Zácpa v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80
29.6.04 09:29

Zácpa je docela problém, já s ní bojuju od dětství. Co ji určitě zhoršuje, je železo, které je ve všech tabletách pro těhotné a kojící maminky. Jinak si myslím, že hodně na to působí psychika a v těhotenství se tlumí peristaltika střev. Nedoporučuju projímadla a v těhotenství už vůbec ne. Shrnu pár receptů, možná se budu opakovat ;-)
Hodně tekutin, pohyb, pravidlený režim vstávání, teplá voda na lačno, nasnídat se, olej (ricínový i jakýkoliv jiný), lněné semínko (šlem z něj, po zalití horkou vodou), vláknina, kysané mléčné výtobky, sušené švestky, čerstvá zelenina a ovoce a hlavně na to nemyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
30.6.04 11:00

ZÁCPA

Ahoj Jani-mě v těhotenství pomáhalo ráno na lačno vypít sklenici vlažného mléka nebo 100% pomerančového džusu. Ale tedˇ po porodu (mám 11 týdeního kluka) nezabírá nic. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.1.06 11:24

Re: zácpa

AHOJ,
jmenuji se Hanka a jsem ve 27 tt. Ta zácpa mě trápí též od začátku. A momentálně jsem na tom tak že už jsem 3 dny nebyla a trpím jako kůn!!!!
Podotýkám, že na mě nepůsobi ani psílium, užívám ho již týden a mám pocit,že je to ještě horší.Ted jsem přistoupila k možnosti projímadla list ze sény.Nevím co jiného mám skusit. Už sem opravdo zoufalá. Žádný švestky,kefíry,jogurty a jiné přírodní věci fakt nezabírají. Co jiného???? Hanka

• Citovat
  • Upravit
1679
27.1.06 11:29

Hanko, mě teda psyllium zabírá, ale jenom když několik hodin po požití hoodně piju, to se ta vláknina krásně nabobtná a vyčistí střeva :lol:
Ale je pravda, že to není žádná pochoutka a teď v těhu mi to dobře nedělá :? takže mi dost pomáhá kiwi, hroznové víno a teď jsem nastoupila na Activii, tak jsem zvědavá… Jo a někomu taky dost pomáhá mák :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
27.1.06 11:37

Holky,

mě už se to teda netýká, ale teď jsem si ještě vzpomněla, že mě dost prohnal špenát (i moje dva kluky :D ), tak třeba to pomůže i vám.

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
27.1.06 12:18

Mně pomáhalo hóóódně tekutin a ráno plátek citronu zalitý vlažnou vodou. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
27.1.06 13:58

Ahoj, mám stejný problém. Díky tomu, že jím tak, jak se má, tak alespoň jdu na ten záchod obden. Už to je u mě dost velký výkon. Když jím tučné věci, tak chodím i denně. Ale je obecně faktem, že zabírá, když se pije hodně tekutin. Výborný jsou zeleninový polívky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
27.1.06 14:05

Ahoj,

mě už se to taky netýká, ale přidám svoji zkušenost.

V těhotenství jsem na zácpu taky hodně trpěla, pomáhal mi pomerančový džus, ten pomáhá i teď a to 100%.

A moje gynekoložka mi předepsala Glycerínový čípky, ty můžeš v těhotenství a miminku to neuškodí, ty taky zabíraly na 100%.

Toť moje zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
2.3.14 10:09

Ahoj holky. moc prosim o radu.jsem tyden a par dni po revizi po zamlklem potratu a mam strasnou zacpu a hlavne tuhou stolici ktera nejde skoro vubec vytlacit pokazde jak me to bere na velkou tak jdu ale vytlacim jen malinke boy stolice a kdyz citim ze je tam toho vic tak to zaboha nejde vytlacit…jen pulka a pak nic tak to musim zatlacit zase zpatky a pak me to cely den tlaci a je to dost neprijemne… nemuze to byt treba po te revizi a celkove narkoze? poradte mi prosim co na to a tak prosim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí