Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, neznáte nějaký zajímavý dokument, který se dá stáhnout na internetu? No a o čem to je? Mám ráda dokument, ale zrovna mě žádný nenapadá, tak bych byla ráda za tipy:)
Pokud máš zájem o žánr ala druhá světová válka - koncentrační tábory, můžu jich tu vypsat cca 300 ![]()
Jak jsme to tu zničili:
Baraka
Earth
Igor Chaun - Cesta do Indie 3 díly = syrová Indie, moc líbilo
Než ulehnete do svých rakví 2 díly = hodně duchovní, hluboké
To má volně dané na youtube.
Viliam Poltikovič - ten točí také nádherné doku hlavně o Amazonii
Pak můžeš koukat na doku o lidech - GENy, 13. komnaty
Můžeš mrknout do diskuze filmoví fandové, tam je spousta tipů na vše možné.
https://www.emimino.cz/…ovi-fandove/
Musí to být dokument? Znám dost filmů, naučných ale přitom s dějem. Př: Chlapec v pruhovaném pyžamu nebo die Welle - v překladu myslím náš vůdce?
@MarkétkaBeruška
máš tenhle žánr? dodej seznam, klidně do sz. jestli neznáš něco, o čem bych nevěděla
síííííím ![]()
Kdybys chtěla vřele doporučuji
http://www.youtube.com/watch?…
Německo. Současnost. Učitel gymnázia Rainer Wenger se rozhodne během jednotýdenního projektu na téma „Státní formy“ vyzkoušet jeden pokus, aby zhmotnil studentům počátek diktatury. Pedagogický experiment s ničivými následky. Nejdříve to začalo neškodně s pojmy jako disciplína a pospolitost, ale během několika dnů se teorie změnila v praxi. Název projektu: Vlna. Už třetí den začínají studenti ty, kteří smýšlejí jinak, odstraňovat a ustrkovat. Když se situace na turnaji ve vodním pólu nakonec vyhrotí, rozhodne se učitel experiment zrušit. Příliš pozdě! Vlna se už dávno dostala mimo kontrolu…
masakr, al ena zamyšlení dobrý, viděla jsem v originále v němčině, ale překlad také není špatný. Zajímavé je že jsem na to kdysi koukala s tou dobou 13tiletou kamarádkou a koukala zvláštně…
dík, pěkný tip ![]()
Pěkné jsou také doku od BBC
třeba lidské tělo nebo život po lidech
Ze scífo doku jsou vynikající Vetřelci dávnověku
Hodně se mi líbil 6ti dílný dokument bbc, od narození po smrt - jednotlivé fáze života. Jen kdybych si vzpoměla, jak se to jmenovalo ![]()
@martina.se píše:
Pokud máš zájem o žánr ala druhá světová válka - koncentrační tábory, můžu jich tu vypsat cca 300
Tak tak…
Ale myslím, že tady bude zájem o jiné dokumenty…
Teď mě tak napadá něco trochu jiného. Nejsou to dokumenty - lae na relax se mně osvědčily filmy o životě hmyzu (i ty trochu jiné
) - třeba „Mikrokosmos“ nebo „Mrňouskové“… ![]()
Na ČT2 šel kdysi velice zajímavý cyklus o lidech, kteří v určitém smyslu udělali něco dobrého pro tento národ - myslím se to jmenovalo „Neznámí hrdinové“ nebo „Zapomenutí hrdinové“ nebo tak nějak. Slovo „hrdinové“ tam bylo určitě. Odkaz na tyto filmy by měl být buď na stránkách České televize nebo by se k nim mělo dát dostat přes e-shop… Známý kdysi pár dílů z ČT získal, jen už si nepamatuju jak.
@martina.se píše:
@Jura007 mrňouskové jsou i pohádka pro děti - o hmyzu
Já vím
- ale ta je inspirovaná takovým polodokumentem…
@Jura007 píše:
Já vím- ale ta je inspirovaná takovým polodokumentem…