Zajímavé formy na bábovky

435
22.10.14 14:16

Zajímavé formy na bábovky

Dobrý den,
chtěla bych na Vánoce mojí mámě a tchýni koupit nějakou zajímavou formu na bábovku. Pečou moc rády a vím, že takový dárek by jim udělal velkou radost. Velice mne zaujaly formy na bábovku od Nordic ware, ale bohužel cena je příliš vysoká. :-( Prosím, nemáte některá zkušenosti se silikonovými formami na bábovku? Našla jsem formy také s velmi zajímavými tvary, cena už je přijatelnější. Ale nemám s tím vůbec žádné zkušenosti. Poradíte mi? Děkuji mockrát. Mějte se moc hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2643
22.10.14 14:24

@lucinenecka Moje mamka má silikonovou formu na babovku a prej super :palec: vždy se ji krásně vyklopi ( vyloupne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
22.10.14 14:26

:hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: Ty jo teď jsi mě inspirovala co tchýni k Vánocům :hug: :hug: :hug: :hug: Děkuji moc :-)

Jinak mám jednu silikonovou formu, ne teda na bábovku, pekla jsem v ní jednou a jako nic moc :-( Od té doby leží ve skříni :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7250
22.10.14 14:31

Tak to si taky počkám. Tchýně má ještě klasickou bábovku kameninovou po babičce, ale kdyby byl někde nějaký zajímavý tvar, tak si ráda počkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
22.10.14 14:32

Za me teda sililonovy formy taky nic moc, mam pocit, ze to je pak spis uvareny nez upeceny, ze to nema dobrou kurcicku na vrchu :nevim:.ja se ted obhlizim po babovce litinovy-smaltovany, jakou mela babicka, asi vyrazim po bazarech a tak. Fakt mi z litiny ty babovky chutnaj nejvic :palec:

Příspěvek upraven 22.10.14 v 14:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
22.10.14 14:32

Já jsem si koupila formu na bábovku od Orionu, mají tam stejné vzory jako ty drahé litinové za tisícovku, musí se taky vymazat, ale vyloupne se krásně a za sebe můžu jen doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
22.10.14 14:33
@czaky píše:
Za me teda sililonovy formy taky nic moc, mam pocit, ze to je pak spis uvareny nez upeceny, ze to nema dobrou kurcicku na vrchu :nevim:.ja se ted obhlizim po babovce litinovy-smaltovany, jakou mela babicka, asi vyrazim po bazarech a tak. Fakt mi z litiny ty babovky chutnaj nejvic :palec:Příspěvek upraven 22.10.14 v 14:33

A mě přišlo, že to po tom silikonu páchlo :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7250
22.10.14 14:33

Tak kouknu na orion.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
22.10.14 14:35

http://www.bazos.cz/search.php?… holky ale mrkněte i po inzerátech. Kolikrát se tam dají sehnat perfektní kusy :-)

• Citovat
  • Upravit
815
22.10.14 14:37

Já mám silikonovou z orionu, nemůžu si stěžovat. Mají tam podobné vzorované jako v Nordic ware.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
22.10.14 15:08

Já mám taky silikonovou asi od orionu (nejsem si jistá) mám klasickou + ještě motýla a sou supr ale musí se ve formě bábovka po upečení nechat cca 10-15 min. stát a pak až formu sloupnout jinak se mi bábovka přetrhla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
22.10.14 15:13

Tchyne ma silikovou formu na beranka a nadavala, protoze se ji to vselijak deformovalo, jakoby sklapelo smerem dovnitr, cela ta forma. Zkousela ho upect dvakrat, vystuzit vrsek spejlema a proste se nezadarilo a to je zkusena pekarka.
A ja se vsadim, ze za par let stejne zjisti, ze z nezavadneho silikonu se pri tech teplotach stejne neco uvolnuje… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1839
22.10.14 15:35
@Black Cat píše:
Tchyne ma silikovou formu na beranka a nadavala, protoze se ji to vselijak deformovalo, jakoby sklapelo smerem dovnitr, cela ta forma. Zkousela ho upect dvakrat, vystuzit vrsek spejlema a proste se nezadarilo a to je zkusena pekarka.
A ja se vsadim, ze za par let stejne zjisti, ze z nezavadneho silikonu se pri tech teplotach stejne neco uvolnuje… :lol:

asi to pekla bez toho kovovýho stojanu, který je tam nutný. Beránka peču v silik. formě a pokaždý je krásnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
22.10.14 16:28

Dnes jsem narazila na Toto a toto

• Citovat
  • Upravit
16939
22.10.14 20:12

Já mám silikonové a jen je vychvaluju. Nesnáším právě vymazávání a vysypávání forem, kdy je to pak i na té buchtě po upečení nalepené a to ze silikonu nemám. Dostala jsem je od tchýně, byly z nějakého katalogu a používám je fakt hodně a za 4roky, co je mám se ani nehly. Jen se napoprvé musely namočit do horké vody a pak vymazat. Pak už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí