Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky, prosím vás předem, nepište mi žádné horory!!!Opravdu!!! spíš bych chtěla slyšet, jestli někomu podobný příběh dopadl dobře.. Minulý týden jsem byla podle utz v 7. týdnu a srdíčko bilo..dneska po týdnu plod porostl o týden, ale doktorka neviděla akci.. řekla mi ať přijdu ve středu ještě, že to asi bude zamlklé těhu, nic víc neřekla..já jsem byla tak ubrečená, že jsem se ani nezeptala, jestli ještě můžu doufat?
@Monca85 Je mi to líto, ale v dobrý konec už moc nedoufej. Já měla to samé s dvojčaty a dopadlo to špatně.
Sice se mi to nestalo, ale není možné, že ho priostě jenom neviděla? před dalším UZ se hodně napij
Jenom se zeptam, delala to na stejnem ultrazvuku, myslim na stejnem pristroji?
Ano stejný utz, sice mě v minulém těho celou dobu říkali, že mám hrozně špatné to vidění…ale taky to možná bylo tím, že jsem byla silnější..nevím, pořád doufám, do středy nevím, co mám dělat.
Hlavne se nestresuj. Take mi bylo receno, ze se jedna ZT. Stresem jsem nespala dva dny. Byl vikend a zacala jsem slabe krvacet, bezela jsem do nemocnice a hura… vse bylo ok. Neves hlavu. ![]()
@Monca85 Já jsem obézní a poprvé akci viděla nádherně a ukazovala mi ji. Pak jsem ten stejný den, kdy mi dr na kontrole zjistila žádnou srdeční akci, byla v nemocnici a u jednoho miminka srdíčko bušilo nepravidelně, takřka neviditelně a po týdnu už nebylo ani to. Doktoři se bohužel v tomhle moc nemýlí. Raději počítej s horší variantou, třeba se stane zázrak.
@vevercatko píše:
Hlavne se nestresuj. Take mi bylo receno, ze se jedna ZT. Stresem jsem nespala dva dny. Byl vikend a zacala jsem slabe krvacet, bezela jsem do nemocnice a hura… vse bylo ok. Neves hlavu.
Ale pokud srdeční akce byla a pak už ne, tak se nedá nic dělat.
@Monca85 Je to těžké, hlavně to čekání. Ale pozitivní je, že jsi otěhotněla a příště už to bude jen a jen dobré.
Stalo se mi totéž, je mi líto, že to píšu, ale připrav se na to, že to nejspíš neskončí dobře…
@Monca85 já měla srdíčko v 5+3 na UTZ v nemocnici (podezření na mimoděložní), ale v 8tt ho mmůj dr NEVIDĚL! Takže jsem šla na kontrolu v 10tt a už ho viděl, takže to dopadlo dobře ![]()
Nadějě je vždycky, já jsem měla v 8. týdnu na utz prázdný gestační váček, doktor to bral jako zamlké těhu, ptal se jestli chci zrovna zůstat v nemocnici, já chtěla počkat ještě týden a za týden se krásně objevil plod i se srdeční akcí. Asi si hrál na schovávanou. Teď už má malá skoro 6 měsíců. Taky mi doktorka říkala, že měli případ, kdy v 8. týdnu nebyl na ultrazvuku patrný ani váček, měli podezření na mimoděložní těhu a pak se objevilo mimčo i s akcí. Ultrazvuk není 100%.Ještě to nevzdávejte.