Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
holky, už asi hodinu a půl mě dost vytrvale bolí břicho, přirovnala bych to k silnější MS. Trvá to pořád, občas se to zhorší… Vana nepomohla… Co myslíte? Poslíčci?
Ahoj, když vana nepomáhá, tak bych se pomalu, ale jistě chystala a byla připravená.
Sleduj hlavně intervaly., když to bude po 5 min., tak jeď.
Příspěvek upraven 05.08.13 v 19:35
@JanaTý Uvidíš co z toho bude
Nemusí to znamenat nic, ale taky to může být už předzvěst porodu
jak píše taljenka, tašku při ruce
Jinak do porodnice se jezdí když máš pravidelné kontrakce tak po pěti minutách a nebo když praskne voda ![]()
Tak tašku máš předpokládám zbalenou, tak můžeš jen čekat, zda se to zhorší. Pokud se to chvílemi zhoršuje, snažila bych se zjistit, v jakém intervalu nastává to zhoršování, obecně se říká s kontrakcemi po 5min pravidelnými hodinu až dvě, při odtoku vody a při krvácení, stejně tak při výrazně víc či míň pohybech.
Moje obligátní rada je neseď tady, jdi si lehnout. Pokud je to porod, rozjede si klidně i ve spánku a i hodina dvě spánku ti bude k dobru, pokud jsou to poslíky, tak je zaspíš ![]()
Děkuju, holky, to já všechno vím, ale právě že mě zaskočilo, že ta bolest trvá pořád…
Asi si půjdu fakt lehnout a uvidím
No mohou to být poslíčci
ale když nezabrala vana tak spíše ne
no odjezd buď až praskne voda, nebo Tě k němu donutí bolest…
držim palce ![]()
@JanaTý Máš před sebou poslední týden do porodu, tak to už prcek klidně může. Kdy vyrazit nevím, já šla vždy na vyvolání. Ale už bych asi nic neplánovala a zajistila si případný odvoz.
@JanaTý píše:
Děkuju, holky, to já všechno vím, ale právě že mě zaskočilo, že ta bolest trvá pořád…
Asi si půjdu fakt lehnout a uvidím
Tak uvidíš no
a kdyby náhodou, tak přeji hodně štěstí a rychlý porod ![]()
Příspěvek upraven 05.08.13 v 19:41
Taky to mivam. Boli me to treba pul dne, vana vetsinou nezabere, prejde to samo. Takze u me takhle vypadaji poslici.
Já mám dneska poslíčky celý den od 5 od rána…je to šílené, už jsem úplně hotová a celá bolavá…silná MS bolest která jde do zad…do toho manžel v Praze a já s malým sama doma…zatím pořád nepravidelné takže čekám co bude, horká vana pomohla na hodinu
@JanaTý to budou poslíčci, můžou trvat i několik hodin v kuse, pak zase na pár hodin polevit… a tohle se může opakovat i několik dnů
jdi si lehnout a pokus se to zaspat
Tak u me to poslicci nebyli
ve 22 jsem jela do porodky a 22:55 byla mala na světě ![]()