Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ano, může.
Na běžnou dovolenou, natož v EU souhlas není potřeba, pokud se tam chce vystěhovat a otec se nezajímá, tak se s ní asi nebude ani soudit…
@Lama Lama píše:
no, otázka je, z jakého pohldu. Z pohledu českého práva souhlas třeba není. Otázka je, zda je třeba z pohledu práva Britského, Italského…
A co teprve z hlediska chamubrambiho zákoníku!
@smurfka píše:
ale ty nebudeš prokazovat že jsi jejich matka..
Ha, ha, ha, manželku nechtěli pustit se 1.x ročním synem přes hranice jenom proto, že on je Novák a ona Nováková! Prý se jmenuje jinak a protože neměla jeho rodný list, tak ji tam dusili nějakou dobu a pak se pohraničník zeptal syna, kde má maminku? Dítě se na něj chvilku koukalo jako na mimozemšťana, ale pak pochopilo, že dotyčný nežertuje a ukázalo na manželku. ![]()
@jege No a pak, ze je kvuli cestovani dobre se jmenovat stejne jako dite
Kdyz ma clovek jine jmeno i nasem chapani, tak tu kopii rl povetsinou vozi…
Ja stejne nechapu, ktery pitomec vymyslel, ze deti nejdou zapsat do op, vse by to zjednodusilo, prostě ukážu op a je behem 10 vterin prokazano, ze jsem rodic.
@Ou píše:
Ano, může.
Na běžnou dovolenou, natož v EU souhlas není potřeba, pokud se tam chce vystěhovat a otec se nezajímá, tak se s ní asi nebude ani soudit…A co teprve z hlediska chamubrambiho zákoníku!
O tom jsem nikde v souvislosti s vycestovanim dítěte nečetla. Máš prosím odkaz?
S Itálii a jejím požadavkem na to upozorňovali i naše ministerstvo zahraničních věcí. S Británii jsem psala na Britské velvyslanectví a bylo mi sděleno, že v Británii může být souhlas vyžadovan. Máš nějaké jiné podložené informace?
My chceme letos taky letět do Turecka. Otec syna je momentálně ve vězení kvůli Domácímu násilí spáchané na mě.
Neplatí alimenty, odmítá asistovaný styk se synem a celkově se nezajímá. Souhlas otce nedostanu ani náhodou.. Dělá mi naschvály.
Jak v tomhle případě mám postupovat? Syn má navíc cizí příjmení..