Krvácení způsobeno nízko položenou placentou

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Myshka
5.2.08 07:28

Nízko položená placenta

Ve 27. tt jsem začala bez zjevné příčiny krvácet. Po vyšetření mi bylo sděleno, že krvácení způsobuje nízko položená placenta a chce to klid, odpočinek, nezatěžovat břicho apod. Placenta by se v průběhu těhotenství měla s rostoucí dělohou vytáhnout výš sama. Pokud ne, je nutný porod CŘ. Máte s tím někdo zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9262
5.2.08 07:33

Ahojky,

taky jsem měla neléhající placentu - posunula se. Takže nezoufej. Ale raději fakt se šetři. :wink: Držím palečky ať je vše OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
5.2.08 08:24

Ahoj, mám to samé (teda zatím bez krvácení). Taky mi řekli, že by se měla vytáhnout (já ji mám těsně u branky, na břišní stěně). Uvidíme, jak se to vyvrbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
5.2.08 14:07

U prvního se vysunula, porod ok, u druhého zůstala na okraji vnitřní branky, měl to být plánovaný CŘ, nakonec se rozeběhl porod 3 týdny před, nechali mi 24h v kontrakcích, 10 hodin krvácet a pak řízli, to vše po víc jak měsíci v nemocnici, takže tak, vyhlášenej Lochotín v Plzni, už nikdy více, škoda. . . přeji hladší průběh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
5.2.08 14:36

Ahojda! Já taky měla placentu nízko a párkrát jsem krvácela, hlavně po sexu :oops: , tak mi ho samozřejmě dr. zakázala. Teď jsem ve 26. týdnu a mrška už se prý vytáhla naštěstí. Jinak doktoři prý čekají tak do 30. - 32. týdne a když se nevytáhne, tak bys musela do nemocnice a pak rodit císařem. Tak držím pěstičky! Hlavně ať jsou ti naši mimísci zdravoučcí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
5.2.08 23:57

Ahoj!
Já začala krvácet v 16tt po prvním těhot.cvičení. Dr. mi ho zakázal. Další krvácení ve 22tt, placenta „previa centralis“ 1,5cm přes branku, možnost posunutí jen zázrakem. Od toho 22tt jsem ležela na rizikovým v Motole až do 36+1, plánovaný porod CS. Během pobytu ještě 5× masivní krvácení s možností předčasného porodu, ale vždy se to naštěstí uklidnilo a to i díky téměř nadstandartní péči doktorů a sestřiček. Byla jsem tam jak stálý inventář, bylo to šílený na nervy, ale Vojtíšek stál za to :srdce:
Snad jsem Tě nevyděsila, ale i takhle to může dopadnout, to je život. Nicméně MOC Ti přeju, ať se placenta „vytáhne“ a Ty si můžeš užít krásné bezproblémové těhotenství a přirozený porod.

Lucka a Vojta (3r+7m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myshka
6.3.08 13:19

Viz. první příspěvek:

…protože se krvácení opakovalo, přišla na řadu hospitalizace. Vyšetření ukázalo nízko nasedající placentu 3,5 cm od branky. Normální porod je možný, ale krvácení se může objevovat při každé větší zátěži, po sexu apod. Poležela jsem si tam a teď ležím doma s tím, že je nutný klidový režim z důvodu rizika nejen krvácení, ale odlučování placenty a předčasného porodu.

Co mě však zarazilo, že během hospitalizace se placenta s rostoucí dělohou vysunula mimo dolní segment. Nyní na kontrolním UZ opět zasahuje do DS nikoliv však k brance. Jak je to možné? Chápu to dobře, že se oblast dolního segmentu ve vyšším stupni těhotenství rozpíná a rozšiřuje, čímž může tu placentu která jí o kousíček již utekla zase „dohnat“?

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.3.08 07:41

Ahojte holky.
Chci se zeptat na zkušenosti. Taky mám nízko uloženou placentu. Ve 24 tt zasahovala přes porodní cesty asi 11 mm, teď, ve 32 je už „jen“ k porodním cestám. Malinko se vytáhla, ale protože ji mám na zadní stěně dělohy, tak mi dávají minimální šanci na další vytažení a vyhrožují hospitalizací a císařem. Jeden Dr. říká hospitalizace ve 37 tt, jiný ve 34 tt. Po zakrvácení okamžitě. Trošku mě ten CŘ trápí, chtěla jsem rodit normálně. Co mě ale více trápí je představa, že tady manža zůstane tak strašně dlouho sám s naší 16-ti měsíční cácorkou. Postarat se umí, ale doma s ní zůstat přece nemůže. Proto jsem se chtěla zeptat. Je nějaký způsob, jak se tomu zakrvácení vyhnout? Spustilo se vám to po nějaké námaze třeba? Denně malou ještě vláčím, zvedám, tak mám docela strach. Nebo čemu bych se měla vyhnout. No jo, ono se řekne odpočívat. Ale copak to s tou cácorkou jde. Tak jsem z toho fakt dost špatná. A před tím krvácením, cítily jste nějakou bolest, nebo při něm?
Naštěstí je zatím miminko v poloze příčné, tak si říkám, že má k placentě daleko, tak by na ni nemuselo tlačit, nebo ji nějak poškodit, aby začala krvácet. Tak snad vydržím co nejdýl. Chjoooo. Jsem ráda za každý den, který zvládnu. :(
Pa a ať je to všechno v pohodě.
 M:

