Krvácení způsobeno nízko položenou placentou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7021
2.5.18 13:07
@Anonymní píše:
Ahoj :srdce: Prosím anonym- nechci to řešit veřejně :hug:
Jsem 22 TT a dnes mi lékař řekl že vše je v pořádku ale že mám nízko položenou placentu. V zásadě se prý nic neděje. Je nesmím nic nosit a atd.. je tu někdo s novými zkušenostmi? Je reálné dítě donosit v termínu a bez císařského řezu? Co vše mám dělat? Aby to bylo ok. Na kontrolu jdu za měsíc.
  • v tuhle dobu se ještě placenta s růstem dělohy může vytáhnout.

Zbytečně bych se dopředu nestresovala, jen doporučuji aby se to víc hlídalo a zažádej si pak o kontrolu průtoků pupečníkem.
taky záleží jak je nízko, jestli zasahuje spíš dopředu nebo dozadu, jestli je i přichycená nebo ne apod.

zatím se prostě jen hlídat a nepřemýšlet o tom co bude, stejně se to bohužel neovlivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14636
2.5.18 13:19

Ahoj, teď ve druhém těhotenství jsem taky měla nízko položenou placentu. V porovnání s prvním těhotenstvím mi moje doktorka častěji dělala ultrazvuk a kontrolovala, jestli se vytahuje a kolik je tam místa, na lepším ultrazvuku ve 30. tt lékař konstatoval, že přirozenému porodu naprosto nic nebrání, placenta se vytáhla. Ale těhotenství bylo kvůli tomu trochu na prd :D Prý nízko položená placenta dělohu dráždí, takže mi hodně tvrdlo břicho, cítila jsem docela velký tlak na spodek a snažila jsem se fungovat v klidovém režimu, ono jsem to jinak opravdu hned pocítila, když jsem se přepínala, v půlce těhotenství jsem nezvládala ani rychlejší chůzi. Po magnesku to bylo trochu lepší a čím víc se placenta vytahovala, tím obtíže ustupovaly. Porod pak proběhl na začátku 38. tt, úplně v pohodě, vlastně byl lepší než ten první :palec: Takže se neboj, určitě to neznamená automaticky císaře nebo předčasný porod, doktoři si tě ohlídají a ty si hoď nožky hore ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
2.5.18 13:20
@Anonymní píše:
Ahoj :srdce: Prosím anonym- nechci to řešit veřejně :hug:
Jsem 22 TT a dnes mi lékař řekl že vše je v pořádku ale že mám nízko položenou placentu. V zásadě se prý nic neděje. Je nesmím nic nosit a atd.. je tu někdo s novými zkušenostmi? Je reálné dítě donosit v termínu a bez císařského řezu? Co vše mám dělat? Aby to bylo ok. Na kontrolu jdu za měsíc.

Ahoj, me kolem 18.tt zjistili dokonce vcestnou placentu, ten nejhorsi typ: placenta praevia centralis. Byla jsem z toho fakt spatna. Predstavovala si ty nejhorsi scenare. Narizen prisny klidovy rezim, ktery jsem stejne nemohla dodrzovat kvuli 2 starsim detem. Kazdy vecer pred usnutim jsem placentu v duchu prosila at se vytahne nahoru. Za necely 3 tydny jsem byla na 2.screeningu a to uz byla placenta mimo hrdlo. Porad teda nizko, porad klidovy rezim, ale uz nebranila prirozenemu porodu, nakonec jsem porodila prirozene ve 39+4 tt. Takze zkus verit a doufat, ze se ta placenta vytahne nahoru, jak poroste deloha :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.18 13:22
@Michelle_M píše:
Ahoj, teď ve druhém těhotenství jsem taky měla nízko položenou placentu. V porovnání s prvním těhotenstvím mi moje doktorka častěji dělala ultrazvuk a kontrolovala, jestli se vytahuje a kolik je tam místa, na lepším ultrazvuku ve 30. tt lékař konstatoval, že přirozenému porodu naprosto nic nebrání, placenta se vytáhla. Ale těhotenství bylo kvůli tomu trochu na prd :D Prý nízko položená placenta dělohu dráždí, takže mi hodně tvrdlo břicho, cítila jsem docela velký tlak na spodek a snažila jsem se fungovat v klidovém režimu, ono jsem to jinak opravdu hned pocítila, když jsem se přepínala, v půlce těhotenství jsem nezvládala ani rychlejší chůzi. Po magnesku to bylo trochu lepší a čím víc se placenta vytahovala, tím obtíže ustupovaly. Porod pak proběhl na začátku 38. tt, úplně v pohodě, vlastně byl lepší než ten první :palec: Takže se neboj, určitě to neznamená automaticky císaře nebo předčasný porod, doktoři si tě ohlídají a ty si hoď nožky hore ;)

Já právě beru magnézium.. a cítím Mimčo celkem dole a dle lékaře je tam kde má být a čípek 3 cm.

• Citovat
  • Upravit
7382
2.5.18 13:27

To jsem zapomnela napsat, taky mi silene tvrdlo bricho, brala jsem magnesii lactici a pak magnosolv. Chodila jsem pomalicku jako lemra… Jen jsem nevedela, ze je to kvuli placente :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.18 13:50

V 19 tt jsem zkončila s velikým krvácením v nemocnici (spuštěno „jen tak“, byla jsem na procházce s dítětem), zjištěná zasahující placenta. Týden jsem ležela v nemocnici (kde jsem tedy nesměla ani na WC a píchali mi Ascorutin-stále jsem krvácela),pak mě pustili domů s klidovým režimem (dle dr. prostě buď a nebo). Ve 26 tt už byla na ultrazvuku krásně vytáhlá. Dítě se narodilo 35+1 nečekaně z jiné příčiny ale porod proběhl přirozeně.
Prosím o zachování anonymity.

• Citovat
  • Upravit
12007
2.5.18 13:55

Mela jsem placentu zasahujici pres porodni cesty a vytahla se. Casu dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.18 14:00

Dr mi nařídil klidový režim doma, ale sám mi pak řekl, že neví, co to krvácení spouští. Že u někoho zakašlání, u někoho vůbec nic, ani kdybych se na hlavu stavěla (do té doby jsem normálně fungovala se 3 malými dětmi).
Já měla po té zkušenosti opravdu strach, tak jsem klidový režim dodržovala (možná zbytečně-nevím). Manžel doma pečoval o děti (nejmladší 16 měs.).
Možná jsem se na ten klidový režim mohla vykašlat, nevím a zpětně je to asi jedno.Ale mladého jsem tedy do té kontroly ve 26-27tt nenosila, ani nezvedala a na kontroly jezdila autem a ne MHD :-)
Ono se to vlastně spustila z ničeho nic. Vezla jsem po rovině kočár, najednou lup(jako když lupne voda)a bylo jasno:-((( Krvácelo to opravdu hodně:-()
Pak to krvácelo ještě několik dnů v nemocnici, ne sice tolik, zmířňovalo se to, ale bylo to nepříjemné.
Za sebe bych byla víc opatrná, ne asi histerická, ale zase přerovnávat barák bych taky nešla. Takový v pohodě, klídek, užívat si jara. Ať se ostatní starají a otáčejí:-)

• Citovat
  • Upravit
4
24.9.18 21:18

Ahojky holky,dnes jsem byla na pohotovosti s krvacením ve 12tt,kde mi doktor rekl ze mam nizko placentu ktera presahuje 5cm pres branku a ze se divi ze jsem jeste nepotratila a dosla az do 12tt. Dal mi nejake vitaminy na podporu cev aby se zpevnily a doporucil klidovy rezim. Dost me to vydesilo. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
25.9.18 08:52

@Daisy23 Ahojky, to jsou teda zpravy, ze? :( Tak se hlavne setri, opravdu nic nedelej a nezvedej. Ani treba plny hrnec apod. A doufej, ze se placenta vytahne. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.18 09:17
@Daisy23 píše:
Ahojky holky,dnes jsem byla na pohotovosti s krvacením ve 12tt,kde mi doktor rekl ze mam nizko placentu ktera presahuje 5cm pres branku a ze se divi ze jsem jeste nepotratila a dosla az do 12tt. Dal mi nejake vitaminy na podporu cev aby se zpevnily a doporucil klidovy rezim. Dost me to vydesilo. :,(

Ahoj, ja jsem ted 13+5 a vcera mi byla zjistena nizko polozena placenta s tim, ze mam mit klidovy rezim a brat Ascorutin. Vcera jsem trochu zakrvacela, tak jsem byla na pohotovosti. Muzu se zeptat jak si dopadla? Zlepsilo se to ulozeni placenty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.24 10:43

@krakonoska Ahoj, jak ti to dopadlo s placentou? Taky jsem krvácela a řekli mi, že mám placentu hluboko v dolním segmentu.

• Citovat
  • Upravit
29.8.24 10:55
@Anonymní píše: Více

Ahoj, placenta vzhledem k nizkemu stupni tehotenstvi se krasne vytahla…cca v 1/2019 uz byla v pohode. Me se bohuzel zmensilo hrdlo (skoro nemeritelny), tak jsem musela dal lezet. Ale vse dobre dopadlo, dve hospitalizace, skoro 5 mesicu v posteli, ale Maty se narodil zdravi (34 tt) a je to moc sikovny kluk :srdce:
Drzi palecky, at vse dobre dopadne!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.24 10:56

@krakonoska A v jakém týdnu se ti vytáhla? To jsem ráda za dobré zprávy, děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky