Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky
Hledám novou zábavu tak me napadlo máte nějaké zajimave koníčky? Popř. Znáte neco co je zajímavé? Prosim o tipy ![]()
Začínám- známý chová a lihne motyly, a pak je vypouští do přírody
(Ja jsem nudná- brusle, kolo, kniha, hory
)
@sucuba píše:
AhojkyHledám novou zábavu tak me napadlo máte nějaké zajimave koníčky? Popř. Znáte neco co je zajímavé? Prosim o tipy
(Ja jsem nudná- brusle, kolo, kniha, hory
Začínám- známý chová a lihne motyly, a pak je vypouští do přírody)
Záleží, kolik do toho chceš dát peněz-
Ale asi bych zkusila: Zahradnictví-kup si hezké květináče, hezké květiny/rostliny a hezky si tím zutulni byt, Vaření-člověk se má pořád v čem zdokonalovat a máš hodně možností co vařit, Pečení-to stejné jako u vaření, s troškou představivosti si zkus třeba napsat vlastní recept, Učení-zní to nudně, ale já si ráda zajdu do knihovny/knihkupectví a koupím si knihu co mi dá nějaké znalosti a zajímá mě to-chci se o tom prostě dozvědět víc (např. Astronomie, příroda, dějiny, to už záleží na tobě
), Mazlíčci-pokud máš čas a peníze, tak si pořiď mazlíčka-nemusí být finančně nějak náročný, ale dělají radost
, Vlastní dekorování bytu-nevím, zda bydlíš sama nebo s rodiči, ale můžeš si vytvořit sama dekorace do pokoje/bytu, pokud jsi alespoň trochu kreativní, nemusí to být nic přeplácaného, stačí něco decentní a aby ti to zutulnilo byt, napadá mě toho spousta, ale já už ty koníčky dělám delší dobu a ty asi nechceš něco takového
takže taak ![]()
To se přece nedá paušalizovat. Já jsem všeobecně tvůrčí, takže se nevyhýbám žádné ruční práci. Pro někoho by to byla nuda a já jsem spoky, když si zalezu do svého šicího koutku a můžu tvořit a vymýšlet. Stejně tak si ráda přečtu pěknou knížku nebo zajdu na procházku. Třeba u kuklení motýlů bych umřela nudou ![]()
Myslím, že holky radí dobře. nějaké to paličkování by ti rozšířilo záběr. pak třeba hudební nástroj (trubka? na tu nehraje každý druhý) anebo sběratelství - jeden můj známý sbírá silonky a jiný, ten sbírá všechno…
my jsme chovali šneky, ale nakonec jsme je taky pustili do přírody. nebylo by to ani na svačinku ![]()
@Sedmnactnulajedna palickovani asi nee, na to jsem ještě hodně mladá
a s tim sbíráním se snazim ted spíše veci třídit a vyhazovat, ci darovat, takze sbirat nejake harampadi vazne nechci
… hodne lidí dělá geocaching, tak planuju, ze zkusím tohle, ale taky se to za spatneho pocasi dělat nedá, že ![]()
Nevím proč bys měla být na palickovani mladá, u nás to dělá každá druhá. ![]()
A ad sbírání, nemusí to být nic velkého, my měli na gymplu období, kdy jsme skoro všichni sbírali sáčky od čaje. Jako ty obalove, ne použité
měli jsme na to desky, nedávno jsem je našla a do teď to naprosto fantasticky voní.
A ségra třeba vyráběla šperky (náušnice, nahrdelniky), pletla z pedigu, tvaruje z moduritu (aspoň doufám že se to tak jmenuje).
Já mám zvířata, to mi stačí a na víc ani nemám pak kapacitu.
@Lily-of-the-valley mám taky zvíře, ale i tak mi chybi to "něco "
navíc starý barák, takze tady muzu něco dělat i venku, pokud bych byla v karanténě
jinak mi prostě přijde, ze přijdu domů, navarim, uklidim a zase od práce, i kdyz je tam to zvíře a obcas zajdu na ty brusle a kolo, ze to je porad tosame a nemam, na co bych se tesila, az priletim domu ![]()
Opravuju starej nábytek. Kupuju po bazarech různý starý zajímavý skříňky a dělám z nich nový, renovuju starý obrazový rámy. Investice malá a ještě se mi při prodeji vrátí.
@sucuba tak je rozdíl mít zvíře a mít zvíře jako koníčka… Mám koně, to je koníček jak prase
, člověk se v tom pořád vzdělává po všech stránkách. Rozhodně se nemusím bát, že bych věděla vše.
A pak mám psy, ale ty nijak extra necvicim, ty máme jako společníky a kdybych měla jen je a s tím přístupem, tak to neberu jako koníčka. Kdybych se ale chtěla vrhnout na psi sporty, tak to je jiná… nemyslím, že by procházka se psem se dala brát jako koníček.
A k tomu starýmu baráku. Já vloni, když přišel covid, začala trochu víc vnímat naší zahradu, začala jsem pěstovat zeleninu. A to mě taky baví. Což je dost paradoxní, protože jsem nikdy neměla žádnou vnitřní kytku, která by přežila měsíc ![]()
Šiju, háčkuju, pletu
nic nevšedního…
tvořím ráda všechno možný
![]()
@Lily-of-the-valley Znám, ale ještě jsem jejich kanál nenavštívila. Mám strach, že tam budou mít bludy o Tedovi.
@cascades tak ten díl můžeš přeskočit
zkus to, mně se u toho dobře uklízí a tak, ale nejsem žádný znalec, pro me to jsou novoty. ![]()