• Citovat
  • Upravit
Myshka
18.3.08 16:50

O krvácení jsem nikdy nevěděla, zjistila jsem to, až když jsem šla čůrat, nebylo moc silné, ale čistá jasně červená krev, žádné špinění či tak něco. Vždy se krvácení dostavilo na konci pracovní doby po 8 hodinách sezení, zvedla jsem se, balila si věci, uklízela kancl a šla na WC a už to valilo. Prý k tomu stačí minimální námaha a pohlavní styk je absolutně zaručený spouštěč.
Teď jsem tuším 3 týdny doma od propuštění z nemocnice a je to dobré, 28.3. jdu na kontrolní ultrazvuk, kde se už rozhodne o způsobu porodu, příp. nutnosti hospitalizace a tak. Je fakt, že v porodních cestách nikdy nebyla, nejblíže těch 3,5 cm od branky. I tak to evidentně na zakrvácení stačí.

• Citovat
  • Upravit
Myshka
13.5.08 13:47

Tak pro případné další vyděšené budoucí maminky - placenta se nakonec vytáhla sama až kolem 33. týdnu a porod proběhl přirozeně a zcela bez komplikací… :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.10.08 14:16

Ahojte holčiny.
Jsem ta Anonymka :oops: o 2 příspěvky výše.
Jen jsem chtěla potěšit ty zvás, kterým bude taky diagnostikován takový problém s placentou. I zázraky se dějí. :lol: Nejen že mě nehospitalizovali ani ve 34, ani v 37 tt, dokonce i když mi říkali, že je minimální šance na to, aby se placena na zadní straně vytáhla a já rodila normálně, tak nakonec se tak stalo, vytáhla se cca 1,5 cm nad branku, primář úplně zíral a nakonec mě nechal rodit normálně a císař jen pro případ komplikací. A ani to nebyl předčasný porod, jak mě varovali. Po 11 dnech přenášení mi porod vyvolali a porodila jsem krásnou zdravou holčičku. Pravda, při porodu se hodně přetlačovala s placentou, která tím, že byla tak nízko, tak jí hodně překážela, aby se dostala do porodních cest, takže porod to byl hodně bolestivý, ale relativně rychlý.
Takže, těhulky s tímhle problémem, nezoufejte, jde to a všechno může dopadnout na jedničku, podle vašich přání.
Tak nevěšte hlavu, jde to!
 M.

• Citovat
  • Upravit
Myshka
13.10.08 13:48

Ano, ano, jak píše anonymní. I přes mnohdy velmi nevlídné prognózy a i přes občas nutnou krátkodobou hospitalizaci (která člověka zatraceně vyšťaví a znejistí), tak to může vše dopoadnout úplně dobře bez sebemenšího problému. Chce to ovšem trošičku poslouchat pány doktory, protože oni fakt většinou ví, co říkají :D

• Citovat
  • Upravit
31
13.10.08 19:03

Ahojky,
já měla při prvním těhotenství také nízko položenou placentu. Ležela jsem měsíc pod dohledem lékařů na rizikovém odd. v nemocnici. Jak malá rostla, rostla i děloha a placenta se posunula nahoru. Sice jsem potom rodila CŘ ale z jiným důvodů. Takže bych byla v klidu - fyz. i duševně a určitě to bude OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
21.4.11 09:21

Ahojte,napíšte ktorá máte nízko placentu a vaše skúsenosti.Ja som po asi presílení zakrvácala v 24tt.V nemocnici povedali,že to ustalo,ale mám placentu centralis a presahuje okraj bránky o 17mm.Poslali ma domov,dali Ascorutin a kludový režim.Odvtedy ležím doma,naozaj sa šetrím,v podstate okrem na wc nič nerobím a zatial je to OK.Teda nekrvácam.Budúci piatok idem na kontrolu,tak som velmi zvedavá čo povie. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
8.8.11 16:59

tak jsem se dneska na utz zeptala, kde mám uloženou placentu a ukázalo se, že zasahuje do dolního segmentu dělohy, není přes branku, ale i tak se doktor tvářil, že by to mohlo dělat problémy, docela mě to otrávilo, ale jak je vidno, tak naděje, že se vytáhne a krvácet to nebude tu je. zajímalo by mě, jestli to nemohla způsobit námaha na dovolené - dost kilometrů jsme nachodili denně, nic mi nebylo, žádné krvácení, ale nevím, jestli je možné si tak placentu šoupnout dolů? případně, jestli mohu nějak ovlivnit to, aby se vytáhla nahoru? (předpokládám že ne, ale i tak se chci optat) krvácení se bojím, chjo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí