Zácpa ve 32tt

Anonymní
19.12.21 16:09

Zácpa ve 32tt

Ahoj holky prosím cokoliv o radu :,( Mám zácpu už týden jsem nebyla na stolici bolí mě břicho ale když cítím potřebu sednu si můžu tlačit jak chci a ono nic :( Už nevím co mám dělat dneska jsem tlačila tak moc že mi teklo hodně krve vypadl ze mě tvrdý malý kus a byl celý krvavý záchod na papíru jsem měla takové krvavé kousky ale furt mi nejde se vykakat… Nemůžu bral žádný projímadla jsem slyšela tak co zabralo vám zkusím vše :palec: Jinak vlákninu a ovoce jim dostatečně a pohybu mám také dost třeba 4 km denně nachodím tak mi prosím pište co vám zabírá a dát si tam prst jsem také zkoušela proto mi řekla ta krev omlouvám se za anonym 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1912
19.12.21 16:22

Mně pomohlo Psylium. Čistá vláknina, ale trvá třeba 2 - 3 dny než to zabere.
Jinak myslím, že i zmiňovaná Lactulosa nebo v tvém případě bych se nebála glycerinového čípku.
A určitě bych šla zítra k doktorovi nebo na pohotovost. Tento stav už není sranda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
19.12.21 16:22

To je popis 😃 zkus lactulosu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
19.12.21 16:25

Trpěla jsem na zácpu v těhotenství hrozně. Opravdu. To, co píšeš, jsem měla od cca 20 týdne skoro do konce. Na poradně až v porodnici asi v 37tt mi doktorka poradila Zaječickou hořkou (je to minerálka - prodává se v 0,5l PET lahvi v lékárně - taková červená lahev). Neuvěřitelně nechutná věc, hořkoslaná, já to pozřu jen ledově vychlazený, ale jako jediný mi to pomohlo. (zkoušela jsem všechno, projímavá jídla, lactulosu, dokonce jsem na lačno pila olivový olej - a pomohla až tato voda). Pokud už jsi takto ucpaná, tak bych nejdřív použila glycerinový čípek. To bych udělala jako první a pak popíjela tu Zaječickou hořkou. Ta fakt funguje. S prstem neblbni, akorát si uděláš praskliny nebo se nějak jinak zraníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
19.12.21 16:32

Hlavni otazka? kolik denne vypijes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
19.12.21 16:38

Mam stejny problem i jako netehotna.
Doporucim lnene seminko, ale uvar si ho vecer a rano vypij ten slizek. Konzistence nic moc, ale chutove je to oriskove a chutna to dobre. Navic je to i priprava k porodu. Dale muzu poradit svestkovy dzus z DM. Ten je vyborny i do porodnice po porodu. A celkove susene svestky nebo fiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
19.12.21 16:41

@Leenvecka No právě to je i ten problém maximálně cca 0.5 l denně nevím proč ale moc nepiju zapomínám nebo nemám žízeň tak se nehlídam… Ale začala jsem mít problém se zácpou až teď jindy jsem s tím problém neměla jinak děkuji všem za rady určitě vyzkouším :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
19.12.21 16:47
@Lili8989 píše:
@Leenvecka No právě to je i ten problém maximálně cca 0.5 l denně nevím proč ale moc nepiju zapomínám nebo nemám žízeň tak se nehlídam… Ale začala jsem mít problém se zácpou až teď jindy jsem s tím problém neměla jinak děkuji všem za rady určitě vyzkouším :srdce:

tak jo a jsme doma… proste jako tehotna do sebe alespon 2,5l denne!!! takze bez si ted udelat pul litr teply vody to do sebe kopni… po pul hodine dalsi pullitr a pak po dalsi hodine dalsi pullitr… uvidid, ze do vecera to bude ok…

Ja tohle fakt nechapu si stezujou vetsinou holky, ze maj zacpu a pak kdyz se jich clovek zepta, kolik pije tak s bidou 1,5l.. a jsme doma… ja piju denne netehotna 3,5l v lete klidne i 4,5l a slovo zacpa neznam, spis mam opacny problem a chodim nekolikrat denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
19.12.21 17:15

Lactulosa, pomahala mi dobre, mela jsem stejnej problem. Brala jsem skoro cele tehotenstvi. Od porodu jsem nemela ani jednou, uz nebyla potreba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
19.12.21 17:26
@Leenvecka píše:
tak jo a jsme doma… proste jako tehotna do sebe alespon 2,5l denne!!! takze bez si ted udelat pul litr teply vody to do sebe kopni… po pul hodine dalsi pullitr a pak po dalsi hodine dalsi pullitr… uvidid, ze do vecera to bude ok…Ja tohle fakt nechapu si stezujou vetsinou holky, ze maj zacpu a pak kdyz se jich clovek zepta, kolik pije tak s bidou 1,5l.. a jsme doma… ja piju denne netehotna 3,5l v lete klidne i 4,5l a slovo zacpa neznam, spis mam opacny problem a chodim nekolikrat denne.

Já třeba piju cca 1,5l jako netěhotná, a v těhu jsem pila cca 2litry vody nebo ovocných čajů denně. Ucpaná jsem byla tak, že i v UPMD v Podolí na mě hleděli, že to neviděli. Měla jsem hemeroidy, no nebudu psát jako co… (dokonce takové, že mi doktorka říkala, že pokud bych neměla císaře z jiného důvodu, doporučila by mi ho). takže ne vždy to je těma tekutinama. Mě teda jedině pomohla ta Zaječická hořká. Věci jako Psyllium, lactulosa, švestky sušený, kompoty, lněný semínko, olivový olej - nic. Pamatuji si, jak jednou jsem ráno posnídala něco, po čem by podle mě jiný smrtelníci skončili někde v nemocnici, jak by to „šlo“… no a já nic dalších X dní. Peklo. :zed:

Jinak řekla bych, že 3-4 litry denně je teda moc. Ono to má i svůj strop, ten příjem tekutin. Podle doktorů je to 2,5 max 3 litry. I když je to dost individuální, takže pokud ti to tak vyhovuje, asi proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
19.12.21 17:37

Taky priste zkus takhle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36957
19.12.21 17:51

Kup si Lactulosu a hodně tekutin nebo budes mit za chvíli zdravotní problémy. Zvlášť v těhotenství je to dulezity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
19.12.21 18:50

@Mutlice chodim na urologii skrz zanety a doktorka pry ze je to ok, ze na to moje telo je zvykle, kdyz piju jen 2,5l coz je moje minimum jsem protivna, boli me hlava a jsem unavena. Kdyz piju klasika tech 3,5-4,5l tak jsem v pohode, soustredena a neprotivna :) proste rano pullitr na probuzeni a pak po pullitrech az do vecera.

jinak teda 2l mi porad prijdou dost malo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
19.12.21 18:59
@Leenvecka píše:
@Mutlice chodim na urologii skrz zanety a doktorka pry ze je to ok, ze na to moje telo je zvykle, kdyz piju jen 2,5l coz je moje minimum jsem protivna, boli me hlava a jsem unavena. Kdyz piju klasika tech 3,5-4,5l tak jsem v pohode, soustredena a neprotivna :) proste rano pullitr na probuzeni a pak po pullitrech az do vecera.jinak teda 2l mi porad prijdou dost malo…

Tak tvojí optikou jsou 2 litry málo :lol: to je jasný, když potřebuješ 4 :lol: Pokud to máš posvěcený od uroložky, tak v pohodě. Jinak ale právě doktoři docela skřípou zubama, že lidi buď pijou málo (třeba i pod ten litr denně, někdo ani to nevypije) nebo moc - hlavně nefrologové. Já vycházím z nějaké dávné poučky, že ideál je cca 30-40 ml na 1kg váhy. Ono se do pitného režimu počítá i polévka třeba, což jím většinou 2× denně. Dva litry počítám jen pití, když to vezmu celkem tak bych se dostala k těm 2,5-3l.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
19.12.21 22:54

Jsem 34tt. Mám zácpu už dlouho, nepomáhá mi nic, jen občas lactulosa, ale zabere třeba až za dva dny, rozhodne ne hned. Ani čípky nepomáhají. Aktuálně jsem nebyla na velké už 5 dní, ani tlačit nemůžu, protože mi to jde do břicha a ne do konečníku, prostě nejsem schopna zatlačit. Piju hodně, patřím mezi extra pijáky čistě vody. Denně přes 3 litry a skutečně to na tu zácpu nemá absolutně vliv. Radu nemám, jen soucítím… Je to hlavně nepříjemné proto, že mi z toho tvrdne břicho a cítím se jak balón před prasknutím. Rada od lékařů, musíte to vydržet, tak asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí