Zajištění praxe v MŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Dobrý den,potřebuji se poradit. Od září si začínám dálkově studovat SPgŠ - předškolní a mimoškolní pedagogika (maturitu již mám, jedná se o dvouletý studijní obor komb. studia ukončení maturit. zkouškou ze specializovaných oborů). Pro splnění podmínek studia je nutné vždy za školní rok splnit ve dvou pololetních blocích souvislou pedagogickou praxi. Oslovila jsem již několik školek, bohužel bez odezvy (žádná odpověď z jejich strany).
Nevím, zda nedělám někde chybu. Ke studiu se vracím po 15 letech a jsem trochu nejistá. Ze školy jsme dostali jen smlouvu s zprostředkování praxe v MŠ a metodický učební obsah pedagogické praxe v MŠ. Žádost o zprostředkování praxe školou nemáme, tudíž jsem žádosti psala sama.
Může mi prosím někdo zkušenější poradit, jak se správně postupuje? Předem děkuji a přeji všem krásný konec léta.
Nemáš nějaké známé ve školce? Dcera co měla praxe, tak si bud měli sehnat sami, komu se to nepodařilo, sehnala mu praxi škola. ALe nebylo to školství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hledala jsem praxi ve skolstvi pred rokem a byl to velky problem kvuli koronaviru. Nikde si zbytecne nechteli poustet dovnitr nekoho ciziho. Pri oslovovani vetsina skol ani neodpovedela. Nakonec jsem praxi sehnala pres studijni oddeleni ve skole.
- Citovat
- Upravit
@vokishka bohužel známé ve školství nemám :/ v rodině jdu proti proudu, všichni jsou kancelářské myši. Rozhodla jsem se, že si splním svůj sen a když děti povyrostli, dokončím si vzdělání, abych mohla učit v MŠ a pokud to půjde, budu pak ve studiu pokračovat… Ale nevím, kam se obrátit. Osobně jsem zkoušela 2 MŠ, kde jsem byla vyhozena, ať napíši mailem ředitelce. Pak už jsem osobně nešla, jen přes písemnou žádost. Jsem z toho zoufalá. Odhodlala jsem se, udělala příjímačky a stojím kvůli praxi. Škola sice zprostředkuje, ale nemohu dojíždět přes půl republiky nebo být 2,5 týdne mimo domov. Muž pracuje a musím zaopatřit děti ( druhá třída a školka). Na studium nastupuji 4.září (víkendové studium) a máme jim již donést podepsané smlouvy s vybraným pracovištěm výkonu praxe. Podklady a pokyny nám zaslali před týdnem, takže kvaltuji… ![]()
- Citovat
- Upravit
Zkusila se szeptat ve skolce, kam chodi tvoje dite? Ja bych zavolala a domluvila si osobni navstevu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy
ahoj, ano zkusila, otevírají ji až v září (rekonstrukce), byla celý měsíc zavřená, psala jsem email zástupkyni ředitele, čekám již 2. týden na odpověď. Nikdo tam teď nebyl, to jsem zkoušela. Už jsem z toho na budku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepsala jsem nikdy zadost, zavolala jsem reditelce a domluvila se s ni. Nebyl problem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misuled No, já jsem zkoušela osobní návštěvu, možná mě smetlo to, že mě hned první dvě školky vyhodily s tím, ať nejprve formálně požádám emailem a tak jsem následně předpokládala, že byl můj prvotní postup nesprávný a že postupovat písemnou formou je správně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moniqueu píše:
@misuled No, já jsem zkoušela osobní návštěvu, možná mě smetlo to, že mě hned první dvě školky vyhodily s tím, ať nejprve formálně požádám emailem a tak jsem následně předpokládala, že byl můj prvotní postup nesprávný a že postupovat písemnou formou je správně.
Zkus volat. A zkus i tu tvoji, co chodi dite. Ze maji zavreno neznamena, ze tam reditelka neni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šla bych na to přes práci AP. Zkus. Třeba najdeš místo asistentky ve školce nebo klidně ve škole. Zabiješ tím dvě mouchy. Pojede praxe, že budeš pracovat a splnila si pro školu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše: Šla bych na to přes práci AP. Zkus. Třeba najdeš místo asistentky ve školce nebo klidně ve škole. Zabiješ tím dvě mouchy. Pojede praxe, že budeš pracovat a splnila si pro školu.
to by bylo hezké. Pracuji teď jako chůva v DS, do školek jsem rozesílala životopis (bohužel mám praxi jen v té DS a akredit. kurz chůvy od 0-předš. docházky) a narážela jsem, že nemám pedagogické vzdělání a ani nejsem studentem pedagog. školy. Proto teď i dodělávám pedagog. vzdělání dálkově. AP jsem nezkoušela, nemám zkušenost, ale podívám se, jak to funguje, děkuji. Trošku jsem doufala, že pokud někde zahájím praxi a již budu mít status studenta, bude cesta k zaměstnání v MŠ byť zatím jako nepedagogický pracovník, snazší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta praxe musí být vyloženě ve školce? Nám občas chodí děvčata do družiny. Ty si teda bere většinou vedoucí vychovatelka. Ale protočí se krátce i v jiných odděleních, že každá máme trošku jinou organizaci. Ať se podívají i jinam. Třeba by se hledalo líp.
Ony ty praxe jsou v době covidu divočina. Já jsem loni i letos na VŠ dělala papírově praxi. Místo náslechů ve třídě a cvičně učených hodin nám byla zadaná opakovaně práce. Webináře. A ty si projít a zpracovat do hospitačních protokolů. Taky nás nikdo nepustil na střední školy, ať si splníme praxi. Jelikož dělám na jiném stupni. Tak mi pracovní praxe nemohla být uznána.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moniqueu místo AP hledat můžeš, ale potřebuješ potvrzení, že studuješ tu střední ped. školu, že si rozšiřuješ kvalifikaci.
Ještě mi napadá. Obrať se v té škole, kde budeš studovat na uč., která se stará o praxe. Pokud se tobě nepodaří sehnat praxi. Ona by mohla být nápomocná. Dokud se u nás chodilo fyz. na praxe. Kdo nemohl sehnat, tak jim pověřená osoba pomohla, že praxi zajistila. Sice to bylo za cenu dojíždění. Že ona měla tuším 5 smluvních škol. Ale bylo, kde praxi plnit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V soucasne dobe je to s planovanim praxe naprd, ms nevedi dne ani hodiny, kdy je zavrou. Ale slabych pres telefon reditelce a nasledujici osobni schuzku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Ta praxe musí být vyloženě ve školce? Nám občas chodí děvčata do družiny. Ty si teda bere většinou vedoucí vychovatelka. Ale protočí se krátce i v jiných odděleních, že každá máme trošku jinou organizaci. Ať se podívají i jinam. Třeba by se hledalo líp.
Ony ty praxe jsou v době covidu divočina. Já jsem loni i letos na VŠ dělala papírově praxi. Místo náslechů ve třídě a cvičně učených hodin nám byla zadaná opakovaně práce. Webináře. A ty si projít a zpracovat do hospitačních protokolů. Taky nás nikdo nepustil na střední školy, ať si splníme praxi. Jelikož dělám na jiném stupni. Tak mi pracovní praxe nemohla být uznána.
Děkuji za příspěvek. Přímo ve školce být nemusí, může být i v družině, ale vzhledem k tomu, že chci pracovat prioritně v MŠ, se snažím praxi získat právě tam. Loňský rok musel být velmi náročný pro obě strany - studenta i vyučujícího. Snad již půjde vše o něco snáze… držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
potřebuji se poradit. Od září si začínám dálkově studovat SPgŠ - předškolní a mimoškolní pedagogika (maturitu již mám, jedná se o dvouletý studijní obor komb. studia ukončení maturit. zkouškou ze specializovaných oborů). Pro splnění podmínek studia je nutné vždy za školní rok splnit ve dvou pololetních blocích souvislou pedagogickou praxi. Oslovila jsem již několik školek, bohužel bez odezvy (žádná odpověď z jejich strany).
Nevím, zda nedělám někde chybu. Ke studiu se vracím po 15 letech a jsem trochu nejistá. Ze školy jsme dostali jen smlouvu s zprostředkování praxe v MŠ a metodický učební obsah pedagogické praxe v MŠ. Žádost o zprostředkování praxe školou nemáme, tudíž jsem žádosti psala sama.
Může mi prosím někdo zkušenější poradit, jak se správně postupuje? Předem děkuji a přeji všem krásný konec léta.