Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, Matyášek se narodil v říjnu a nějak se nám dosud nepodařilo zažádat o přídavek na dítě. Mám doma sice formulář, potvrzené příjmy za rok 2004, ale prozatím jsme neodevzdali. Nevíte, jestli se musí žádat každý rok znovu, nebo tam s tímto formulářem už ani chodit nemám a jít si vyzvednout zrovna nový, na kterém by se potvrzovaly příjmy za rok 2005?
Ahoj Janik
Pridavek na dite se dava jenom do urcite castky prijmu rodicu, myslim ze 3 nasobek ZM, a pokud ted s tvoji materskou berete vic jak 20 000 cisteho, myslim, tak nemate narok.....
Ja budu zadat az ted co mi skoncila materska, spadnu na rodicovsky prispevek, a pak nam to mozna vyjde.....
O pridavek na dite se myslim zada jednou rocne vzdy v zari, nebo kdyz nastupujes rodicovsky......¨
A u nas chteji prijmy za rok 2003 i 2004
Zkus si zavolat na vas urad, jak to tam je......
Doufam, ze nemlzim a pisu pravdu, teda ja to takhle pochopila
Katka
Ahoj Janíku,
nedávno jsem kvůli tomu byla na sociálce…
ano, je to tak, že pokud jste v rodině dva dospělí a jedno dítě do 6 let, tak je živ. min. 9.580,– Kč měsíčně a čistý příjem Vás obou nesmí přesáhnout jeho trojnásobek, tzn. ročně 344.880,– Kč (ale nejsem si jistá, jestli se teď k 1.1.2006 náhodou ŽM nezvyšovalo…?) My se do toho každopádně nevejdeme, takže se mě to zatím netýká.
A doklad o výši z příjmu máš správný, až do 30.9.2006 se dokládají příjmy za rok 2004.
Ahojky,
mi kdysi na sociálce řekli, že přídavek se přiznává (pokud se splní podmínky) vždy na období od října do září následujícího roku. Tzn. pro současné období říjen 2005 až září 2006 je sledován příjem za rok 2004 (protože v říjnu 2005 ještě nebyl znám příjem za celý rok 2005). Takže pro nás, co jsme nastoupili na MD v roce 2005, je aktuální až říjen 2006, kdy se bude posuzovat příjem za rok 2005 a tam už to může vyjít, protože se žije jen z penízků od manžela + případné doplatky od zaměstnavatele maminy.
Míša a nemocká Karolínka
Ahoj holky, zažádla jsem si o přídavky na dítě až teď a to mám jedno tři leté dítě, nikdy jsem nežádla.. no nic, chtěla bych se zeptat, oni asi nejdřív píší nějaké rozhodnutí a pak až vyplácí?? zažádala jsem si v polovině července a do teď nic
a ještě jednu otázečku.. oni prý dávají 3měsíce zpětně, když tedy splňujeme podmínky a nikdy jsme je nebrali?? moc díky
@mona.k.79 píše:
Ahoj holky, zažádla jsem si o přídavky na dítě až teď a to mám jedno tři leté dítě, nikdy jsem nežádla.. no nic, chtěla bych se zeptat, oni asi nejdřív píší nějaké rozhodnutí a pak až vyplácí?? zažádala jsem si v polovině července a do teď nic
a ještě jednu otázečku.. oni prý dávají 3měsíce zpětně, když tedy splňujeme podmínky a nikdy jsme je nebrali?? moc díky
nejdřív napíšou dopis že je dávka přiznaná a potom to příjde (u mě tak do dvou týdnů tuším)
ano, jde to tři měsíčně zpětně. Ale to jsi musela vyplnit v žádosti od jakého data to chceš, maximálně právě ty tři měsíce zpětně ![]()
@Becky00 píše:
nejdřív napíšou dopis že je dávka přiznaná a potom to příjde (u mě tak do dvou týdnů tuším)
ano, jde to tři měsíčně zpětně. Ale to jsi musela vyplnit v žádosti od jakého data to chceš, maximálně právě ty tři měsíce zpětně
ahaaa, děkuji vůbec nevím jestli jsem totam vypisovala.. ale rozhodnutí mi stejně žádné nepřišlo.. asi tam tedy zavolam.. no vidíte to, vůbec nevím.. a myslíte, že když jsem tak neučinila, že to jde zpětně dopsat?? moc díky
@mona.k.79 píše:
ahaaa, děkuji vůbec nevím jestli jsem totam vypisovala.. ale rozhodnutí mi stejně žádné nepřišlo.. asi tam tedy zavolam.. no vidíte to, vůbec nevím.. a myslíte, že když jsem tak neučinila, že to jde zpětně dopsat?? moc díky
zpětně už ne, leda za ty dva měsíce před červencem kdyby sis požádala „znovu“
ale to nevím jestli nepíšu hlouposti. Asi to spíš nejde ![]()
mě přišlo rozhodnutí docela brzo, určitě do měsíce a půl
zkus zavolat a uvidíš ![]()
@Becky00 píše:
zpětně už ne, leda za ty dva měsíce před červencem kdyby sis požádala „znovu“ale to nevím jestli nepíšu hlouposti. Asi to spíš nejde
mě přišlo rozhodnutí docela brzo, určitě do měsíce a půl
zkus zavolat a uvidíš
hm tak paní na socce mě na to právě vůbec neupozornila, že jde zažádat i 3m zpětně..:-( to mě celkem štve už kvůli tomu, kolik peněz jim zůstává, když matka jednoho dítěte porodí další v jeho dvouch letech.. ach jooooooooo ![]()
@mona.k.79 píše:
hm tak paní na socce mě na to právě vůbec neupozornila, že jde zažádat i 3m zpětně..:-( to mě celkem štve už kvůli tomu, kolik peněz jim zůstává, když matka jednoho dítěte porodí další v jeho dvouch letech.. ach jooooooooo
mě to právě řekla takže to jsem to tam měla napsaný. Ale bohužel to zpětně nejde, škoda že ti to neřekla ![]()
Většinou přijde nejprve dopis a pak peníze, ale občas to může být i naopak, že dřív pošlou peníze