Krvácení způsobeno nízko položenou placentou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69
24.10.12 14:59

Holky našla jsem tohle, sice nepíšou přesně kolik musí být placenta od porod.cest,ale může být dole a rodit normálně se může
Porod při vcestném lůžku
Způsob a načasování porodu závisí na tom, do jaké míry překrývá placenta vnitřní branku dělohy, a také na tom, zda dochází ke krvácení z placenty.

Pokud placenta překrývá vnitřní branku zcela, je normální vaginální porod nemožný, a žena podstoupí plánovaný císařský řez obvykle v 36. týdnu těhotenství. Pokud se navíc objeví i silné krvácení, je často nutné provést císařský řez dříve. Ženám v takové situaci jsou obvykle při hospitalizaci podávány léky, které urychlují zrání plic plodu, aby se předešlo komplikacím při předčasném narození. Na druhou stranu, pokud je krvácení vážné a ohrožuje život ženy, je nutné uskutečnit císařský řez okamžitě bez ohledu na stav dítěte.

Pokud placenta překrývá vnitřní branku jen částečně nebo se dotýká vnitřní branky okrajem, je vaginální porod v některých případech možný, zvláště pokud u ženy nedochází ke krvácení z placenty. V mnoha případech však placenta začne silně krvácet v průběhu porodu při otevírání děložního čípku a je nutné provést akutní císařský řez pro ohrožení života matky i dítěte. Častěji je proto i v tomto případě plánován císařský řez.

Při vcestném lůžku dochází dále k problémům s odlučováním placenty po porodu, ať už vaginálním nebo císařským řezem. Ženy, které mají vcestné lůžko, mají mnohem vyšší pravděpodobnost krvácení při odlučování placenty a častěji potřebují při porodu transfuzi krve.

Při nízko uložené placentě, která nepřekrývá vnitřní branku a nekrvácí, je obvykle dávána přednost přirozenému porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
24.10.12 16:46

@dencina moje řeč, taky to chci raději vědět předem, abych se na to mohla psychicky připravit. V úterý se zeptám dr. a dám ti zprávu, jestli se něco dozvím. Bohužel doktoři často tak nějak mlží :?

@lera1 díky za info. Někdy je teda snad lepší nevědět :D jejda ještě transfuze, no to by mi scházelo :? já ani nevím proč, ale nějak bych cizí krev moc nechtěla…člověk nikdy neví. V naší rodině se ale v poslední době těhulkám dějou samé špatné věci, tak snad abych rovnou počítala s horší variantou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
25.10.12 14:46

@lera1 díky :)
@Lucie77 tak dle toho příspěvku tu u mě vypadá na přirozený porod, tak nevim jestli mam byt rada nebo ne (kvúli možným komplikacím). Ty máš ještě docela čas na vytažení, tak hlavu vzhuru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
30.10.12 19:41

@dencina Ahojky, tak jsem se vrátila od doktorky a mám toto info: u Apolináře si neradi zbytečně zvyšují už tak dost vysoké procento operačních porodů a tak jsou tam lékaři vedeni k tomu, aby rodili přirozeně a už 1 cm placenta od branky jim k tomu stačí. Takže jestli máš teď 3 cm od branky, tak asi nemusíš mít žádné obavy :palec:
Dál mi dr. říkala, že měření placenty od branky je břišním UZ nepřesné a pro přesné měření je třeba vaginální UZ. Podle tohoto měření mám placentu 5,5 cm od branky, tak mi říkala, že z důvodu nízko položené placenty můžu na císaře rovnou zapomenout :palec: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
1.11.12 12:28

@Lucie77 Děkuji za info :) akorad semi zda že to riziko je přece větší u přirozeného porodu jak u plánovanýho cisaře, může to začít dost krvácet :nevim: taky sem se ještě ptala doktorky a ta teda neví jak u Apolináře ale prý v Podolí by to bylo 100% na císaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
1.11.12 12:47

@dencina tak nám asi nezbude nic jiného, než věřit v dobré a nechat se překvapit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
1.11.12 12:50

@Lucie77 No už z toho začínám být dost nervozní, do porodnice me doktorka posílá už ve 36.tt to už se snad konečně něco dovím, tak ještě vydržet 3týdny :zed:. Ty bysi raději přirozený porod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
1.11.12 13:11

@dencina ježiš to už se ti to teda blíží! Nezapomeň mi pak dát prosím zprávičku, jak jsi dopadla ;) Já bych teda rozhodně preferovala přirozený porod :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
1.11.12 13:39

@Lucie77 JJ dám ti vědět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
4.11.12 21:01

@ashlee já bych řekla laicky, že je v dolní části dělohy. Záleží kolik cm od branky. Když jsi ale v 19 tt a placenta jen zasahuje do dolního segmentu (nepřekrývá branku), bude to určitě do porodu dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.11.12 20:57

AHOJ JA TO MAM TO SAME :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
14.11.12 09:44

Při kontrole v 19tt mě doktor přeměřil břicho od pupku dolů, vyšetřil a říkal, že placenta je nízko položená. Nakázal mi se šetřit se, dokonce mi chtěl napsat kontrolku. Při kontrole ve 23tt už mi řekl, že se vytahuje a že už v tuhle chvíli to není porodní překážka. Takže myslím, že pokud není opravdu hodně dole, tak, aby překrývala branku, tak se to opravdu do porodu zlepší. Hlavně nezvedat nic těžkýho a nepřemáhat se, aby jí zatnuté břišní svaly při námaze nesesunuly dolů.

Příspěvek upraven 14.11.12 v 10:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
14.11.12 10:42

@MonMil děkujeme za zprávy! :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
14.11.12 10:46
@Lucie77 píše:
@MonMil děkujeme za zprávy! :mavam: :mavam:

Není vůbec zač, Přeju hodně štěstí, ať se mrška krásně vytáhne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
14.11.12 19:13

@ashlee takže porod bude normální, ne sekcí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí