinga Tak já radši zaparkuj zadkem (jezdím s osobní dodávkou) než řešit že nemůžu vyjet protože mě někdo zablokoval a nebo riskovat že mi nějaký střelec najede do zadních dveří kde mám děti, ale chce to trénink, že začátku jsem parkovala třeba 10 minut než se mi podařilo zacouvat na střed místa (to jsem ještě jezdila s krátkou fábií) teď mám na zadním nárazníku pípák (akustické couvací senzory) ale používám ho jen na udržení zadního odstupu abych mohla otevřít kufr (máme dveře do stran a ty potřebují víc místa). Taky je užitečné naučit se couvat podle pouze bočních zrcátek a nespoléhat se pouze na to středové protože když se pak člověk dostane do auta kde středové není (v práci mi takhle dali dodávku ať dojedu pro kancelářské potřeby než šéfovi skončí jednání).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.5.19 09:34
@stinga píše:
@smurfka jo taky u toho souběžného parkování musím mít dvě místa :mrgreen:, a ještě je to hrůza u nás u Tesca, tam jsou ty místa nakreslené hrozně malé podle Favoritů, a teď jsou auta větší a větší
tu zadní parkovací kameru jsem si taky pořídila, ale moc teda zadkem neparkuju, ani tak mi to moc nejde :oops:

s tou kamerou jde právě všechno krásně vidět, takže nemám problém..je to paráda. ale jinak bych tak neparkovala..chlap koupil ( na mě ) koráb a blbě se mi s ním parkuje i čumákem dopředu, tak jsem ráda že tím zadkem to jde ted i líp

• Citovat
  • Upravit
17973
30.5.19 09:36

Hele ja treba taky po meste nemela nikdy problem a na dalnici se bojim…z te rychlosti a neustale potreby byt ve strehu, co udelaji ostatni, premyslet i za jine ridice jsem vzdycky byla hrozne unavena, po hodine me rozboli hlava…nedejboze aby se mi zacalo chtit curat, a to jsem ridila delsi trasy i jako tehotna…ale ty reakce a predvidani se jinak nez jezdenim nedaj vycvicit…jsem na tom ted stejne…auto k dispozici nekdy i mam, ale ve meste ho ani nepotrebuju - staci mi litacka na mhd… s nasim rodinnym starym dobrym citroenem jsem jezdila cca od roka, dvou maleho…i po navratu do prace po materske jsem ho vozila do/ze skolky, do prace jsem jezdila, nemela jsem problem ridit i mimo mesto na vylet…byly jsme s tim s holkama az na Lipne…to jsme se teda vystridaly… ale co nam „pikaču“ doslouzilo a manzel koupil nove s automatem, tak jsem si uz proste nezvykla a jeste navic mam blok z toho, ze ho ma i jako pracovni a kdyby se neco stalo, nema jak se dostat za klientama… ja kdybych s tim neco provedla, asi by radost nemel…i kdyz zatim ho tuknul jen on a s tim predchozim taky provedl par manevru, ktere nas staly dost penez…ale udelat to ja, bylo by zle…ja rozbila jen jednou zadni svetlo a orvala bok o svodidla…kdyz jsem se lekla bo na me nejakej magor troubil…ale jednou se mi stala neprijemna situace na dalnici a taky jsem vezla zrovna deti, jedno moje a dve znamych..od te doby mam na dalnici blok a to jsem driv odridila klidne trasu Plzen-Turnov apod., parkrat i s pujcenym autem od tchanovcu… ted uz bych to nedala…prvni rok s malou jsem se mohla vymluvit na nevyspani, to se pak na rizeni fakt necitim, ted uz je to sice lepsi, ale proste uz si taky neverim…nove auto jsem parkrat ridila, kdyz si chtel muz dat pivko, jeste za bezdetna jsem mu delala taxikarku dost casto a nevadilo mi to, klidne i v noci jsme se odnekud vraceli a nemela jsem problem, ale ted proste tim, jak je porad jeste relativne nove a pro me uplne jiny styl rizeni, je zivejsi a vse pres displej, neni to uz proste ta „blbuvzdorna sunka“, jsem tim hrozne svazana a ani nevim, zda by pomohlo udelat si kondicky, proste mam blok z toho, ze uz neni ani z pulky moje, jako bylo to stare, ze kdyz s tim neco provedu, bude stat oprava mnohem vic, muz bude bez auta, vzteklej, a ja uz bych se asi musela jit nekam zahrabat tak akorat…on uz ze zdrav. duvodu stejne prakticky nepije, takze tohle ho netrapi…nekdy mam pocit, ze mi to i chybi a ze bych se rada zase svezla nekdy, ale uz si vubec neverim…reci ze delam blbe to a to by mel taky…a to uz by me asi vydeptalo definitivne…uplne jsem z toho vypadla, takze chapu…jak mam vezt deti, jsem taky nervozni…mala jeste dokud byla ve vajicku, prorvala klidne pulku cesty, kdyz zrovna nespala tak celou…kluk byl aspon hodnej… mala se trochu zklidnila az co sedi po smeru ve velke sedacce a vidi ven…ale me proste desi ten provoz…ze neco prehlidnu, ze me nekdo predjizdi apod., ze neodhadnu vzdalenost…nosim jeste navic bryle, takze mam horsi periferni videni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.19 09:40
@Anonymní píše:
Potrebuju poradit: Jsem vdana, mam dve deti (4 a 2roky). Nemela jsem auto, kdyz jsme se brali-vsude jsem jezdila s manzelem, vsude mas vozil nebo jsem jezdila autobusem, vlakem a MHD. Jenze uz zacinalo byt obtizne vozit -skolka, krouzky,..
Ted jsem mela moznost si koupit auto-manzel me podporil. Koupila jsem si ho za sve uspory. Ridicak mam, jezdila jsem driv hodne, ale ne po dalnicich… A ted: chci se rozjezdit.. Jenze, manzel mi sve auto nepujci a ja jezdim s dvema detma a jsem nervozni, kdyz zacne mladsi brecet. Zkusila jsem si vzit 2jizdy autoskole-instruktor mi rekl, te jezdim dobre, ze si ale musim ziskat sebevedomi-a to ziskam jezdenim. At jezdim stejne dal, ze je to dobre. Jenze-kdyz jedu s manzelem, tak mi rika, ze jedu pomalu, ze nemam vubec jezdit na dalnici, ze to nezvladnu, ze to proste neumim a at pouzivam.auzo jen pro jizdu po vesnici a do sousedniho mesta, ale nikam dal. Pry to nezvladnu. A ja mam prece jen obavy… Poradite mi? Kdo jste znovu po xx letech znovu zacal jezdit? Prominte za anonym-citlive info…

Ahoj ja si delala ridicak 29 a nejezdila jsem pak jsem dostala klice od auta a zacla jezdit, taky do me sily za vsech stran. rekla jsem dost to das a dneska jezdim s detma pustim si pisnicky destke a deti jsou z tiha. ver dokazes to pa

• Citovat
  • Upravit
78489
30.5.19 09:47

@smurfka no jo já to píšu blbě, já nemám kameru, mám zadní parkovací senzory jenom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.5.19 09:57
@stinga píše:
@smurfka no jo já to píšu blbě, já nemám kameru, mám zadní parkovací senzory jenom

jo tak to jo..
mi máme zadní kamery..to je jiná…parkuješ zadkem a čumíš dopředu :o)))

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix