Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý den,
chtěla bych na Vánoce mojí mámě a tchýni koupit nějakou zajímavou formu na bábovku. Pečou moc rády a vím, že takový dárek by jim udělal velkou radost. Velice mne zaujaly formy na bábovku od Nordic ware, ale bohužel cena je příliš vysoká.
Prosím, nemáte některá zkušenosti se silikonovými formami na bábovku? Našla jsem formy také s velmi zajímavými tvary, cena už je přijatelnější. Ale nemám s tím vůbec žádné zkušenosti. Poradíte mi? Děkuji mockrát. Mějte se moc hezky.
@lucinenecka Moje mamka má silikonovou formu na babovku a prej super
vždy se ji krásně vyklopi ( vyloupne)
Ty jo teď jsi mě inspirovala co tchýni k Vánocům
Děkuji moc ![]()
Jinak mám jednu silikonovou formu, ne teda na bábovku, pekla jsem v ní jednou a jako nic moc
Od té doby leží ve skříni ![]()
Tak to si taky počkám. Tchýně má ještě klasickou bábovku kameninovou po babičce, ale kdyby byl někde nějaký zajímavý tvar, tak si ráda počkám.
Za me teda sililonovy formy taky nic moc, mam pocit, ze to je pak spis uvareny nez upeceny, ze to nema dobrou kurcicku na vrchu
.ja se ted obhlizim po babovce litinovy-smaltovany, jakou mela babicka, asi vyrazim po bazarech a tak. Fakt mi z litiny ty babovky chutnaj nejvic ![]()
Příspěvek upraven 22.10.14 v 14:33
Já jsem si koupila formu na bábovku od Orionu, mají tam stejné vzory jako ty drahé litinové za tisícovku, musí se taky vymazat, ale vyloupne se krásně a za sebe můžu jen doporučit.
@czaky píše:
Za me teda sililonovy formy taky nic moc, mam pocit, ze to je pak spis uvareny nez upeceny, ze to nema dobrou kurcicku na vrchu.ja se ted obhlizim po babovce litinovy-smaltovany, jakou mela babicka, asi vyrazim po bazarech a tak. Fakt mi z litiny ty babovky chutnaj nejvic
Příspěvek upraven 22.10.14 v 14:33
A mě přišlo, že to po tom silikonu páchlo
![]()
http://www.bazos.cz/search.php?… holky ale mrkněte i po inzerátech. Kolikrát se tam dají sehnat perfektní kusy ![]()
Já mám silikonovou z orionu, nemůžu si stěžovat. Mají tam podobné vzorované jako v Nordic ware.
Já mám taky silikonovou asi od orionu (nejsem si jistá) mám klasickou + ještě motýla a sou supr ale musí se ve formě bábovka po upečení nechat cca 10-15 min. stát a pak až formu sloupnout jinak se mi bábovka přetrhla ![]()
Tchyne ma silikovou formu na beranka a nadavala, protoze se ji to vselijak deformovalo, jakoby sklapelo smerem dovnitr, cela ta forma. Zkousela ho upect dvakrat, vystuzit vrsek spejlema a proste se nezadarilo a to je zkusena pekarka.
A ja se vsadim, ze za par let stejne zjisti, ze z nezavadneho silikonu se pri tech teplotach stejne neco uvolnuje… ![]()
@Black Cat píše:
Tchyne ma silikovou formu na beranka a nadavala, protoze se ji to vselijak deformovalo, jakoby sklapelo smerem dovnitr, cela ta forma. Zkousela ho upect dvakrat, vystuzit vrsek spejlema a proste se nezadarilo a to je zkusena pekarka.
A ja se vsadim, ze za par let stejne zjisti, ze z nezavadneho silikonu se pri tech teplotach stejne neco uvolnuje…
asi to pekla bez toho kovovýho stojanu, který je tam nutný. Beránka peču v silik. formě a pokaždý je krásnej.
Já mám silikonové a jen je vychvaluju. Nesnáším právě vymazávání a vysypávání forem, kdy je to pak i na té buchtě po upečení nalepené a to ze silikonu nemám. Dostala jsem je od tchýně, byly z nějakého katalogu a používám je fakt hodně a za 4roky, co je mám se ani nehly. Jen se napoprvé musely namočit do horké vody a pak vymazat. Pak už ne.