Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Určitě bych si souhlas zařídila, i kdyby sis tu přečetla, že nutné to není. Turecko není v EU, bez souhlasu bych neriskovala. Může se stát, že to nikdo řešit nebude, ale taky nemusí. Už jsem tu četla, že měly maminky problém vycestovat i do mnohem méně „rizikových“ lokalit ![]()
Moje kamaradka ma taky dite s jinym prijmenim z predchoziho vztahu, lita s nim sama nekolikrat do roka a zadny doklad po ni nikdo, nikdy a nikde nechtěl..
@Pajka89 nechtěl..ale pokud je někde zastaví cajti a budou chtít doklady, tak budou chtít i tohle potvrzení ( zvlášt jestli se trefí do doby, kdy někdo někde unese dítě a budou zvýšené kontroly )
správně by ho mít měla.
A existuje nejaky vzor souhlasu? Pasy deti samozrejme maji, ale kdo z nich pozna, ze jsem jejich matka, kdyz maji jine prijmeni ze…asi si vezmu i overene kopie rodnych listu - nebo je to blbost?
Jo a pozor na platnost pasu..u Turacka musí platit ještě 60 dní po příletu zpět do čr nebo tak nějak
@ivikik píše:
A existuje nejaky vzor souhlasu? Pasy deti samozrejme maji, ale kdo z nich pozna, ze jsem jejich matka, kdyz maji jine prijmeni ze…asi si vezmu i overene kopie rodnych listu - nebo je to blbost?
z RL zase nejde poznat že to je RL tvého dítěte, když na něm není aktuální fotka..takže RL je k ničemu.
@smurfka píše:
Jo a pozor na platnost pasu..u Turacka musí platit ještě 60 dní po příletu zpět do čr nebo tak nějak
Jj, na to nas cestovka upozornovala, to nastesti mame ok.
@smurfka píše:
z RL zase nejde poznat že to je RL tvého dítěte, když na něm není aktuální fotka..takže RL je k ničemu.
Ale tam preci sedi rodna cisla ne? To muzou porovnat RČ v rpdnem liste a na pase stejne.
Cestování dítěte bez rodičů do Turecka
Dítě musí mít vlastní občanský průkaz nebo pas. V případě, že dítě necestuje s rodiči, je potřeba pro něj na cestu mít notářsky ověřený souhlas rodičů s cestou tam i zpět.
Já mám dítě jedno vlastní, jsem jednou vdaná a nerozvedená, ale občas jezdím po světě s dcerou sama. Souhlas druhého rodiče s ověřený podpisem s sebou vozím i tak. Vzor je na stránkách MZV - https://www.mzv.cz/…_rodicu.mobi
Zakladatelce se omlouvám za OT, ale jak to řeší matky, kterým otec odmítne dát souhlas s tím, že děti mohou jet na dovolenou do ciziny? To ty děti nikdy nemohou vycestovat za hranice do 18 let? Opravdu se jen ptám, nejsem v té situaci, chápu proč papír, je to z bezpečnostních důvodů. díky.
@ivikik píše:
na stránkách ministerstva zahraničních věcí je mustr…kouknu se po něm ![]()
https://www.mzv.cz/…_rodicu.html
EDIT: koukám, že už byl někdo rychlejší ![]()
Příspěvek upraven 27.05.19 v 13:54
@smurfka píše:
Cestování dítěte bez rodičů do Turecka
Dítě musí mít vlastní občanský průkaz nebo pas. V případě, že dítě necestuje s rodiči, je potřeba pro něj na cestu mít notářsky ověřený souhlas rodičů s cestou tam i zpět.https://www.mzv.cz/…_rodicu.html
Oo dekuji, mrknu. Je to sice souhlas bez rodicu, coz ja jsem a dokonce mam deti ve vyhradni peci, ale vlastne nevim, jak prokazat, ze jsoi deti moje, kdyz mame jine prijmeni.
Asi ten souhlas radsi vezmu s sebou, at nejsou komplikace s prokazovanim materstvi ![]()
Tak děti počítám mají své pasy či občanky..
jinak je nutný písemný, ověřený souhlas otce a nejlépe i v angličtině.