Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No pry je bezne, ze s vekem se sklivec vice a vice rozvlaknuje. Ovsem ja mam tyto " saze" uz od detstvi a spis mam pocit, ze se to strida. Mivam obdobi, kdy o tom skoro nevim a jindy je to vyrazne horsi. Zatim nejhorsi to bylo v jednom obdobi lehce po dvacitce. To jsem nebyla obcas schopna precist ani text v knizce, jak se mi to pres ty pismenka mihalo… Ted je mi 40 pryč a zdaleka to neni tak hrozne, i kdyz v poslednich letech stravim napr mnohem vice casu ziranim do ruznych obrazovek nez po te dvacitce…
@LiduNe dekuju za odpoved…ja mam asi dve tecky a vidim jen na svetlem pozadi, vetsinou kdyz ridim no…nebo kdyz koukam na hokejovy zapas tak ten led jak bilej….jako me to otravuje ale na ocnim rikala ze s tim nic delat nejde ze si musim zvyknout🙈
Mě se objevili před necelým rokem po nemoci l. Sklivce by mi nevadilo, spíše co mě trápí je že na oku na které vidim výrazně méně oproti druhému a to opravdu vyřazen, mám černou bublinu, která mi tam litá nepřetržitě podle toho kam se podívám, tak cik cak. Mozek si na klasické zákalky zvykne, proto se občas přistihne že je nevidíme, já je mám taky lepší a přitom v létě to bylo hrozné, když se na ně zaměřím, zase je vidím, ale bublina mě trápí a výrazně omezuje. Ta je černá a dost viditelná. Nicméně u mě se bude v budoucnu řešit oční zdravotní problém, tak to třeba pak zmizí po zákroku.
@NicolaR7 píše:
@Magda26 dekuju no snad si zvyknu na ne☺️
Někdy ani nebudeš vědět, že je tam máš. Protože v „tomhle klubu“ jsem nová, od října 2022. A jsou i týdny, kdy o nich nevím. ![]()
@BeaL jj ja je nevidim porad…spis pritom rizeni a hlavne kdyz se na to zamerim ze jo….☺️kdyz cely den litam kolem ditete tak tk nevidím vubec 😂
Jinak na celostní medicíně mi poradili že zakalky souvisí často s horší funkci jater a to i přesto že má člověk krevní obraz dobrý. Brala jsem delší dobu ostropestřec a hodně se to zlepšilo všechno.
Mám je taky už tak 8 let, nezhoršuje se to a už jsem si zvykla. Začátky ale byly krušné, byla jsem z toho hotová
Sklivcové zákalky neboli mouchy mám již tři roky a nezhoršují se. Mám období kdy o nich vím a pak období, že o tom nevím. Není to vůbec nebezpečné.
Ahoj holky, bohuzel mam tento problem taky 😔 nemuzu se s tim nejak vyrovnat a cim vic se na to asi soustredim, tim vic mi prijde, ze jich vidim 😔 takze nevim jestli je mozne aby mi takto rychle pribivaly… byla jsem na ocnim a zrak vse v poradku, dr rekla, ze se jedna „jen“ o sklivcove zakalky a nic s nimi nejde delat, jen si zvyknout.. jak jste na tom vy? A jak vypadaji ty vase? Moje jsou cerne tecky, nitky, pavucinky atd.
Dobrý den chci se zeptat
Před cca měsíc jsem zjistila že vidím sklivce zakalky pruhledne, při pohledu na nebe nebo něco světlého, ale vidím dotoho i zrnění, zrnění vidím pořád a nejvíc na bílé zdi a také na tom nebi, byla jsem u lékaře ta mi řekla že je zatím nemám vnímat pokud se nebudou množit, jsem z toho hodně psychická okey sklivcove zakalky, ale coje to zrnění má to stim nějakou souvislost? Doktorka mi řekla že neví co myslím, tak se chci zeptat vás jestli máte také s tím nějaké zkušenosti. ![]()
Holky mate s tim nekdo zkusenost?
Horsi se ti rokama?