Žádosti o rodičovský příspěvek
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Žádosti o rodičovský příspěvek
Ahoj maminy,
prosím vás, kam se chodí žádat o rodičovský příspěvek - na úřad práce, nebo na sociálku? A co vše k tomu potřebuji, jaké dokumenty atd.? A do kdy nejpozději před ukončním Peněžité pomoci v mateřství musím o RP zažádat?
Děkuji moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na odpovědi si počkám s tebou, taky mě to zajímá… Já jenom vím, že zažádat můžeš kdykoli předem, není na to nějaká lhůta, že musíš max. 30 dní před skončením rodičáku, můžeš třeba 3 měsíce, to je jedno…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Žádá se na ÚP, k vyřízení musíš mít samozřejmě vyplněnou žádost, své doklady a rodný list miminka a rozmyslet si, jak dlouho chceš zůstat doma. A doporučuji rodičák zajít vyřídit aspon měsíc před skončením PPM, oni mají na všechno plno času, tak ať pak nečekáš na peníze kdoví jak dlouho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 píše: Žádá se na ÚP, k vyřízení musíš mít samozřejmě vyplněnou žádost, své doklady a rodný list miminka a rozmyslet si, jak dlouho chceš zůstat doma. A doporučuji rodičák zajít vyřídit aspon měsíc před skončením PPM, oni mají na všechno plno času, tak ať pak nečekáš na peníze kdoví jak dlouho
Takže takový to lejstro o nároku na PPM nemusím mít? Páč já to někde protento… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já šla na úřad práce, u okýnka recepce se zeptala a slečna ze mě udělala blbce, co neumí číst
Na stránkách mpsv je formulář, ten jsem si vyplnila už doma. Potřebuješ chlapovu OP, jeho podpis, svoji OP, svůj podpis a RL (podpis dítěte být nemusí).
Teoreticky můžeš požádat kdykoli, ale vyplácí se jen tři měsíce zpětně (původně jsem chtěla jít třeba po dvou letech a dostat 110 tisíc najednou, ale to nejde
)…
- Citovat
- Upravit
Jo a to lejstro, jestli má rodič nárok na PPM nebo ne, to vystavuje OSSZ.
- Citovat
- Upravit
@Seizdra píše:
Takže takový to lejstro o nároku na PPM nemusím mít? Páč já to někde protento…
abych pravdu řekla, tak to si přesně nepamatuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ncc1701 píše:
Jo a to lejstro, jestli má rodič nárok na PPM nebo ne, to vystavuje OSSZ.
No přesně na to se ptám. Ale @j.a.n.i1 psala, že třeba v Pražákově to vůbec neposílaj… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra
Kam ho neposílaj? Já ho dostala při osobní návštěvě socky. A kdybych to neměla u sebe, tak by mě tam bába z pracáku stejně vyslala. Možná Praha funguje jinak a stáhne si to z nějaký centrální databáze. Možná se podívat na stránky místního pracáku, jestli tam mají pokyny pro podání žádosti.
- Citovat
- Upravit
@Seizdra píše:
No přesně na to se ptám. Ale @j.a.n.i1 psala, že třeba v Pražákově to vůbec neposílaj…
Na netu vytisknes dokument a tam ti socka potvrdi vysi ppm. Nic vic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ncc1701 píše:
@Seizdra
Kam ho neposílaj? Já ho dostala při osobní návštěvě socky. A kdybych to neměla u sebe, tak by mě tam bába z pracáku stejně vyslala. Možná Praha funguje jinak a stáhne si to z nějaký centrální databáze. Možná se podívat na stránky místního pracáku, jestli tam mají pokyny pro podání žádosti.
Nooo, mně přišel poštou, jestli teda myslíš to lejstro kde psali vyměřovací základ a že mám na PPM nárok…
No uvidím no, myslela jsem, že se to obejde bez toho, se mi nechce hledat šanon ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ncc1701 Nefunguje jinak, musí se na UP nebo na ně tu ulovit formulář a dojít na OSSZ, jediný rozdíl je, že můžeš na libovolnou pražskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď jsem si vzpomněla, že jsem ten papír ohledně PPM posílala na socku emailem a oni mi to poslali potvrzené poštou, určitě jsem na socce nebyla osobně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit