Žádosti o rodičovský příspěvek
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak já dnes řešila to samé jsem v Brně a co potřebuji:
rodný list miminka
občanský průkaz můj /pokud má člověk jiné příjmení než rodné tak rodny list-na nové občance není původní rodné příjmení)
občanský průkaz manžela-druhého rodiče žádost z ČSSZ o tom že jsi pobírala a jak dlouho mateřskou
a pak vyplněný formulář žádosti o rodičovském příspěvku.
Jinak v Brně se žádá na sociálce pod úřadem práce ne přímo na úřadu práce tak nevím jak to je jinde. Jinak všechny formuláře jsou na internetu:
http://portal.mpsv.cz/forms
ve formuláři je i napsáno co je potřeba vzít sebou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra Jo, tak to potřebovat budeš, ale je otázka, jestli jim na UP bude stačit tohle nebo to budou vyžadovat na svém formuláři. A jinak je to přesně to lejstro co Praha neposílá, od nich nepřijde ani čárka, jen začnou chodit penízky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Seizdra Jo, tak to potřebovat budeš, ale je otázka, jestli jim na UP bude stačit tohle nebo to budou vyžadovat na svém formuláři. A jinak je to přesně to lejstro co Praha neposílá, od nich nepřijde ani čárka, jen začnou chodit penízky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, díky moc.
A tu občanku manžela mám vzít sebou, nebo jim stačí nahlásit jen její? No, já mám dva týdny do vypršení 6-ti měsíců od nástupu na mateřskou, sakriš. Snad s tím nebude nějaký problém. Uteklo to, ani jsem si toho nestačila všimnout
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě si vem sebou občanku manžela a i v žádosti je tam nutný jeho podpis
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodí se na ÚP nejlépe v průběhu posledního měsíce kdy končí mateřská, aby to stihli včas zpracovat jak mi bylo řečeno. Potřebovala jsem sebou vyplněný dotazník(dostala jsem ho při předchozí návštěvě kdy jsem zjišťovala co a jak) pak rodný list miminka, kopii občanky manžela a papír s potvrzeným přiznáním mateřské, a ještě jsem jim musela donést jakési potvrzení ze sociálky, mám pocit že se to týkalo od kdy do kdy jsem měla mateřskou a v jaké výši, takže jsem byla na dvou úřadech. Když si zajdeš na ÚP tam ti všechno musí říct, nenech se odbít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čerstvé informace z Prahy 8,byla jsem tam 26.6.,mateřská mi skončila 1.7.,dnes mi přišlo rozhodnutí
. Formuláŕe jsem si vyplnila a vytiskla z internetu. A jinak ze sociálky co je v Trojské jsem potřebovala vyměŕovací základ, to je hned hotové a je k tomu potŕeba jen ten vyplněný formulář a OP. Pak jsme jeli na ÚP vedle bílého domu v Libni - krajská pobočka pro hl. město Prahu a tam mi stačil vyplněný formuláŕ podepsaný mnou a mužem, to potvrzení ze sociálky kolik jsem brala mateřskou, můj OP a rodný list miminka. Vše hotovo za 5 minut ![]()
- Citovat
- Upravit
Jojo, já byla na Praze 14 taky hotová za 2 minutky a rozhodnutí o rodičáku mi přišlo za 2 dny, ona úřednice rovnou říkala, že teď tam skoro nic nemá, že to udělá hned.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@iriass no na mojmírovo náměstí, ale před tím si musíš jít potvrdit žádost kde jsi pobírala mateřskou to oni na sociálce chtějí taky. Mateřskou zasílá ČSSZ na Veveří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@iriass do židenic na gajdošově jsem si byla pro nějaký ten rozpočet mateřské nebo co to bylo, to jsem pak musela donést na mojmírovo náměstí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano i na gajdošove potvrdí tu žádost ohledně mateřské nebo to jistí Veveří.
Jen mě hrozně štve jak je to vše složité, proč to probůh pro ty maminy neuděla jedodušší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@emma217 píše:
Ano i na gajdošove potvrdí tu žádost ohledně mateřské nebo to jistí Veveří.
Jen mě hrozně štve jak je to vše složité, proč to probůh pro ty maminy neuděla jedodušší.
Co je na tom složitého, na jednom místě potvrdit jeden a na druhém papíry odevzdat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No
… Mě to také nepřišlo nijak složité
. A ještě jako bonus nikde žádné fronty, byla jsem všude hned na řadě, takže to bylo všechno během chviličky vyřízené.
- Citovat
- Upravit