Žádost o ID

8
29.10.24 20:46

Žádost o ID

Dobrý den, prosím o radu, moje psychiatrička mi bude žádat po novém roce o plný ID. Ale velký problém je v mojí praktické lékařce, ona neuznává psych. problémy. Obávám se, že mi nenapíše vhodnou zprávu a „nepodpoří“ mě v mé žádosti. Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost? Mám se obrátit přímo na OSSZ nebo? Předem velice děkuji za jakoukoliv radu, zkušenost, tip. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9285
29.10.24 20:54

Tak změň praktika :nevim: na sociálce s tebou nic řešit nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.24 21:26

Tvoje praktička se k tomu nebude nijak vyjadřovat. Pokud jako kontaktního lékaře uvedeš psychiatričku tak ona to bude sepisovat a posílat. :nevim: Můžeš k té žádosti dodat výpis od tvé praktické lékařky ohledně fyzických onemocnění, ale nutné to není.

Jo a nežádá se o plný důchod. Žádá se o důchod. To jaký ti dají, nebo nedají, rozhoduje posudkový lékař, nikoliv tvoje psychiatrička nebo ty.

• Citovat
  • Upravit
8
29.10.24 21:37
@Anonymní píše: Více

Moc Vám děkuji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
29.10.24 21:39

Nežádá psychiatrička žádáš ty. Praktik vypíše předem daný formulář (pokud ne hrozí mu pokuta, takže těžko odmítne, že něco uznává či neuznává). Nejdůležitější je zpráva psychiatra, která by měla být přiložena (klidně si ji tam pošli sama, ať máš jistotu). Praktik tě nemá jak podpořit či nepodpořit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
30.10.24 05:05
@Silvie21 píše: Více

Jinak „plný“ invalidní důchod počítá s tím, že nejsi schopná fungovat ani z 30% normálního stavu. Už jen to, ze jsi schopná používat techniku a napsat sem dotaz, tak ukazuje, že to ještě není tak hrozný a práci helpdesku a další podobné by jsi mohla v pohodě dělat. Jako slyšel jsem a četl hodně podobných konců s žádostí o ID. Dostaneš první nebo druhý stupeň a běž pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14927
30.10.24 05:27
@Cenarius píše: Více
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: omg.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
30.10.24 05:55
@Cenarius píše: Více

A co ti invalidi, kteří mají třetí stupeň nebo jak to je rozdělené, a normálně makají na plný úvazek? Jen u nás v práci máme 3.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.24 09:02
@LiduNe píše: Více

Mohou mit stabilizovanou schizu, ale plny hvazek vetsinou nedaji.

• Citovat
  • Upravit
8703
30.10.24 09:04

@LiduNe tak asi dost záleží na tom, co dělají a jaký mají zdravotní problém. Člověk bez nohy může mít trojku ID, a přesto být na plný úvazek treba ajťák. Posuzuje se pokles schopnosti pracovat. Jsou nemoci, které ti tu schopnost pracovat sníží fakt hodně, ale přesto, kor v dnešní digitální dobe, je aspon pár prací, které dělat můžeš. Teda aspoň takto to mi to vysvětloval člen rodiny, kterého se to týká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
30.10.24 09:29

Zkus se doptat ve skupine na facebooku Postizeni proti CSSZ. Byvaji tam podobne dotazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
30.10.24 10:27

Já pracuji na plný úvazek, ale bohužel poslední rok na úkor svého zdraví a psychiky. Rozhodně nejsem člověk, který sedí doma a čeká na dávky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
30.10.24 10:31

@Silvie21 56965667 [/citace

Pokud dostanete 1 či 2, stejně musíte dále pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
30.10.24 10:57
@šklíbakočka píše: Více

Nemusi pracovat pri I. a II. ale jsou s tim spojene dve nevyhody:

• nizky prijem
  • I. a II. neni nahradni doba duchodoveho pojisteni, pokud nepracuje (az III. se zapocitava pro starobni duchod)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9150
30.10.24 11:35
@Silvie21 píše: Více

Ahoj, můžu se zeptat, co máš za diagnózy?

Jinak o přiznání ID rozhoduje posudkový lékař, ID už se nedělí na „částečný“ a „plný“, ale na ty 3 stupně. Jaký stupeň ti přidělí, záleží na posudkovém lékaři, jen co tak vím, tak dost lidem jejich psychiatr říkal, že třeba by měli nárok i na trojku a pak nedostali nic, nebo jedničku. Oni to teď hrozně zpřísňují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová