Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Me to každý gyndar řekl při vysetreni pohmatem. poprvé jsem otěhotněla po roce. podruhe a potreti ihned. myslim, ze je vhodna poloha zezadu a pak lezet na brise
Ahoj postavení dělohy ti doktor řekne podle UTZ. Já mám např. dělohu „normálně“ otočenou dopředu a po porodech se mi vždycky otočila dozadu. Doktor nad tím kroutil hlavou…Po každém porodu se mi jakoby převrátila a cca za 6 měsíců už zase byla tak jako před těhotenstvím, tedy dopředu. Stani
Jo, mám po prvním porodu. Řekl mi to mudr na prohlídce po šestinedělí a vždycky při prevenci. Dvakrát jsem s tím otěhotněla na první pokus (druhé těh. bylo ZT, ale nemělo to souvislost), jen jsem si po sexu lehla na břicho a žádný jiný spešl akce.
Edit. Po druhém porodu se mi vrátila do správné AVF polohy, teď jsem byla rok od porodu na prevenci aje zas zakloněná. Cestuje si tam jak chce ![]()
Příspěvek upraven 06.08.13 v 09:02
Ahoj, me to po dlouhych letech rekl dr. kdyz jsem k nemu nastupovala. Zjistil to normalnim vysetrenim…ja to ale uz tusila, protoze jeden z priznaku retroverze flexe delohy je i bolestivy pohlavni styk. Jinak tehotneni probehlo napoprve v obou pripadech ![]()
Jinak tez jsem toto zdedila po mamce ![]()
Aha..takže když mi bude dělat prohlídku tak to pozná z utz jo?
ted pujdu v září nebo říjnu na preventivku tak bych se asi zeptala..neb mě nikdo nikdy neřekl v jakém postavení mám dělohu ![]()
@Hanulka82 pohmatem? to znamená že jen když do tebe strčil prst nebo pohmatem břicha? ![]()
Zjistí to UTZ nebo pohmatem. Ruka v tobě a druhá tlačí zvenku podbřišku proti děloze.
@Anonymní píše:
Ahoj, me to po dlouhych letech rekl dr. kdyz jsem k nemu nastupovala. Zjistil to normalnim vysetrenim…ja to ale uz tusila, protoze jeden z priznaku retroverze flexe delohy je i bolestivy pohlavni styk. Jinak tehotneni probehlo napoprve v obou pripadech
Jinak tez jsem toto zdedila po mamce
myslíš že to je dědičné? segra taky dlouho nemůže otěhotnět, už jsem ji teda říkala o zakloněné děloze a že to má zkoušet zezadu, ale nevím, taky si myslím že pokud ji má tak ji to asi nikdo nikdy neřekl..asi špatní doktoři ![]()
@TýnkaK píše:
Zjistí to UTZ nebo pohmatem. Ruka v tobě a druhá tlačí zvenku podbřišku proti děloze.
jj tak to mi dělá, ale většinou si něco zapíše do počítače a mě řekne prd..teda ted jsem změnila gyndaře a byla jsem jen na vstupní prohlídce a taky nic neřekl..tak uvidíme, asi se zeptám přímo teda
@smurfka píše:
jj tak to mi dělá, ale většinou si něco zapíše do počítače a mě řekne prd..teda ted jsem změnila gyndaře a byla jsem jen na vstupní prohlídce a taky nic neřekl..tak uvidíme, asi se zeptám přímo teda
Tak se na to cíleně zeptej a je to. Stačí, když tam zavoláš. Je to údaj, který se musí do karty zapisovat, tak stačí, když ti to sestra vyčte a nahlásí.
Mám prý extrémně zakloněnou dělohu a otěhotněla jsem pokaždé napoprvé
dr.to pozná jak pohmatem tak na UZ.
Máme to v rodině. Zjistil to UZ. Má to babička, její dcera a její dcera. Všem trvalo otěhotnění déle + se objevily SP. Ještě v prvním trimestru se přetočila. Já sama to asi nemám, předpokládám, že by mi to lékař sdělil, cíleně jsem se ho neptala.
Mi to řekl gyndr na prohlídce po šestinedělí..prý mám dělohu zavinutou dozadu, myslím že to zjistil pohmatem, a jestli jsem to tak měla vždycky nebo až po porodu (se ptal on mě
ale nikdy předtím neříkal nic takového ). Druhé těhu opět napoprvé bez problémů. Mám ji tak i po druhém porodu. Nějaké problémy nevnímám.
@TýnkaK
oka díky..
no zas tak moc to nespěchá..prášky beru do října až pak se budem nějak snažit, tak stačí jak se poptám na té preventivce..
jen je mi divné že mi to nikdo nikdy neřekl..teda jako třeba ji zakloněnou nemám ( ale tím že vím že to má mamka a taky to jak se nám povedlo první dítě - si myslím že ji mám zakloněnou ), asi to není udaj co prostě jen tak říkají na prohlídkách nebo nevimm, i kdybych ji zakloněnou neměla, tak nikdy neřekl že mám dělohu třeba v normální poloze, prostě nic ![]()
@andelka83 píše:
Mi to řekl gyndr na prohlídce po šestinedělí..prý mám dělohu zavinutou dozadu, myslím že to zjistil pohmatem, a jestli jsem to tak měla vždycky nebo až po porodu (se ptal on měale nikdy předtím neříkal nic takového ). Druhé těhu opět napoprvé bez problémů. Mám ji tak i po druhém porodu. Nějaké problémy nevnímám.
ani mi tak nejde o problémy..zatím jsem také žádné neměla ( teda až na to že jsem musela počít v jiné poloze, a že na sobě nepocituju žádné příznaky ovulace ani ms ), ani žádné SP nebo tak..spíš jsem to chtěla vědět kvuli dalšímu snažení, pokud jí mám zakloněnou at se netrápíme polohama při kterých to nejde, ale rovnou vletíme na ty v kterých to jde
![]()
Ahoj..chtěla jsem se zeptat těch co mají otočenou nebo zakloněnou dělohu..jak jste to zjistily? řekl vám to dr sám od sebe, nebo jste se na to ptali a nějak vás spešl vyšetřil?
Mamka ji totiž má - špatně se jí dostávalo do jiného stavu, až ji to pak dr řekl a těhu na první pokus. Já teda nevím jestli ji mám ale těhu se mi taky podařilo až po pár pokusech a poprvé zezadu, tak nevím, chtěla bych to vědět, mám se při prohlídce na to zeptat? zjistí to z utz nebo jak se to zjištuje? že prý se to po porodu může srovnat, tak pokud jsem ji měla zakloněnou, tak už ji mít nemusím.
CHtěla bych to vědět kvuli případnému dalšímu snažení, protože vím že při zakloněné děloze se na početí používají jiné polohy a tak..