Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím o Vaše zkušenosti. Jsem podruhé těhotná. V 17+5 tt a necítím vůbec žádné pohyby. Ani náznak. Břicho mi povyrostlo jen minimálně. Docela mě to znervoznuje. Jak jste to měly vy? Děkuji
Ja jsem citila pohyby az nejak kolem 20tt v obou tehotenstvich.
V prvním těhotenství pohyby cca od 19.tt,c druhém dokonce až ve 21.tt. Měla jsem placentu položenou vepředu, ta to potom tlumí a pohyby jsou cítit později.
Taky jsem u druhyho citila pohyby až později. Určitě až po 18 týdnu.
Já jsem cítila pohyby až po 20tt myslím
měla jsem placentu vepředu, takže to ty pohyby tlumilo. Buď v klidu
břicho mi taky začalo pořádně růst až později ![]()
Zalezi na tvoji vaze, poloze placenty, aktivite miminka… je normlani citit pohyby az kolem 20tt.
Taky jsem ve 2.těhu ted citila později než při prvním, rozdíl placenta vepředu, takže to bude asi ono. ![]()
Kdyz uz jsem mohla říct s jistotou, že cítím pohyby tak to bylo az okolo 21-22 tydne.
@Lo je to normální. I v druhém a dalším těhotenství můžeš začít cítit pohyby mezi 20.a 22.tt
Ja cítila kopance jako opravdu kopance třeba až kolem 28tt a čekala jsem dvojčátka. Měla jsem placentu vpředu. Předtím jsem cítila jen takové „bublinky“, nedokážu to ani popsat
Bylo to první těhotenství. Je to individuální ![]()
@Lo píše:
Prosím o Vaše zkušenosti. Jsem podruhé těhotná. V 17+5 tt a necítím vůbec žádné pohyby. Ani náznak. Břicho mi povyrostlo jen minimálně. Docela mě to znervoznuje. Jak jste to měly vy? Děkuji
Já jsem pohyby poprvé zaregistrovala na přelomu 21. týdne a předtím ani náznak, rovnou kopanec. Až teď sem tam cítím ty „bublinky“, když se dítě převalí, jinak prostě normálně kole a buší, přitom by to údajně mělo být naopak. Takže náznaky se asi občas nekonaj.
Jinak kamarádka u první dcery cítila pohyby od 18. týdne, u druhý taky až po 20., dost asi záleží na uložení placenty, velikosti a aktivitě dítěte, já bych byla v klidu. ![]()