Syn se pokakává

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3470
23.2.10 17:32

Pokakává se

Holky potřebuju od vás poradit, jestli jste to někdo s vašimi dětmi zažil a co jste s tím dělaly.

Jeden z kluků - 3,5 roku- se přes den pokakává. Začalo to loni koncem října, do té doby to zvládal absolutně v pohodě, řekl si, běžel… Te´d to vypadfá tak, že občas to zvládne - sám si dojde na záchod a stihne to, ale většinou se pokaká, často mi přijde , že o tom ani neví, když to cítíme a ptáme se ho, tak zarytě tvrdí že nic, pak se koukne do slipů a tam bobek…
Vůbec nevím jak na to, i mě napadlo, že zajdem za doktorem, jestli nemá nějakou poruchu svěrače či co…
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10766
23.2.10 17:55

Marlenko, měla jsem se synem to samé. Ale začalo to u nás školkou, na kterou se velmi těžče adaptoval. Trvalo mu 3/4 rok než přestal ve školce brečet a od té doby už i to kakání je ok. On nechtěl chodit ve školce a naučil se to zadržovat a pak to prostě neudržel.
Do doby než nastoupil do školky byl naprosto v pohodě, bez plín od 20 měsíců. Takže bojovat jsme s tím neuměli, ale rozhodně jsme mu nehubovali, nedostal na zadek. Věděli jsme že je to prostě psychika, školka byla opravdu oříšek :roll:
Jak to samo přišlo, zase odešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
23.2.10 18:00

Ahojky.
Hlavně ho za to netrestej. Můj synovec měl něco obdobného. U lékaře mu na nic moc nepřišli, dostával vlákninu apod… Když mu to trvalo do 5 let,sestra měla podezření že je jenom líný si dojít na záchod a né jednou dostal nařezáno. :-(
Až po podrobném vyšetření v nemocnici mu zjistili, že má prodloužený konečník a vlastně za to on sám nemůže.
Když se vykadil v konečníku mu ještě něco málo zůstalo a to pak odejde a dítko o tom ani neví. Takže asi tak . :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6412
23.2.10 18:19

Může to být i opožděná reakce na sourozence. Takže určitě netrestat, nevysmívat, nerozpitvávat. ZKuste motivovat pozitivně, třeba za každý den, kdy se nepokaká, tak může něco malého dostat, nebo nakreslíte sluníčko na nástěnku a až bude těch sluníček víc, tak může něco dostat. Hodně chvalte, když stihne záchod. Pokud ani to nepomůže, tak bych zkusila lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
23.2.10 18:30

Díky, ta reakce mne taky napadla, bude to ještě i s tím, že ve školce nekaká, ale jinak tam rád chodí, má tam kamarády, s učitelkama si rozumí…
Ta pozitivní motivace mne nenapadla, ach jo, a to jsem z oboru :-?
Netrestáme ho to ne, ale mluvíme o tom, neděláme z toho tabu, ale někdy naštvaná jsem a on to ví, i my říká nezlob se :nevim: jenže ono to je den co den a mě už to začíná dost vadit přepírat „po…“ slipky každou chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
23.2.10 19:43

Marlenko, přesně vím, o čem mluvíš. Jsme na tom podobně. Střídáme období, kdy je to dobrý a pak zas ne.Řekla bych, že u Štepy je to hlavně tím, že nemá čas na wc. Drží to, leží na zemi na břiše a hraje si. Když si toho všimnu, hned ho pošlu. To pak běží a drží si zadeček. Vykaká se téměř vždy, ale slipy má už špinavý. Zkoušeli jsme, že si to bude sám prát, to nepomohlo, rád se totiž cáká ve vodě. Vím, že se nemá nadávat, ale někdy to prostě bouchne. U nás tedy nepomáhá nic, ani pozitivní motivace. Období bez pokakání přijde vždycky samo. Asi jsem ti moc neporadila, ale štve mě to, tak jsem ráda, že jsem se z toho mohla tady vypsat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
23.2.10 19:59

Marmulko, děkuju, já si pořád říkám, jak ho to naučit, co dělám špatně… ale je to jak píšeš Ty… hraje si a prostě si toho ani nevšimne… když ho hlídám jak pes, tak to jde a stihne to, někdy i sám a pak je pyšný a chválím ho, jak to zvládl i on sám se chválí..... U nás teda období, kdy by se nepokakal nejsou moc dlouhá, jde max. o tři dny… no snad ho to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.11.13 11:05

Tak se přidávám do klubu, holčina 3 roky se mi začla taky pokakávat, jak píšete nemá čas. Jsem ráda, že jsem natrefila na tuhle diskusi, včera už jsem byla tak vypěněná, že jsem měla sto chutí opláchnout jí ten pokaděnej zadek studenou vodou, aby si to zapamatovala :oops: Nestalo se. Během dvou hodin jsem jí čtyřikrát převlíkala připrděný kalhotky :cert: Tak doufám že jí to brzy zase přejde.

• Citovat
  • Upravit
93
6.2.14 22:06

Ahojki mame stejny problem ale jen stim ze se zasije za roch a tlaci do kalhot kdyz ju vezmu posadim na zachod tak sileny hysterak a pak mi sleze hodina klid a za tu hodinu rve ze mam bobek v kalhotach a kdyz se ji zeptam ze nevikam se kaka tak rekne ze na zachod neni to otom ze by to nestihla jelikoz kdyz ju tam posadim tak proste nepovolim a sedime tam spolu dost dluho a proste nic uz nevim co delat trva to tak cca pul roku od doby co je bez plenky tak chodila sikovne na nocnak a na zachudek ale ted se v ni proste neco zlimilo uz mam naladu ji sebrat a odvezt proste k doktorovy dekuji za jakoukoliv radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
6.2.14 22:09

@veverka90 Kolik jí je? Mám pocit, že ju s tím dost stresuješ…

• Citovat
  • Upravit
93
6.2.14 22:15

Jsou tri a a pul tak me to neprijde jako stres zacla to delat zniceho nic celou dobu krasne si chodila vzdyckyjen zavolala at ji jdu utrit zadecek ani jsem kolikrat o om nevedela ze sla kadit a ted dam ju na zachod povidame si vsecko proste vididm ze tlaci tak ju seberu a posadim ale proste neskutecny hysterak uz od prvniho co to bylo auz jsem uplne zoufala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
6.2.14 22:17

@veverka90 My jsme s tímhle měli sálodlouhé potíže, trvalo snad rok, než se odnaučil kadit do kalhot přesně tím způsobem co píšeš. Zlomilo se to ze dne na den. Jednoho dne dostal lehký průjem, tak jsem se naštvala, posadila na nočník před televizi s pohádkou, šlo to z něj ven samo a bylo, tím překonal to, že musí jen do pleny. Pak trvalo pár týdnů, kdy kakal do nočníku za „odměnu“, měli jsme vždycky schovanou nějakou malou kravinku, chválili.. dlouhou dobu pak kakal jedině po vykoupání večer u čtení pohádky :lol: Pak teprve začal chodit přes den, kdy ho to zrovna přepadlo, ale trvalo to opravdu dlouho a chtělo to pevné nervy :zed: :zed: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Gabika
6.2.14 22:25

@veverka90 Ne, nemyslela jsem, že to začala dělat ze stresu, ale že teď ji děláš stres z toho, jak to dělá :-) Záchod je možná pro ni moc, chce to vrátit na nočník, jak píše @madi
Prostě nenuť ji tam sedět, spíš ji k nočníku pusť pohádku, nebo si něco čtěte…

• Citovat
  • Upravit
93
6.2.14 22:58

Tak na nocniku take pusti hysterak a na pohadky ona moc nekuka ona je spise styl jako jsme byli my decka na blbosti hry a tak televize ju vubec nebere ale ted jsme vyresili situaci takze pujde na den a mozna i noc pokud samam bude chtit ke kamaradce ma stejne starou dcerku kterou miluje tak ze kdyz ju uvidi tak ji to trebas dojde taky prijde i to totiz jako nejak spor se ji zeptam nechces kakat ne jenom prdim a vzapeti to je v gati pritom vidim jak ona tlaci jsem uplne zpufaa stoho a vetsinou chodila krasne kakat uz od nejakeho roku a pul co je bez plenek tak karsne na nocnicek ted za poslednich par mesicu nejaky zlom a to ve stresu vubec to dite neni tady se spise resi jen druhy spunt ktery nam nejde ale ona je vdeni dne vzdy na prvnim miste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6347
16.7.14 22:25

Dobrý večer, obnovuji diskuzi.
Já už nevím, co s tím klukem dělat. Dnes měl 4× uprdnuto v trenkách. Jsou mu 3 roky a 4 měsíce a trvá to už s přestávkami skoro rok. Důvod č. 1, narodila se nám v loni v létě dcera. Důvod č. 2, začal chodit 2× týdně do školičky a důvod č. 3, vzdor a vývoj jeho osobnosti? Fakt nevím, co dál. V září jde normálně do školky a nedovedu si představit, ze by ho tam třeba 2× převlekali.
Jak to nakonec dopadlo u Vás ostatních? Mám to řesit s lékařem či to nechat být, že si to sedne samo.
Někdy ho vidím, jak to zadržuje, tak ho hned pošlu na záchod, ale 24 hodin za ním fakt nestojím. To nejde. On si pak samozřejmě stěžuje, že ho bolí zadeček nebo, když to zadržuje déle, tak i bříško. Jinak chodí na zachod každý den a někdy i 3×-4×. Tak co s tím? Poraďte prosím.
Vyzkoušela jsem snad už všechno, vždycky to mělo úspěch chvilku a pak zase vše od znova.
Dodám, že byl teď týden u manželovi maminky a prý se nehoda stala jen jednou za ten týden. A dnes ho hlídali naši a udělal jim to 3× a mě pak jednou. A to ráno letěl na záchod, že to málem nestihl, ale dobrý, stihl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze