Sražená krev na stolici

Anonymní
5.2.23 17:48

Sražená krev na stolici

Ahoj všem,

chtěla bych vás poprosit o radu či nějakou informaci nebo vlastní zkušenost, než se dočkám termínu návštěvy lékaře.

Přes rok mě pobolívá pravý podbřišek. Je to taková tlaková bolest, která přichází buď sama o sobě nebo když na dané místo je vyvíjen tlak. Podstoupila jsem opakovaně ultrazvuk (bez nálezu), před rokem kolonoskopii pro jasne červenou krev na stolici (bez nálezu).

Nyní jsem dva měsíce po porodu a objevují se mi v posledních několika dnech na stolici kousky sražené krve, barva mi přijde středně červená.

Vyvolává to ve mně úplnou hrůzu. Po porodu mi vyhřezl hemeroid, ale ten se během pár dnů vstřebal, navíc jsem četla, že sražená krev většinou pochází z vyšších části střeva než je konečník. Děda zemřel na kolorektální karcinom, babička jej má právě teď…

Měla jste některá podobný problém a bylo to něco méně závažného než rakovina? Mám navštívit chirurgii, kam nemusím být objednaná, nebo čekat na termín proktologie?

Děkuji mnohokrát.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
5.2.23 18:14

Začni tím, že zajdi za praktickým lékařem/ou a s tou to prober.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2671
5.2.23 18:27

Máš dítě, mohou to být hemeroidy. Prober to s lékařem, pošle tě na gastro a ten zřejmě doporučí kolonoskopii. Ta ti dá přesnou odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
5.2.23 18:59

Vyhřezlý hemoroid se ti nevstřebal, jen mohl zalézt a taky nemusel být jediný. Natrávená krev ve stolici je většinou červenočerná, normální světlá krev je z konečníku. Navíc, pokud je na povrchu stolice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí