Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
no natvrdlá je ona, ale obávám se, že s tím nic nenaděláš,
proč a kdy vaří vašim dětem? když jste tam na návštěvě? nebo hlídá děti a vy tam nejste?
No tak sama viděla, že to děti nejí a dají si radši suchý rohlík
to by normální babičce jako lekce mohlo stačit…
osobně nesnáším ostrá jídla, všem dávám na stůl pepř a čili - ať si přidají.. u dětí do školního věku nejméně nemají ostré věci co dělat - narušuje to stejně jako přemíra cukrů a solí vnímání chutí a preference na celý život..
určitě jsi v právu, promluv s ní..
Ona.
Ať vaří normálně a sobě do talíře si tam násype tunu chilli a pepře.
Taky to tak dělám. A spokojenost na obou stranách ![]()
Uprimne, kdybych mela deti a vedela jsem, ze jim u babicky nechutna, tak bych si s ni prvne promluvila, rekla, at to nedela tak ostre a kdyz by to nepomohlo, tak bych u ni nejedla a ani nebrala deti k ni na obed, lec je to lehce hnusne, treba by ji to doslo, ze to neni ok.
Ja teda palive mam rada, nevadi mi, ale detem bych to uplne nedavala, kor ne malym detem. ![]()
@Alenka200
To neprojde. Bydli daleko, jsou to jen prilezitostne navstevy. Kvuli vzdalenosti nikdy nehlida. Deti ji maji rady, manzel tam jezdi rad.
@Alenka200 píše: Více
jo, přesně - domluvit nebo pak nechodit na návštěvy a nedávat tam děti,
já pálivé jídlo také nesnáším a ani nejím,
a už druhý můj přítel rád vaří a jeden jako druhý do toho nase.rou chilli a pepř - jenom trošinku, to ani nepoznáš, a ono je to sakra poznat a nedá se to jíst
Je dobrá otázka při jakých příležitostech vaří…?
Pokud by to šlo obejít - ať už tím, že by se u babičky nejedlo, nebo tím, že bych dětem sama přivezla alternativu, aby nemusely zůstat o hladu - řešila bych to tak…
Někdy prostě normální domluva nepomáhá.
V tom pripade asi nepomuze nic jineho nez ji porad opakovat at to nedela ostre. ![]()
tak trochu přitvrdit - přivezte sebou pro děti jídlo z domu, když to její se pro děti nehodí a nemůžou to jíst
@stinga píše: Více
Toto delam ja, kdyz jedeme za pribuznymi do Koprivnice, protoze jejich vareni mi nejednou privodilo strevni potize…
Je mi to sice hloupe, ale o hladu tam byt nechci. ![]()
A musí jíst děti u tchýně? Vař jim ty a na jídlo od tchýně se vybodni.
Nevím, co potřebuju. Asi vyventilovat se. Už měsíce (možná roky) řešíme s tchýní, že dává do jídla pepř a chilli. A ne málo. Děti si stěžují, že je jídlo pálí. Manžel jí to říkal, bylo to k ničemu. Dnes dostaly těstoviny s rajčatovou omáčkou. Těšily se na oblíbený jídlo a snědli tak možná dvě lžíce. Že to pálí. Ochutnala jsem to, fakt to pálilo dost výrazně.
Poprosila jsem napřímo, jestli by ta jídla nemohla být bez pepře. Prý ne, jí to i dospělí a bylo by to pro ně bez chuti. Tak už nevím. Jsem natvrdlá já nebo ona?