Žádné spermie

114
1.7.15 11:16

Źádné spermie

Ahoj holky,
máte někdo podobný problém?
S manželem jsme se snažili o mimčo a loni byl udělán spergmiogram s výsledkem cca 1 mil. spermií na 1 ml. Sice nic moc, ale je prý možné otěhotnět. Krátce na to začal manžel marodit, takže jsme snažení odložili. Nyní byl udělán nový spermiogram a jsem v šoku :-(, naprosto žádné spermie, počet 0. Máte někdo stejný problém a je šance, že se to opět zlepší?
Díky moc za vaše názory!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.7.15 11:23

Také na tom nyní nejsme moc valně.. přítel začal užívat selzink, kyselinu listovou, dávám mu kotvičník čaj - jednou denně a mateří kašičku v medu. A doufám, že se to zlepší. Bohužel kouří… Jelikož byl tvůj manžel nemocný a asi měl i horečky, tak to má na to vliv.. spermie nesnáší horko, horečka je zabíjí, stejně jako jiné věci - elektrické dečky, vytápění sedadel v autě, notebook na klíně, horká sprcha, těsné prádlo, málo pohybu - čili málo prokrvení v této oblasti… zkus mu něco nasadit a uvidíte.. spermiím trvá cca 90 dnů, než se vytvoří nové..čili mohly uhyhnout..záleží na tom, za jak dlouho po nemoci mu byl dělán ten profil, jestli už do třech měsíců, nebo až po… ale pořád si myslím, že to neznamená, že je neplodný na furt..

• Citovat
  • Upravit
6244
1.7.15 11:25

@mp25 a tři měsíce před tím posledním spermiogramem byl nemocný? Nebo už byl zdravý? My teda nemáme úplnou nulu, ale každý měsíc nám vychází jiný počet.
Byly jsme letos od ledna každý měsíc na jednom, a ty počty se nám dost mění. 7mil, 20mil, 3,5mil, 9,5mil…prostě jak na houpačce.
Byl partner u urologa nebo androloga? Nám se hodně snížil počet spermií po té, co přítel jeden měsíc prodělal vysoké horečky, až po 4 měsících od téhle nemoci se počet spermií zase začal zvedat.
Jinak přítel už pár měsíců bere vitamíny, trochu se to po nich zvedlo, hlavně vitamín E, C, zinek, selen, hořčík a lykopen.

Příspěvek upraven 01.07.15 v 11:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.15 11:25

A co jsem tak četla, tak spermiím toho škodí dost.. plasty (ftaláty v tom), chemie v jídle, voda z kohoutku (estrogeny ve vodě - zbytky z HA atd.), práce s chemikáliemi atd. Myslím, že proto plodnost celkově klesá, hlavně u mužů, no ale i u žen… (nejen věkem, ale i tou dnešní dobou, bohužel)..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.15 11:28

@mp25, švagr měl ten samý problém po těžší nemoci. Deset kusů pohyblivých spermií ve vzorku :zed:
Tehdy jim lékaři řekli, že pokud se rozhodnou pro IVF, budou se muset spermie odebírat rovnou z varlat, že ze vzorku by to ani nešlo
Za třičtvrtě roku byl pozván na kontrolní spermiogram, množství se razantně zvedlo a někdy v té době ségra přorozeně otěhotněla. Takže zázraky se dějí :palec:

Držím palce, ať vám to vyjde!! Ale chce to zachovat klid, to je jasný ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.15 11:29

Boruvkay: lykopen a hořčík je taky důležitý na to? Nevím tedy, zda mu nemám ještě něco přiordinovat.. :DD Ach jo.. a to se vám to takto mění? Zajímalo by mě, proč to je jednou tak a podruhé jinak… vypátrat, co těm spermiím opravdu škodí, je asi fakt těžké…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.15 11:31

Jinak mému nyní našli i dost leukocytů… dle dr. prý na to leukocyty nemají vliv, ale já se dočetla, že mají a podstatný…takže je důležité ty leukocyty vyléčit, pokud je nějaký zánět… přitom příznaky zánětu neměl ani nemá žádné…

• Citovat
  • Upravit
114
1.7.15 11:42

Moc děkuju za vaše rady! Loni marodil, ale to už je v pořádku. Ale letos začátkem roku přišli na to, že má pravděpodobně rakovinu varlat. Musel na operaci, nakonec se nic neprokázalo. Ale udělala se krevní sraženina, takže někdy do dubna měl bolesti, nešlo prakticky vůbec nic. A to nám po operaci bylo řečeno, že se tím každopádně počet spermií zvýší. Každopádně se celkový objem ej. o dost zredukoval k době před op. Doktor nás rovnou odkázal na kliniku. Ale to je právě to, jít rovnou na odebrání spermií z varlat mi příjde šílené - a nevím, jestli je tohle už konečný stav, nebo jestli to bude časem lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.15 11:46

@mp25, jestli vás úplně netlačí čas, třeba kvůli věku, tak ještě rok počkejte a uvidíte :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.15 11:49

Někde jsem viděla video s léčitelkou, co tam mluvila o tom, jak nějaký chlap byl neplodný - žádné spermie a po léčbě to měl jak mladík..nemusí to být na furt… záleží taky na diagnoze.. a pokud mu nějaké ty spermie najdou, tak bych je radši zamrazila, pokud to bude možné, na horší časy.. Ach jo..je to strašné..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.15 11:52

A dělá se vůbec chlapům hormonální profil? Přijde mi, že přece když nejsou spermie, je zřejmě nízká hladina testosteronu a dost estrogenu (u chlapa)… třeba to může být i jen nerovnováhou hormonů.. známé u jejího dělali také ten odběr z varlat (neměl testosteron), ale on i tak vypadal, dost zženštile.. odebrali a mají dítko, sice přes IVF a nejspíš i s ISCI, ale mají.. Někde musí být příčina, proč ti chlapi dneska jsou na tom tak bídně, kdežto dřív mohli mít děti do bůhví kdy..

• Citovat
  • Upravit
6244
1.7.15 12:04
@Anonymní píše:
Boruvkay: lykopen a hořčík je taky důležitý na to? Nevím tedy, zda mu nemám ještě něco přiordinovat.. :DD Ach jo.. a to se vám to takto mění? Zajímalo by mě, proč to je jednou tak a podruhé jinak… vypátrat, co těm spermiím opravdu škodí, je asi fakt těžké…

No my byli už na xx vyšetření, genetika, imunologie, jedna doktorka říkala, ať zkusí ještě urologa nebo androloga…že by mohli třeba objevit příčinu a doporučila právě ten lykopen (je to výtažek z rajčat)…je to silný antioxidant a měl by právě chlapům pomoci a je fakt, že po něm se to začalo dost zvedat. A jedněm známým pomohlo, že chlap vyrazil na pár dní v zimě do hor.
Taky je dobrá studená sprcha. :mrgreen: My teď zkoušíme čaj catuaba…tak snad to taky pomůže. Ale určitě aŤ zkusí tu urologii, jestli tam nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
1.7.15 12:06

Hormonální profil asi přijde možná teď… na klinice, tam jsme ještě nebyli, ale urolog řekl, že pro nás nic dělat nemůže, nenavrhl ani nový sg. a tak… a zajímalo mně právě, zda je šance, že to bude opět lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
1.7.15 12:07
@Anonymní píše:
Jinak mému nyní našli i dost leukocytů… dle dr. prý na to leukocyty nemají vliv, ale já se dočetla, že mají a podstatný…takže je důležité ty leukocyty vyléčit, pokud je nějaký zánět… přitom příznaky zánětu neměl ani nemá žádné…

Jo tak přesně to nám našla imunoložka v lednu, a poslala nás na dovyšetření na urologii…žádný prodělaný zánět nenašli a další měsíc už to tam nebylo, ale přesto dostal asi na 4 dny atb… :think: Prostě nikdo nic nenašel, bere sice léky na epilepsii, ale prý na tohle nemají…ale kdo ví. Myslím, že to u nás hodně ovlivňuje i alkohol, jak si jednou za čas vyrazí a dá třeba jen jedno pivo…je to pak horší. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
1.7.15 12:10

No on nepije ani nekouří, a přesto tento výsledek  :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie