Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kousavysvetr píše: Více
Děti mají velice jemný jazyk. Takže to není že by nechtěly nebo že by se otrávily, ale že jim to prostě sníst nejde. Je to stejné, jako kdybych dala miminku bez zubů žvýkat řízek. To se taky nenají.
@unuděná píše: Více
A chápeš, že ona si třeba myslí, že to pálivé není, ale dětem, co nikdy neměly nic s pepřem to bude připadat extrémně pálivé.
@Liška32 píše: Více
Zajímavé, že některým dětem to pálivé nevadí, když jsou Kanto zvyklé od mala ![]()
@Snorlaxik píše: Více
Zajímavé je, že ona to nechápe, ani poté, co jí jídlo opakovaně odmítly.
Proč ano? Na čokoládu je taky nezvykáš od kojeneckého věku jen proto, že jí možná později budou chtít.
No…na to jsem se ptala viz výše…jestli je to povahou…nebo stářím
.
Tak zakladatelka kojence nemá a čokoládu už jsem batoleti dala. Nepíše, jak staré má dítě. Do kdy chceš děti chránit před ostrým jídlem? ![]()
A proč by někdo měl cíleně zvykat dítě na pálivé, pokud tak oni sami doma nevaří a nejedí?
Ano, třeba indické, nebo čínské děti jí hodně pílivé již od útlého věku, jsou na to zvyklé a nevadí jim to, ale je to dáno tím, že se tak u nich prostě vaří.
Pokud tchýně ví, že její styl vaření těmto konkrétním dětem nechutná, tak pokud tam jedou 4× za rok na návštěvu, tak by se mohla hecnout a uvařit něco co budou jíst všichni. Vždyť je tolik jídel která nejsou pálivá, nebo se dá upravit příslušný počet porcí.
@Gracetheworld píše: Více
A stále to nechápeš. Tchýně, pokud je zvyklá vařit ostrá jídla, tak už jí to může připadat v pohodě ale dětem ne.
A nekdo je treba zvykly varit drstkovou polevku a strasne mu chutna, ale snad dokaze pochopit, ze jinemu nechutna a nebude mu ji nutit, ne? Jaky je problem v tom si to jidlo priostrit individualne?
@Hibou píše: Více
A chápeš, že jí to třeba nepřijde ostré?
to má vařit úplně bez koření? ![]()
Navic mi to prijde jako totalni scifi popravde. Ja mam ulohu babicky ve skatulce deti rozmazluje a to zejmena jidlem, mela jsem to tak ja a maji to tak i me deti. A ted nemyslim to, ze jim podstrkuje kila cokolady, ale ze jim vari a pece ze zakladnich surovin jidla, ktera maji rady. No koukam, ze mam byt za co vdecna.
Pro návštěvu vařím tak…ať to snědí…ne…pokud nejedí…asi si všimnu, že je něco špatně. Pokud si nevšimnu…jsem upozorněna…ale dělám to furt
.
Příspěvek upraven 23.09.24 v 10:08