Zahraniční cesta s prarodiči

3745
23.9.24 10:29

Zahraniční cesta s prarodiči

Přeji hezký den, budu ráda za vaše názory a zkušenosti:
Stalo se vám někdy, že by vaši rodiče koupili zájezd u cestovní kanceláře pro sebe a vaše dítě (jejich vnouče) do zahraničí, aniž by se na tom s vámi nebo tím dítětem domluvili? Že by neřešili, zda se vám hodí termín, zda dítě už zvládne být delší dobu bez rodičů apod., a prostě by zájezd koupili a vás i dítě postavili před hotovou věc, že prostě jet musí, když už je to zaplacené? Budu ráda i za názory, zda by to pro vás bylo takhle v pohodě, nebo zda by vám to vadilo. Děkuji a přeji hezký den..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Snorlaxik
23.9.24 10:32

Ne nestalo a vadilo by mi to. Neměla bych problém s cestou jako takovou, ale chtěla bych se předem domluvit na termínu.

• Citovat
  • Upravit
21575
23.9.24 10:33

Ani jedni prarodiče by to neudělali. A za této situace, pokud by se to fakt nehodilo a nebo to dítě nezvládlo, bych jim dítě s sebou nedala. A bylo by mi úplně fuk, že jim v tom zahučí peníze. Mají se domlouvat dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
23.9.24 10:35

To je snad jediné, co tcháni nestihli. Jinak několikrát dítě vzali dle svého uvážení tady. Oznámili to jako hotovou věc. Dítě bylo malé, 3,4,5. Vadilo mi to. Nevadilo by mi to u školáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
23.9.24 10:39

Ne, u nás se vše plánuje společně a navíc se ptáme i dítěte jestli chce jet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
23.9.24 10:39

Nevadilo by mi to, pokud by dítě bylo starší než cca 2 roky a pokud bych věděla, že si to tam užije a je na babi s dědou zvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
23.9.24 10:45

Nestalo se nam to, asi si to ani nedovenu predstavit. Nicmene, pokud by dite melo zajem a nebylo by to nad sily prarodicu, proc ne.

Argument, ze je to zaplacene, by nebyl relevantni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11816
23.9.24 10:46

Ne ani jeden z prarodičů by to neudělal, většínou se ptají i jestli by nevadilo že by je vzali někam na výlet jen třeba na dopoledne někde blízko bydliště. Nicmene pokud by se jednalo o dítě starší tří let tak by mi to asi úplně nevadilo. Pokud pak třeba u školáka tak by se museli domluvit hlavně s ním..kdyby jet nechtělo nenutila bych ho, kdyby jet chtěli nebránila bych mu. Obě moje děti jsou od malička zvyklí trávit čas s prarodiči a nemají problém s nimi být celý den i přes noc takže vím že by to zvládli a děti by si to užili..spíš bych měla strach o ty prarodiče 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21297
23.9.24 10:47

Ano, znam takove lidi. A ano, urazeji se, kdyz se mi jejich „musis“ nehodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.24 10:48

Buď vás vůbec nerespektují, nebo se bojí, že byste jilm dítě nesvěřili a tak vás takto obešli. Tak jako tak je to úplně špatně. Musí se s vámi poradit, domluvit předem. Chování ve stylu postavit před hotovou věc, když jde o vaše dítě je nepřijatelné. Vysvetlete jim, že takto opravdu ne. Uvidíte, jak vykomunikujete tuto dovolenou. Nenechte se do ničeho tlačit, včetně vyhrožování se ztrátou peněz atd. Buď dítě nakonec pojede, s tím, že s tím bude v pohodě dítě i vy, nebo, pokud by to z jakéhokoli důvodu z vaší strany nešlo, tak nepojede. S prarodiči důrazně vykomunikovat, že příště jinak s domluvou předem.

• Citovat
  • Upravit
92
23.9.24 10:50

Naši by to tohle neudělali, protože nemají energii na vnouče (myslím tím být jen s ním někde). Ale vadit by mi to nevadilo, jen bych opravdu uvítala se předem na tom dohodnout. Vždyť můžu mít na ten termín s dítětem své plány, můžeme my někam jet, něco podnikat, pak vznikají problémy. Takže takovou pomoc, která u nás nehrozí, bych uvítala, ale dohodnout se předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.24 11:03
@Beckyttine5 píše: Více

Nestalo a nejspíš nestane. Jediná aktivně hlídací babička nezaplatí ani hernu neb by musela vytáhnout peněženku :lol:. Druhá strana by si sama nikam netroufal (zahraničí) to by jsme museli vymyslet a zařídit my :lol:. Aktivně i finančně by se ale podíleli.

Pokud by někdo přišel s tím, že prostě pojede! Vadilo by mi to. Taky bude asi záležet na vztazích v rodině. Nesnáším když mě někdo postaví před hotovou věc a ještě rozhodne za mě u takhle důležitých a logistický náročných věcech :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
3745
23.9.24 11:03
@Anonymní píše: Více

Dítě právě jet nechce a v tom se s rodiči zcela rozcházíme. Já své děti plně respektuji a na všem se od malička domlouváme, mí rodiče zase mají názor, že dítě si o ničem samo rozhodovat nemůže, protože je to dítě a musí poslouchat.. a když se mu řekne, že pojede, tak prostě pojede, proto i nyní tato akce.. Ta dovolená je až za půl roku, takže se situace může změnit a dítě třeba bude chtít. V tomto případě s tím nemám žádný problém, když uvidím, že jet chce, a že si to tam užije. Ale neumím si představit, že by jet nechtělo, já jsem mu měla doma balit věci a u toho se dívat, jak pláče a trápí se a smutného ho pak předávat do auta a nechat odjet, tohle prostě fakt nechci.
Zatím mám tedy takovou představu, že pár měsíců počkáme, jestli dítě nezmění názor, a kdyby stále nechtělo, tak bych mohla rodičům navrhnout, že si s partnerem a mladším dítětem koupíme pobyt ve stejném termínu a budou tam mít kromě vnoučat i nás..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
23.9.24 11:16

@Beckyttine5 nestalo. Dítěti je kolik? Mně by to vadilo. Ačkoli mám už větší děti na druhém stupni a asi si umím představit, že by to bylo překvápko od prarodičů. Ale třeba u školkového by mi to přišlo přes čáru. Jednu dobu jsem měla kámošku, která nám takhle bez zeptání kupovala lístky na různé akce a organizovala nám volný čas, aniž bych o to stála. To bylo hodně nepříjemné.

• Citovat
  • Upravit
15217
23.9.24 11:17

@Beckyttine5 Vadilo by mi to hodně, brala by to jako drzost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová