zácpa-pomoc!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14
5.2.08 11:47

zácpa-pomoc!

Ahojky maminy,mám problám jsem v 8.měsíci a šíleně trpím zácpou?nemáte někdo zkušenosti co pomáha?díky za radu.PA pa Iveta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5394
5.2.08 11:51

kompoty, zkus se zeptat v lékárně něco přírodního - možná by si mohla výjimečně i regulax - je to v podstatě sušené ovoce, ale raději se zeptej..

iv-ka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
5.2.08 12:00

zkus si hned po ranu dat nalacno sklenici vlazne vody a se snidani chvili pockat
a k snidani pak jogurt a musli

• Citovat
  • Upravit
817
5.2.08 12:16

Ahoj, susene svestky namoc do vody, dej si jich nekolik do sklenicky nebo hrnicku s vodou. Nech namacet tak pul dne, pak snez svestky a vypij i ten vyluh z nich. Je to naprosto prirodni, takze to klidne muzes praktikovat kazdy den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
5.2.08 12:16

jogurty nemůžu ani citit,nevím co se to stalo,ale nemůžu je,stojí mi v krku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.2.08 12:23

Ketynko,
kup si v lekarne Lactobacily a jez je nalacno. Mne to pomohlo v prvnim trimestru. Nebo mi celkem dobre zabiral Actimel ale minimalne dve az tri flasticky denne, ovsem ty lactobacily vyjdou teda podstatne levneji.
Ted ve druhem trimestru jsem po odberech krve dostala na anemii Actiferrin a zacpu mam opet, tak to resim svestkovym dzusem, kompotem apod. Na lacno pit vodu nemuzu pac se bud po ni pobliju nebo na mne s*ani prijde v nejnevhodnejsi dobu - cestou do prace busem ci v metru :roll: Hanka

• Citovat
  • Upravit
7461
5.2.08 12:57

Mne taky nic nepomahalo, svestky, nic…Tak sjem si v lekrane koupila Laktulosu (nevim, jak se to pise) a ta zabrala, je vhodna prave pro tehotne, je to ciste prirodni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
5.2.08 12:58

Ahoj
Tak ten problém mám skoro pořád.I v těhu samozřejmě.
Zkus acidofirní mléko (jsou i ochucené).Je v něm probiotická kultura a ta upravuje zažívání.Občas ho dávám pít i dcerce (3 roky) a asi začneme pravidelně. :wink: Vážně pomáhá.
Regulax nemůžeš! Já jsem se na to v těhu ptala. :wink:

Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
5.2.08 13:46

Ahoj,

me pomahaly 100%ni jablecne stavy. Jinak celkove pomaha pridat do stravy vice vlakniny.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
5.2.08 14:57

Ahojky, mi pohohlo kiwi. Pred spanim jsem si daval kazdodenne par kousku kiwi (myslim tim celych plodu, nejen par kousku)a musim rict, ze jsem nemela zacpu ani jednou. A to mivam se zazivanim problemy i normalne. Tak jestli ti to ovoce chutna, zkus!!! Taky muze pomoci indicky jetel (psylium husks). Primichas to do cehokoliv a zapijes spoustou vody. At se dari. :oops: :D
Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
5.2.08 16:06

Tak sušené švestky mně také pomohly, ale jen asi týden, pak už ne.
Ale co mně zabere určitě - pytel popcornu. A nebo 2, 3 pomeranče, mandarinky oloupat a celé rozmixovat a vypít. Když jsem je jedla celé, tak nic, ale rozmixované zabírají stoprocentně.
Ono asi ale bude zabírat na každou něco jiného, takže se obávám, že toho
budeš muset vyzkoušet víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.2.08 17:35

Pohyb. Zkus si jít zacvičit nebo zaplavat.

• Citovat
  • Upravit
2431
5.2.08 17:45

před jídlem vypít vlažnou vodu to pomáhalo mně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
5.2.08 17:47

Mě pomohla jedině laktulosa AL sirup (nebo duphalac), je to i pro těhule - ovšem v tomhle stádiu už nezabrala hned po pár hodinách, ale tak za dva dny?

V prvním těhotenství mi nakonec doktorka napsala Yal na použití doma, když už to bylo neúnosné. Takže případně to.

Obvykle mi stačí kafe s mlíkem půl na půl…

(a pozor, aby to byla fakt zácpa a ne tlak miminka:) - myslím zpětně, že u první holky to byl spíš tlak miminka než zácpa )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
5.2.08 22:45

Čauky,

dej si Benefibru, je to takový prášek, 100 % přírodní, rozpustná ve všem a není ji cítit, mně tedy ohromně pomohla. Doporučil mi ji můj gynekolog, kupuje se v lékárně. Úplně stačí jedna polévková lžíce denně. Laxativa bych určitě nedávala!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí