Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Barushe píše:
Ahojky,
v 21.tt mi taky řekli, že mám placentu v dolním segmentu. Doktor mi řekl, že se s tím nic dělat nedá a že má spoustu času se vytáhnout. Je fakt, že já jsem se před tím taky namáhala (nosila jsem dvanáctikilové dítě), ale nevím, jestli to nějak ovlivnilo. Teď jsem už v 33.tt a žádný problémy
Placenta je snad nahoře, od tý doby jsem nebyla na utz, jdu ve středu, tak se uvidí
tak to ti moc přeju, aby to bylo na kontrole už v pohodě (a sobě taky
)a díky za reakci, mám z toho dneska trochu těžkou hlavu
Taky jsem z toho byla dost vykulená, ale pak mě doktor uklidnil, takže jsem si z toho pak už nic nedělala… Dokonce si někdy přijdu jako netěhotná, někdy zapomenu i na břicho ![]()
Užívej těhu a přeju hodně štěstí ![]()
Hodně maminek zde psalo, že lékaři při nízko položené placentě (já ji mám v brance, dr. říkala, že se už asi nevytáhne) vyvolává(asi přesněji císařský řez) porod mezi 32-34 zajímalo by mne proč- placenta takto položená již nezásobuje miminko kvalitně nebo pak je tak obrovské riziko krvácení??? Nebo se dá „vydržet“ při štěstí až do termínu?
Ahojky,
buď v klidu.toto je uplně normální.taky jsem to prožila.Ve 4 měsíci jsem začala krvácet,a na vyšetření v nemocnici mi řekli,že mám nízko položenou placentu.A ještě ke všemu jsem měla několik krevních sraženin u miminka.A byl předpokalt potratu.nasadily léky a klid na lůžku.týden jsem byla v nemocnici.Hodně mi pomohli vytamíny pro těhotné.Placenta mi nechtěla stoupat.takže jsem jí měla do konce těhotenství dole.i jsem přenášela.Po 2denní vyvolávání,jsem večer porodila dceru.Přirozenou cestou.Ale měla jsem na mále.Při těchto potížích je krvácení velkou pravděpodobností.Hlavně to chce klid na lůžku.A nenervovat se.Ale je to těžké Takže mamky hlavu vzhůru ![]()
martinavotka píše:a jaké vitamínky jsi brala?
Ahojky,
buď v klidu.toto je uplně normální.taky jsem to prožila.Ve 4 měsíci jsem začala krvácet,a na vyšetření v nemocnici mi řekli,že mám nízko položenou placentu.A ještě ke všemu jsem měla několik krevních sraženin u miminka.A byl předpokalt potratu.nasadily léky a klid na lůžku.týden jsem byla v nemocnici.Hodně mi pomohli vytamíny pro těhotné.Placenta mi nechtěla stoupat.takže jsem jí měla do konce těhotenství dole.i jsem přenášela.Po 2denní vyvolávání,jsem večer porodila dceru.Přirozenou cestou.Ale měla jsem na mále.Při těchto potížích je krvácení velkou pravděpodobností.Hlavně to chce klid na lůžku.A nenervovat se.Ale je to těžké Takže mamky hlavu vzhůru
Brala jsem Calibrum mami
ale když je budeš brát,tak asi tak 3měsíce max. 4
protože miminka jsou po nich moc moc velký
Ahoj,
chci se zeptat. Při včerejší kontrole v 17tt mi doktor sdělil, že mám nízko uloženou placentu, zakazál pohlaví styk, aby jsme ji nedráždili. Další kontrolu mám za 3 týdny a při špinění nebo krvácení mám jet do nemocnice hned.
Měli jste to někdo a jak to dopadlo? Ještě doktor říkal, že většinou vyleze výš, ale víte jak to je. Je to mé první těhotenství a jsem z toho vyklepaná. Každou zkušenost nebo radu uvítám. ![]()
Ahoj, ja jsem ji taky mela nizko polozenou, na predni stene (kvuli tomu jsem skoro necitila pohyby a porad se strachovala, jestli je maly v poradku), hrozili mi cisarem, ale nakonec se vytahla. Do porodu mas jeste dost casu, tak se ti nejspis taky vytahne:-)Drzim palce:-)
já taky měla placentu na přední stěně, hodně nízko a nakonec se vytáhla!
pokud jí máš vepředu,tak by se měla určitě vytáhnout tím jak poroste bříško a pokud vzádu tak nevím…
@Gretchen
já teda pohyby cítila až moc ![]()
Ahojky,jsme na tom úplně stejně jako ty.včera jsme byla na kontrole a doktor mi řekl,že mám placentu a miminko dost dole a palcenta je někde u porodních cest:Jsem z toho špatná,absolutně tomu nerozumím.Jen mi řekli klid a žádá námaha.Nesmím vysávat,věšet prádlo,žehlit!!!no koukla jsme jako blázen,takže od včera spíš ležím ![]()
Mám ji na přední steně, tak jste mě trochu uklidnily
. A chodily jste do práce nebo nemocenská? Já chodím normálně do práce, ale snažím se šetřit.
@cezet mě právě řekl, že žádný styk, ale že bych nemohla doma něco udělat neříkal, nestraš mě, šetřit se snažím, ale celý den neležím ![]()
@Esterkaaa Já mám teda neschopenku,záleží na tom co děláš.Já nevím kde jí mám ![]()
Ahojky,
. Teď jsem už v 33.tt a žádný problémy
Placenta je snad nahoře, od tý doby jsem nebyla na utz, jdu ve středu, tak se uvidí 
v 21.tt mi taky řekli, že mám placentu v dolním segmentu. Doktor mi řekl, že se s tím nic dělat nedá a že má spoustu času se vytáhnout. Je fakt, že já jsem se před tím taky namáhala (nosila jsem dvanáctikilové dítě), ale nevím, jestli to nějak ovlivnilo