Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky.
Nemáte někdo nějaký dobrý recept na nějakou jednoduchou (nemám vůbec zkušenost s pečením), pokud možno nesuchou (nechutnají mi takové ty suché bábovky), hrníčkovou (nemám váhu) buchtu s ovocem nebo bez, např. bábovku, perník s jablky, bublaninu apod.? A máte zkušenost s pečením v horkovzdušné troubě? Vždycky jsme měli plynovou, tak nevím, jak dlouho péct a na kolik stupňů a hlavně na jaký styl (co nastavit, jen zhora, o obou stran apod.), případně jaké jsou nejlepší formy. Jsem ostuda, ale teprve po třicítce tak trochu začínám péct, dříve to po mě nikdo nechtěl
. Děkuji
http://recepty.vareni.cz/…s-drobenkou/ já přidávám jedno jablko i do těsta je pak vláčnější
Ahoj, já mám moc ráda bábovku nebo piškot:
2 hrníčky polohrubé mouky
1 hrníček cukru
1 prášek do pečiva
3 vejce
1 smetana ke šlehání (příp. dle hustoty doředit mlékem)
Peču z obou stran na cca 170 stupňů, dokud to nezačně chytat hezkou barvu. Mám z tohoto těsta ráda bábovku, není vysušená a nebo to těsto rozlít na plech a péct. Až těsto zchládne, posypu a pokládám ovocem všeho druhu (dle chuti, třeba hrozny, banán, kiwi, nebo něco i z mrazáku) a pomalu zaliju želatinou. Mňam, ta buchta je pak senzační!! ![]()
Třeba http://recepty.vareni.cz/…ansky-kolac/
Pokud nemáš váhu, tak by se ti mohly hodit tabulky pro vážení bez váhy
Horkovzdušné troubě snad stačí o něco míň než normální, ale asi je to individuální podle trouby. Sama peču buchty obecně na 200°C (v normální troubě), oboustranně, jak dlouho… do upečení
píchnu do toho špejli (tedy většinou párátko), pokud vyleze suchá, je hotovo. Pokud lepkavá (testuji na horním rtu), ještě péct.
Formy nevím, akorát levný teflon nedoporučuji, ten se mi vždycky sloupal. Ale možná jsem na něj nebyla dost hodná.
Ahoj, my děláme tuhle, v žádném případě není suchá. Dávám na ni ovoce a drobenku. Množství je na jeden plech.
1 hrnek moučkového cukru
3/4 hrnku oleje
2 hrnky polohrubé mouky
2 vejce
1 prášek do pečiva
1/2 hrnku mléka
1 vanilka-nemusí být
vejce se utřou s olejem a cukrem a postupně se přidá zbytek. Peču z obouch stran
na 250st. dokud není hotová ![]()
@Petule030 taky dělám toto těsto. Dam na plech a bud třešně a je ztoho bublanina. Nebo dam broskve s plechovky a udelam drobenku ( máslo, hl. mouka a cukr) podle oka a porad míchat až ztoho budou takyvy drobení. A nebo upecu na plechu bez všeho, udelam tvaroh cukr a vajíčko, rozetřu na vychladnutý korpus, pokladu ovoce a zaleju zelatinou. Nebo na korpus dam uvaření pudink pokladu bebe sušenky a poleju čokoládou. Dobrou chut ![]()
@ves.
Není to náhodou bublanina?
Kdysi jsem jakousi dělala a mám pocit, jestli recept nebyl podobný. A teda musím říct, že byla moooc dobrá ![]()
http://www.nejrecept.cz/…z-peceni-r15
Příprava bude na pár minut a zvládne to i začátečník.
Ale neručím za chuť, nezkoušela jsem ho.
Kdybys ho dělala, podej recenzi.
Základní, naprosto univerzální hrnková buchta je: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 2 vejce, půl hrnku oleje, hrnek vody nebo mléka, 1 prášek do pečiva. Vyšlehat vejce s cukrem do pěny (dělám el. šlehačem- takové ty 2 metly, na nejvyšší rychlost, takže nedělám žloutky zvlášť a sníh), pak pomalu přidat tekuté věci, nakonec mouku smíchanou s prdopečem (už na nízkou rychlost), ev. kakao, pokud bys chtěla tmavou buchtu. Na velký plech s pečícím papírem, do trouby vyhřáté na 180°C, pečení zhora i zdola (horkovzduch o 20°C méně), cca 25 minut (zkontrolovat špejlí, jestli není syrové).
A z této buchty můžeš udělat milion různých variací- dát dovnitř jakékoli ovoce, nebo prolít cikcak rozdělaným tvarohem, nebo uvařeným pudingem a pak to po upečení ještě potřít zakysanou smetanou s cukrem, nebo navch udělat jakýkoli krém, nebo jen pocákat čokoládou, nebo dát krém+ ovoce+ želatina,… naprosto cokoli tě napadne ![]()
@Petule030 Možné to je, ale my ji máme doma zažitou jako „drobenkový koláč s ovocem“.Nejdůležitější je, že se nemusí moc zapíjet, aby se dala spolknout ![]()
@Samamama Děkuji
. A ten cukr prosím jaký? Mám jen takový ten ruční šlehač s metličkou, tzn. vyšletat zvlášť bílek a zvlášť žloutek, mouku, cukr, vejce, olej apod? Můžu to vše bez bílku a vody a mléka dát najednou a šlehat a pak dát vodu a mléko a pomalu míchat?