Zajímáte se o původ oblečení?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ne, o původ oblečení se nezajímám. Důležité je, jak mi to sedí, jestli se mi to líbí a kvalita materiálu + šití.
Co mě fakt štve, jak se ve jménu „módních trendů“ oblečení hyzdí (našité zipy, záměrné díry…apod.) a pak je ve velké většině neprodejné…svět je přehadrovanej…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ne vůbec se nezajímám ani to neplánuju, to už bych se asi zbláznila vše kontrolovat a řešit
- Citovat
- Upravit
Nike, Adidas, H&M a dalsi znacky stejne a nizsi cenove relace siji zbozi v Asii, kde delaji lidi v hroznych podminkach. Nestle se chova podobne k zivotnimu prostredi, nemluve o sajrajtech s palmacem - to mi nesmi vlezt do baraku, ale s oblecenim nic neudelam, s timhle mohou hybnout ti, co maji miliardy, ale nedelaji to, a to ze obleceni z tehlech fabrik prestane 1000 lidi kupovat, nikoho bolet nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajímám, ale trochu. Spousta značek mě právě kvůli tomuto zklamala. Ale ty kousky jsem nevyhodila, že jo… Každopádně, pokud najdu oblečení s nějakým dobrým „made in“, tak jsem za to ráda, klidně i trochu připlatím a oblečení nosím častěji.
Jinak ale můžu jak obchody dražší, tak i ty levnější a taky sekáče.
Učeho se snažím kvalitu původu kontrolovat - kalhotky a podprsenky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajimam se o puvod a kvalitu. Co jde, tak kupuji fair trade a organic, problem je cena, takze to resim vyproodejema a pak taky maly vyber, proste jen v organic obleceni bych si nevybrala. Tim padem mam i ne organic oblibene znacky, kde si obcas neco koupim. Nejvic asi Mark Spencer. Ale ja sem minimalistka, takze v mem satniku je opravdu jen to, co nosim, spis mene a vetsi kvalita. A jdu hlavne po prirodnim materialech. Ale, kdyz me neco opravdu zaujme, tak si to klidne koupim i v supermarketu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to resim hodne. V prve rade mam malo obleceni (tim nemyslim ze ho mam nedostatek, mam ho jen vyrazne nene nez je bezne), asi tak 80% meho obleceni je z druhe ruky, zbytek se snazim kupovat od lokalnich vyrobcu. Horsi je to trochu s botama, nicmene kupuju spis kvalitni boty, takze taky jich mam malo (dohromady vcetne backor, pohorek a sportovnich bot mam myslim 12 paru). Taky trochu siju a hodne pletu
.
Nenakupuju tzv fast fashion.
Problem mam se sportovnim oblecenim protoze to je snad skoro vsechno site nekde v asii:-(
Příspěvek upraven 05.01.17 v 19:52
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel ne jelikož kdybych si kupovala jen oblečení od návrhářů a módních domů made in Paris, tak se nedoplatím.
bohužel klasická konfekce takto vyráběna je snad veškerá. Ano jsou různé bio eko obchody s oděvy atd ale je to odraženo v ceně samozřejmě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Většinou kouknu a všechno je to Made in China, Bangladéš, Turecko apod. I takové ty jakože značky, včetně sportovních věcí, tak on člověk na výběr moc nemá.
Alespoň na děti se snažím kupovat od českých výrobců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tšekkin Kulpa omlouvám se, ale pobavilo mě, že 12 párů bot je dle tebe málo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, musela bych se už zbláznit z toho, o co všechno se musím zajímat a co všechno řešit-vč. věcí rize specializovaných, jako jsou léčba nemocí, vzdělání dětí atd…o stravě, hračkách atd. nemluvě…o tom, že bych se nedoplatila kupovat něco čistě „průhledně šité“ je další věc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malaga no myslim ze na to, ze jsem clovek co sportuje (coz vyzaduje specialni obuv) a zaroven je muzikant (koncertni obuv) a pracuje v bance (kvuli cemu mam taky jeste predpisovou obuv), to moc neni. Respektive abych toto obsahla tak niz jit nemuzu. Kdyz nahlednu do botniku mych kamaradek tak to je uplne jina liga.
Kolik mas bot Ty? (Nemyslim to jako utok, jen tak pro zajimavost
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Původ neřeším ani náhodou. pro mě jě důležité to, jak mi oblečení sedí, jaký má materiál a jestli je dobře ušité a bude se dobře udržovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano do určité míry zajímám.
Jenže problémem je, že prakticky cokoli, co vezmu do ruky, je šité v Asii popřípadě v Turecku.
Takže nemám moc na výběr, českým švadlenám bych práci zadala ráda, ale bohužel nejsem ochotná akceptovat běžnou košili za 4000.
Ne proto, že bych na to neměla, ale spíš proto, že na to nemá většina.
Navíc nevím, zda je možné, aby v globálu přežila nějaká významná česká produkce, která nešije v Asii. Všichni víme, jak to dopadlo v Prostějově. Nedávno jsem viděla některé jejich střihy v jednom obchodě, ale zapomněla jsem se podívat, kde to ta firma dala ušít.
Asi může přežít něco menšinového a speciálního, jako jsou podprsenky Triola, které se šijí u nás.
A vzhledem k tomu, že kapitalismus je v podstatě forma diktatury, kde profituje určitá skupina mocných, tak těžko bude někdy nějaká vůle hledat řešení, aby se nedělo to co v Bangladéši a dalších podobných státech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tšekkin Kulpa tak cca desatery, které nosím
…a nejčastěji nosím bílé hladké kecky…ty si kupuju už asi 10 let…
A jasně potřebuješ je, ale prostě když někdo řekne, že má málo bot, tak bych řekla max. 4-5 párů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No u mě je problém že se mi právě líbí oblečení spotřebních značek. Řeším to aspoň tak, že nakupují z druhé ruky. I dětem… manžel na to teda není
.
Jinak i mě samotnou fascinuje jaký krásný kousky oblečení jsou někteří schopni vyhodit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit