Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jela jsem s holčičkou na víkend do Vídně a souhlas jsem raději měla - v angličtině a němčině. Samozřejmě i pas. Sice to po mně nikdo nechtěl, ale náhoda je blbec
. Kromě pasu ty papíry nic nestojí, takže bych si je raději s sebou vzala.
@ivikik píše:
Oo dekuji, mrknu. Je to sice souhlas bez rodicu, coz ja jsem a dokonce mam deti ve vyhradni peci, ale vlastne nevim, jak prokazat, ze jsoi deti moje, kdyz mame jine prijmeni.
Asi ten souhlas radsi vezmu s sebou, at nejsou komplikace s prokazovanim materstvi
ale ty nebudeš prokazovat že jsi jejich matka..ty budeš prokazovat že ti dal svolení otec dětí, ( tam to je popsané, i s tím případem že máš jiné příjmení..prostuduj to)
@PenelopaW píše:
Jela jsem s holčičkou na víkend do Vídně a souhlas jsem raději měla - v angličtině a němčině. Samozřejmě i pas. Sice to po mně nikdo nechtěl, ale náhoda je blbec. Kromě pasu ty papíry nic nestojí, takže bych si je raději s sebou vzala.
Jj, to je pravda, nahoda je blbec, radsi to pripravim…
@elen-ka píše:
Zakladatelce se omlouvám za OT, ale jak to řeší matky, kterým otec odmítne dát souhlas s tím, že děti mohou jet na dovolenou do ciziny? To ty děti nikdy nemohou vycestovat za hranice do 18 let? Opravdu se jen ptám, nejsem v té situaci, chápu proč papír, je to z bezpečnostních důvodů. díky.
To by mě taky zajímalo, mám kamaráda, který má dvě dospívající dcery. Jeho exmanželka s dovolenou v zahraničí nesouhlasí, tvrdí, že je to zbytečné a k životu nepotřebné. Holky jsou ve věku 14 a 12 let, letět by chtěly. Ta starší je matkou natolik zmanipulovaná, že se dostala do stavu, kdy má strach se jít jen podívat na letiště v Ruzyni.
@smurfka píše:
ale ty nebudeš prokazovat že jsi jejich matka..ty budeš prokazovat že ti dal svolení otec dětí, ( tam to je popsané, i s tím případem že máš jiné příjmení..prostuduj to)
Prostuduju, urcite. Dekuju, hned mrknu, at nemam dalsi vsetecne otazky ![]()
Co kdyz nekdo neni s otcem ditete v zadnem kontaktu, je treba neznamo kde? To se dite nikdy nikam nepodiva? Blbost ![]()
@Caboverde píše:
To by mě taky zajímalo, mám kamaráda, který má dvě dospívající dcery. Jeho exmanželka s dovolenou v zahraničí nesouhlasí, tvrdí, že je to zbytečné a k životu nepotřebné. Holky jsou ve věku 14 a 12 let, letět by chtěly. Ta starší je matkou natolik zmanipulovaná, že se dostala do stavu, kdy má strach se jít jen podívat na letiště v Ruzyni.
tak za prvé některé státy to nepožadují - takže se podívat na stránky ministerstva. Pokud to nepožadují, není co řešit.
za druhé je tam napsané že u krátkodobých cest to není nutné. což týdenní dovolená je.
za třetí matince nic neřeknou, odjedou na dovolenou a tak s tím ani nic neudělá..ale to by holky musely udržet tajemství ![]()
Já s dcerou na dovolený do ciziny jezdím a souhlas otce jsem nikdy neměla. Na úřadech mi řekli že je to zbytečný, ževpokud se jedná o dovolenou jeho souhlas nepotřebuju ![]()
@Pajka89 píše:
Co kdyz nekdo neni s otcem ditete v zadnem kontaktu, je treba neznamo kde? To se dite nikdy nikam nepodiva? Blbost
souhlas s vycestováním je v 90% pro ty, kteří nejedou ani s jedním rodičem. Tzn třeba s dědou, babičkou, tetou atd, tzn že tam není ani jeden rodič.
za druhé to požadují jen některé země, za třetí není třeba u krátkodobých cest a za třetí je možno to risknout..hodně lidí jezdí s děckama i bez pasu třeba do Polska nebo Slovenska a ještě se tím chlubí, hold štěstí nebo nevědomost
@terynka006 píše:
Já s dcerou na dovolený do ciziny jezdím a souhlas otce jsem nikdy neměla. Na úřadech mi řekli že je to zbytečný, ževpokud se jedná o dovolenou jeho souhlas nepotřebuju
Ještě bych doplnila že doslova řekli že souhlas nepotřebuju stejně jako on nepotřebuje můj v případě že s ní pojede na dovolenou. Souhlas jsme dávali jednou a to když dcera letěla s jeho rodiči ![]()
@smurfka píše:
tak za prvé některé státy to nepožadují - takže se podívat na stránky ministerstva. Pokud to nepožadují, není co řešit.
za druhé je tam napsané že u krátkodobých cest to není nutné. což týdenní dovolená je.
za třetí matince nic neřeknou, odjedou na dovolenou a tak s tím ani nic neudělá..ale to by holky musely udržet tajemství
To by bohužel neprošlo, protože otec děvčat sdílí společnou domácnost se svojí matkou, a ta je ve velice dobrém vztahu s bývalou manželkou. O otci děvčat už jsem tady základala, s jeho souhlasem, jednu diskusi. Další věc je, že kdyby se jim podařilo vycestovat, a holky se vrátily domů vysluněné, matka by je k otci nejspíš už nepustila. Dělá si absolutně co chce. Otec děvčat není schopen s ní jít do žádného sporu. Jejich příbuzná nejsem, týká se to mého známého z dětství.
@terynka006 píše:
Ještě bych doplnila že doslova řekli že souhlas nepotřebuju stejně jako on nepotřebuje můj v případě že s ní pojede na dovolenou. Souhlas jsme dávali jednou a to když dcera letěla s jeho rodiči
A mate stejne prijmeni s dcerou?
@Caboverde tak snad má styk určený soudně ne?
tak si ženská nemůže dělat co chce, nebo může, ale otec to může zase dát k soudu. ![]()
a takovou matinku pohledat..proč bydlí s matkou ve svém věku?
@smurfka píše:
@Caboverde tak snad má styk určený soudně ne?
tak si ženská nemůže dělat co chce, nebo může, ale otec to může zase dát k soudu.
a takovou matinku pohledat..proč bydlí s matkou ve svém věku?
Styk sice soudně určený mají, ale ona to absolutně nerespektuje. A on by ji k soudu dát nedokázal. Chce vycházet s každým po dobrém. Najdi si diskusi „Rodina ho pouze zneužívá“, kdyby tě to zajímalo více. Anonymní zakladatelka jsem já, teď už na tom anonymu v podstatě vůbec nezáleží, protože situace dopadla v jeho neprospěch. Problémů má mnohem více.
@ivikik nemáme ona má jeho příjmení a já si ho nikdy nevzala