Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Úplně nejjednodušší je seznámit se na místě třeba u bazénu, nebo na pláži. Tam i od pohledu uvidíte, kdo je vám sympatický.
@Kaileee
My byli loni s detmi 3,5 a 6 a uzili jsme si to vsichni maximalne. Zrovna dnes mladsi prohlasila, ze chce zase do Egypta a uz abysme tam zustali nadosmrti
![]()
@Jamulka myslim,ze takhled nikoho nesezenes, ono bude nejlepsi seznamit se na miste, coz obvykle zvladnou deti samy. I kdybys tu nasla nekoho, kdo jede do resortu hned vedle ve stejnem terminu, tak moc sanci na setkani nemate
A take z meho pohledu takhle stare deti na dovolene pod 14dni po vrstevnicich ani nevzdechnou-more, bazeny, nove jidlo, prostredi…
@unuděná já myslela kvuli terminu, v cervenci tam je silene jinak jsme taky byli ale v kvetnu a super
@Kaileee No je fakt, ze co do vedra je cervenec nejhorsi, ale pokud jsou rozumni rodice, kteri drzi deti cca 10-15 ve stinu, mazou ochranymi kremy, dbaji na pitny rezim, tak problem az tak nevidim ![]()
@Kaileee píše:
Jste blázni, tak malé děti a v tom termínu…
Jako proč? Ježiši.. ![]()
@Jamulka píše:
Začátkem července 4.7 letíme do Hurgady v Egyptě, budeme s manželem a dvěmi dětmi 4 a 7 let. Najdeme zde pro děti parťáky?
Ahoj
My jedeme, od 6.7. a jedno dítě 4 roky. ![]()
@Meredithx píše:
Jako proč? Ježiši..
Jestli to nemyslela i z důvodu bezpečnosti a zdraví a ne jen teplého počasí. My byli i v srpnu a dalo se, je tam vetrno a byli jsme stále ve vodě nebo pod slunečníky.
Já Egypt mám taky rada, nějaké roky zpátky jsme tam ještě každoročně jezdivali. Ale když jsme vzali tehdy 4,5 leteho syna, tak ten si to tam Neužil. Třetí den chytl hrozne prujmy a bylo mi ho líto a po zbytek týdne strávil na pokoji. Přece jen tato země je k infekčním prujmum náchylnější. Děsili jsme se cesty domu když nebudu stále po ruce záchod.
No a z te bezpečnosti, před par dny se odtamtud vrátila segra a zrovna v době, kdy tam bouchla bomba u te silnice a zasáhla autobus s turisty. Z bezpečnostních důvodu jim doporučili po zbytek pobytu byt jen v resortu a žádné výlety… zarekla jsem se, ze tam s dětmi taky nepojedu. Mám už tři a ze jsou bezpečnější destinace jak na hygienu tak na zatím nulové problémy s útoky na turisty…
Se srágorou ležet na pokoji, žádné výlety, vedro jak v kremační peci, úžasná dovolená ![]()
@semisova píše:
Jestli to nemyslela i z důvodu bezpečnosti a zdraví a ne jen teplého počasí. My byli i v srpnu a dalo se, je tam vetrno a byli jsme stále ve vodě nebo pod slunečníky.
Já Egypt mám taky rada, nějaké roky zpátky jsme tam ještě každoročně jezdivali. Ale když jsme vzali tehdy 4,5 leteho syna, tak ten si to tam Neužil. Třetí den chytl hrozne prujmy a bylo mi ho líto a po zbytek týdne strávil na pokoji. Přece jen tato země je k infekčním prujmum náchylnější. Děsili jsme se cesty domu když nebudu stále po ruce záchod.
No a z te bezpečnosti, před par dny se odtamtud vrátila segra a zrovna v době, kdy tam bouchla bomba u te silnice a zasáhla autobus s turisty. Z bezpečnostních důvodu jim doporučili po zbytek pobytu byt jen v resortu a žádné výlety… zarekla jsem se, ze tam s dětmi taky nepojedu. Mám už tři a ze jsou bezpečnější destinace jak na hygienu tak na zatím nulové problémy s útoky na turisty…
Kdyby myslela bezpečnost, tak nepíše „s takhle malými dětmi“. My jedeme do resortu Ali Baba a ten má krásný aquapark pro děti i pri dospělé. Krásné moře. Na výlet pojedeme asi jen na jeden půldenní a to bude záležet, jaké bude počasí. Jinak s faraonovou pomstou počítáme, 14 dní dopředu budeme brát probiotika plus vezeme s sebou ercefuryl, nebo kdyby naaahodou k tomu došlo, koupíme v resortu. Malá se těší na tobogány a já na klid a jídlo
S rodiči jsme jako malí takto také jezdili, já i s babičkou a vždycky jsem si to maximálně užila. Je to hurghada takže s tím průjmem dopředu počítáme a jsme připravení.
@Meredithx píše:
AhojMy jedeme, od 6.7. a jedno dítě 4 roky.
Paráda, jedete ještě s nějakou rodinou, nebo sami jako my? Můžu se zeptat odkud jste? Klidně napište do zprávy. Rádi se s vámi v Egyptě potkáme a pokud se přidáte i na nějaký výlet budeme rádi
![]()
@Jamulka píše:
@Kaileee malé děti??? Lidé tam bývají s mnohem menšími…
to bývají, psala jsem to hlavně kvůli toho července, ty teploty tam jsou šílené a trávit půl dne ve stínu a nemoct jet pořádně na výlet, to není nic pro mě teda… my jsme s dítětem byli v květnu a už tak bylo teplo (žádné střední potíže nikdo neměl)
@Kaileee píše:
to bývají, psala jsem to hlavně kvůli toho července, ty teploty tam jsou šílené a trávit půl dne ve stínu a nemoct jet pořádně na výlet, to není nic pro mě teda… my jsme s dítětem byli v květnu a už tak bylo teplo (žádné střední potíže nikdo neměl)
Já jsem v dětství letěla s našima a to jsem v letadle prý čurala na nočník. ![]()