zadržuje kakání

30
31.3.10 20:51

zadržuje kakání

Dobrý den,jsem tu nová…mám problém s naší dcerkou Nikolkou je to tak měsíc co malá měla zácpu,samozřejmě když pak přišlo na věc tak hodně plakala od té doby nechce vůbec kakat a zadržuje to,když už to trvá nějaký den tak jí dám čípek,ale to není řešení chci aby kakala bez čípku jako před tím,vůbec nevím jak na to zkouším už vše odměnu atd.Když už se vykaká tak stolice není tuhá tak neví někdy říka že jí bolí prdelka,ale to bude mít asi trhlinku od té zácpy…Prosím poradte jak na to aby kakala zas nanočník,už nevím jak jí to vysvětlit,nebo na co jí mám nalákat Děkuji :cry: :cry: :cry: Prosí prosím o radu,chci aby se jí to kakání zas vrátilo do normálu,ale to musí chtít i Nikča…asi na ní taky dost naláhám,furt vykakej se a tak..ach jo,jsem tak smutá :cry: Martulle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1994
31.3.10 21:04

Ahojky Martulko,
moc dobře vím o čem mluvíš… Zazila jsem to s 1. dcerkou a teď to zažívám s klukem :roll: U dcerky to bylo tak, že měla vždycky tuhý hovínka, už od miminka brala projímadlo na změkčení. Když si to začala uvědomovat, tak začala zadržovat a nám začlo pravý peklo… Nutili jsme, lákali jsme, slibovali jsme, vyhrožovali jsme a nebylo to vůbec k ničemu. Doktor nám poradil to nechat být, úplně to ignorovat. Řekl nám, že malá má neurózu, a že to chce čas. Tak jsme to nechali být. Ona byla už tak utrápená, že nám vlastně ani nic jinýho nezbylo. Občas to bylo fakt těžký, jednou se stalo, že nešla 12 dní, já pořád myslela na to, že jestli jí pošlou na klystýr, tak to bude ještě mnohem horší… Trvalo nám to do jejích skoro 4 let :-( Ale opravdu nejvíc pomohlo nechat to být. Teď to máme to samý se synkem. Hovínka má taky tuhý, taky zadržuje a nepomáhá nic. Tak jsme najeli na systém ignorace. Chudáček sedí na nočníku, pláče, zadržuje a my děláme jakoby nic. Jakoby tu vůbec nebyl. A daří se nám čím dál častěji, že se vykaká. Věřím, že to brzy překoná a bude to v pohodě, ono totiž 10× denně prát pokakný spoďárky nebo plínku neni žádnej med a to nemluvím o tom, jak je z toho přešlej, když se mu chce… Nebaví ho hrát si, jíst, nic. Dobře ví, co má před sebou… Takže já radím vydržet, nespěchej, nelákej ani nevyhrožuj. Vůbec o tom nemluv, neupozorňuj, ať Tě to jakkoliv štve. Uvidíš, že se to dá dohromady. Když ale budeš naléhat, mohla bys to pokazit a udělat z toho skutečný problém. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
31.3.10 21:06

Bohužel neporadím, se synem tohle řeším už několik měsíců a bohužel stále neúspěšně a už z toho pomalu houpám na větvi :roll:
Kolik jí je??

• Citovat
  • Upravit
papu
31.3.10 21:07

hildo a jak malá kakal? U nás - míšovi je 3 a 3 měsíce, tak má na kakání pelnu, jenže se každou chvíli pokaká jenom trochu…tak už má plenu furt, jak píšeš, pořád prát ty slipy, z toho už nemůžu… teď to řešíme i alternativně a pořád nic, já jsem z toho už boží, ani nikam nemůžeme jít :roll:

• Citovat
  • Upravit
16291
31.3.10 21:09

Nám se toto stalo dnes, tak jsem zvědavá na další dny… Brečel že to nejde, bobek tuhý jak šutr… Pak po chvíli přiběhl že má špinavé pyžamko a bobek ležel pod záchodem :oops: :lol: Ani o tom nevěděl… Volala jsem lékařce a taky jediné co doporučila jsou přírodní změkčovadla, něco od L a pak nějaký Duphastol, nebo jak… Pak hodně jogurtů a ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1994
31.3.10 21:27

Papu: no dělám to tak, že když vidim, že se schovává a chce se mu, tak ho šupem svleču a dám na nočník. On na něm sedí, brečí že nechce, pak se uklidní, kouká na pohádku. V momentě, kdy se mu zas začne chtít tak začne ječet, dupe nohama a tak furt dokola. Než se vykaká, tak to trvá třeba hodinu, někdy i dýl. Dneska se nám zadařilo, tak jsem ráda, že zas bude pár dní klid…

To projímadlo co malá brala byl Duphalac. Fungoval skvěle, akorát z něj byla vždycky posraná až na zádech :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
31.3.10 21:31

Tak to u nás nehrozí…na nočník nechodil nikdy a na wc se se mnou pere, ječí, kope a leze dolů :roll:

• Citovat
  • Upravit
Kik
1801
31.3.10 21:39

Martulle- vím o čem mluvíš, my jsme si taky užili, když byli malé asi 2 roky. Také to bylo způsobené jedním tuhým bobkem, asi vznikla trhlinka a od té doby se bála kakat, měla to na krajíčku a strašně u toho brečela, kroutila se a běhala po bytě sem a tam. Trvalo to tak dva měsíce, než se vše vrátilo do normálu. Dokonce jsme chodili i na chirurgii, tam nám doporučili Lactulosu (je to přírodní a změkčuje stolici)a ani ta ze začátku nepomáhala. Až pak jsme byli na dovče s babičkou a ta jí nevědomky dávala asi trojnásobnou dávku, takže pak měla chvilku průjem - a od té doby pak začala kakat normálně. Taky nám pomohla motivace- koupili jsme jí takový ten zásobník na Lipo- kočičku a za každý bobeček dostala od kočičky bombónek. Vím, že to není ideální, ale už jsme nevěděli co. Taky to chce hodně tekutin, hodně ovoce- hlavně švestky a hrušky a hodně vlákniny. Prostě, aby ta stolice nebyla tuhá a aby je to nebolelo- oni to mají určitou dobu v hlavě i když už je to pak třeba nebolí, takže to bohužel trvá nějakou dobu. Přeju, ať to co nejrychleji přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
31.3.10 21:41

Tak my tohle prožíváme od narození nejmladší holčičky…
Lactulozu užívá prakticky stejnou dobu.
NIKDY neměla řídkou stoličku,ani jako mimi na MM.
NIKDY se ještě nevyčurala(natož vykakala!) do záchodu nebo do nočníku-nenechá se zlomit..
Asi před rokem měla pár měsíců dokonce období,kdy tak dlouho zadržovala stolici,že si přivodila SEPSI-horečky i 40 st a CRP přes 100 i pár dnů-do doby,než se vykakala…

Věřím ale,že prapůvod je někde v nějakém bloku v psychice a myslím si,že v nejpozději 4 letech si to už SNAD vysvětlit nechá......

Podotýkám, že jsme byli s ní i hospitalizováni v nemocnici,aby se vyloučila nějaká funkční porucha střev,ale-VŠE V NAPROSTÉM!!! POŘÁDKU.....

DRŽÍM PALCE :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kik
1801
31.3.10 21:46

papu- my taky chodíme kakat stále do plínky. Na nočník ani na WC jí nedostanu, vždycky si přinese plínu a chce jen do plíny. Mám ale strach jí nějak hodně do toho nutit, právě proto, aby se zas nějak neblokla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
31.3.10 22:41

Nikolce jsou 2roky a 3měsíce,taky jí dávám duphalac na změkčení,dneska uprdla malej bobeček a nebyl vůbec tuhej,tak zkusím na ní nenaléhat taky bych dost řekla že to tím spíš stěžuju,akorát nevím co když to bude trvat zas nějak dýl jestli jí mám dát tan čípek nebo ne.Nevíte jak dlouho může být dítko bez stolice,ona nejde třeba i6dní,někdy jí to chytne i venku.ale není nočník tak se venku nevikaDÍ…A DOMA KDYŽ ŘEKNE KAKAT ČLOVĚK LETÍ A PAK ŘŽEKNE UŽ SE MI NECE…Nechce se mi letět k doktorce,jinak malá je dost čilá i když nekadí…pak teda když už je dlouho bez stolice,tak brečí že jí bolí prdelka a nechce se vykakat…to je boj teda,doufám že se to zlepší i bez dojktorky :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
31.3.10 22:47

moc všem děkuji,jsem moc ráda,že si můžu o těchto problémech s někým napsat je to faj,děkuji vám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
1.4.10 07:15

Jé, holky, děkuji! My máme něco podobného s jedním z kluků. Pokakává se, já dlouho řešila čím to může být a tento týden mne napadlo, že zadržuje kakání, má docela tuhé bobky a chodí denně pod lehkým nátlakem - většinou lákání na něco, ale taky se několikrát za den připrdne, chjo. V pátek jdeme za doktorem se poradit co a jak, bez něj zatím, tak dám vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
1.4.10 12:13

Ahojky Marlenko.tak to jsem zvědavá co vám doktorka řekne,pak určitě písni juu.Jinak držím palečky,dneska je to 4den co nekakala ach jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
1.4.10 12:19

ahojky Hildo,chtěla jsem se tě prosím zeptat to jak si psala,že malá nešla 12dni tak co jsi dělala,dala jsi jí čípek nebo jsi šla k doktorovi…Nikča nešla 6dnů a už jsem byla z toho špatna,ona byla v pohodě vůbec sii nestěžovala,ale já jsem takovej stresan.....Dneska je to opět 4den co nekadila tak nevím mám jí nechat bejt a nevnucovat jí to ,nebo dát čípek…Děkuji za radu.Hezký den… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze