Souhlas otce s cestou do ciziny

smurfka
27.5.19 13:35

Tak děti počítám mají své pasy či občanky..
jinak je nutný písemný, ověřený souhlas otce a nejlépe i v angličtině.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
27.5.19 13:37

Určitě bych si souhlas zařídila, i kdyby sis tu přečetla, že nutné to není. Turecko není v EU, bez souhlasu bych neriskovala. Může se stát, že to nikdo řešit nebude, ale taky nemusí. Už jsem tu četla, že měly maminky problém vycestovat i do mnohem méně „rizikových“ lokalit 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
27.5.19 13:38

Moje kamaradka ma taky dite s jinym prijmenim z predchoziho vztahu, lita s nim sama nekolikrat do roka a zadny doklad po ni nikdo, nikdy a nikde nechtěl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
27.5.19 13:40

@Pajka89 nechtěl..ale pokud je někde zastaví cajti a budou chtít doklady, tak budou chtít i tohle potvrzení ( zvlášt jestli se trefí do doby, kdy někdo někde unese dítě a budou zvýšené kontroly )
správně by ho mít měla.

• Citovat
  • Upravit
31
27.5.19 13:43

A existuje nejaky vzor souhlasu? Pasy deti samozrejme maji, ale kdo z nich pozna, ze jsem jejich matka, kdyz maji jine prijmeni ze…asi si vezmu i overene kopie rodnych listu - nebo je to blbost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
27.5.19 13:48

Jo a pozor na platnost pasu..u Turacka musí platit ještě 60 dní po příletu zpět do čr nebo tak nějak

• Citovat
  • Upravit
smurfka
27.5.19 13:49
@ivikik píše:
A existuje nejaky vzor souhlasu? Pasy deti samozrejme maji, ale kdo z nich pozna, ze jsem jejich matka, kdyz maji jine prijmeni ze…asi si vezmu i overene kopie rodnych listu - nebo je to blbost?

z RL zase nejde poznat že to je RL tvého dítěte, když na něm není aktuální fotka..takže RL je k ničemu.

• Citovat
  • Upravit
31
27.5.19 13:49
@smurfka píše:
Jo a pozor na platnost pasu..u Turacka musí platit ještě 60 dní po příletu zpět do čr nebo tak nějak

Jj, na to nas cestovka upozornovala, to nastesti mame ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
27.5.19 13:50
@smurfka píše:
z RL zase nejde poznat že to je RL tvého dítěte, když na něm není aktuální fotka..takže RL je k ničemu.

Ale tam preci sedi rodna cisla ne? To muzou porovnat RČ v rpdnem liste a na pase stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
27.5.19 13:50

Cestování dítěte bez rodičů do Turecka
Dítě musí mít vlastní občanský průkaz nebo pas. V případě, že dítě necestuje s rodiči, je potřeba pro něj na cestu mít notářsky ověřený souhlas rodičů s cestou tam i zpět.

https://www.mzv.cz/…_rodicu.html

• Citovat
  • Upravit
smurfka
27.5.19 13:51

Máš tam i vzor

• Citovat
  • Upravit
Caboverde
27.5.19 13:52

Já mám dítě jedno vlastní, jsem jednou vdaná a nerozvedená, ale občas jezdím po světě s dcerou sama. Souhlas druhého rodiče s ověřený podpisem s sebou vozím i tak. Vzor je na stránkách MZV - https://www.mzv.cz/…_rodicu.mobi

• Citovat
  • Upravit
24288
27.5.19 13:53

Zakladatelce se omlouvám za OT, ale jak to řeší matky, kterým otec odmítne dát souhlas s tím, že děti mohou jet na dovolenou do ciziny? To ty děti nikdy nemohou vycestovat za hranice do 18 let? Opravdu se jen ptám, nejsem v té situaci, chápu proč papír, je to z bezpečnostních důvodů. díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
27.5.19 13:53
@ivikik píše:

na stránkách ministerstva zahraničních věcí je mustr…kouknu se po něm :)

https://www.mzv.cz/…_rodicu.html
EDIT: koukám, že už byl někdo rychlejší :D

Příspěvek upraven 27.05.19 v 13:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
27.5.19 13:54
@smurfka píše:
Cestování dítěte bez rodičů do Turecka
Dítě musí mít vlastní občanský průkaz nebo pas. V případě, že dítě necestuje s rodiči, je potřeba pro něj na cestu mít notářsky ověřený souhlas rodičů s cestou tam i zpět.https://www.mzv.cz/…_rodicu.html

Oo dekuji, mrknu. Je to sice souhlas bez rodicu, coz ja jsem a dokonce mam deti ve vyhradni peci, ale vlastne nevim, jak prokazat, ze jsoi deti moje, kdyz mame jine prijmeni.
Asi ten souhlas radsi vezmu s sebou, at nejsou komplikace s prokazovanim materstvi :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí