Žádosti o rodičovský příspěvek

130
8.7.13 20:27

Žádosti o rodičovský příspěvek

Ahoj maminy,
prosím vás, kam se chodí žádat o rodičovský příspěvek - na úřad práce, nebo na sociálku? A co vše k tomu potřebuji, jaké dokumenty atd.? A do kdy nejpozději před ukončním Peněžité pomoci v mateřství musím o RP zažádat?

Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
8.7.13 20:29

Na odpovědi si počkám s tebou, taky mě to zajímá… Já jenom vím, že zažádat můžeš kdykoli předem, není na to nějaká lhůta, že musíš max. 30 dní před skončením rodičáku, můžeš třeba 3 měsíce, to je jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
8.7.13 20:32

Žádá se na ÚP, k vyřízení musíš mít samozřejmě vyplněnou žádost, své doklady a rodný list miminka a rozmyslet si, jak dlouho chceš zůstat doma. A doporučuji rodičák zajít vyřídit aspon měsíc před skončením PPM, oni mají na všechno plno času, tak ať pak nečekáš na peníze kdoví jak dlouho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
8.7.13 20:36
@Verca1989 píše: Žádá se na ÚP, k vyřízení musíš mít samozřejmě vyplněnou žádost, své doklady a rodný list miminka a rozmyslet si, jak dlouho chceš zůstat doma. A doporučuji rodičák zajít vyřídit aspon měsíc před skončením PPM, oni mají na všechno plno času, tak ať pak nečekáš na peníze kdoví jak dlouho ;)

Takže takový to lejstro o nároku na PPM nemusím mít? Páč já to někde protento… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
8.7.13 20:39

Já šla na úřad práce, u okýnka recepce se zeptala a slečna ze mě udělala blbce, co neumí číst :-) Na stránkách mpsv je formulář, ten jsem si vyplnila už doma. Potřebuješ chlapovu OP, jeho podpis, svoji OP, svůj podpis a RL (podpis dítěte být nemusí).
Teoreticky můžeš požádat kdykoli, ale vyplácí se jen tři měsíce zpětně (původně jsem chtěla jít třeba po dvou letech a dostat 110 tisíc najednou, ale to nejde :-) )…

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
8.7.13 20:40

Jo a to lejstro, jestli má rodič nárok na PPM nebo ne, to vystavuje OSSZ.

• Citovat
  • Upravit
9090
8.7.13 20:42
@Seizdra píše:
Takže takový to lejstro o nároku na PPM nemusím mít? Páč já to někde protento… :mrgreen:

abych pravdu řekla, tak to si přesně nepamatuju :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
8.7.13 20:43
@ncc1701 píše:
Jo a to lejstro, jestli má rodič nárok na PPM nebo ne, to vystavuje OSSZ.

No přesně na to se ptám. Ale @j.a.n.i1 psala, že třeba v Pražákově to vůbec neposílaj… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
8.7.13 20:51

@Seizdra
Kam ho neposílaj? Já ho dostala při osobní návštěvě socky. A kdybych to neměla u sebe, tak by mě tam bába z pracáku stejně vyslala. Možná Praha funguje jinak a stáhne si to z nějaký centrální databáze. Možná se podívat na stránky místního pracáku, jestli tam mají pokyny pro podání žádosti.

• Citovat
  • Upravit
15404
8.7.13 20:53
@Seizdra
@Seizdra píše:
No přesně na to se ptám. Ale @j.a.n.i1 psala, že třeba v Pražákově to vůbec neposílaj… :nevim:

Na netu vytisknes dokument a tam ti socka potvrdi vysi ppm. Nic vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
8.7.13 20:53
@ncc1701 píše:
@Seizdra
Kam ho neposílaj? Já ho dostala při osobní návštěvě socky. A kdybych to neměla u sebe, tak by mě tam bába z pracáku stejně vyslala. Možná Praha funguje jinak a stáhne si to z nějaký centrální databáze. Možná se podívat na stránky místního pracáku, jestli tam mají pokyny pro podání žádosti.

Nooo, mně přišel poštou, jestli teda myslíš to lejstro kde psali vyměřovací základ a že mám na PPM nárok… :think: No uvidím no, myslela jsem, že se to obejde bez toho, se mi nechce hledat šanon :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
8.7.13 20:56

@ncc1701 Nefunguje jinak, musí se na UP nebo na ně tu ulovit formulář a dojít na OSSZ, jediný rozdíl je, že můžeš na libovolnou pražskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
8.7.13 20:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
8.7.13 20:57

@Seizdra mne neprisel ten papir vubec a rp mam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
8.7.13 20:58

Teď jsem si vzpomněla, že jsem ten papír ohledně PPM posílala na socku emailem a oni mi to poslali potvrzené poštou, určitě jsem na socce nebyla osobně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat