Zákony adopce

275
22.2.15 18:16

Zákony adopce

Milé maminky, pro založení tohoto tématu mě inspitoval kráský deníček Izzz o adopci, který jsem četla včera.
Už před časem jsem v televizi viděla nějaký pořad nebo něco (už si přesně nevzpomínám) a tam říkali že adoptivní rodiče mají ze zákona povinnost informovat dítě o tom že je adoptované.
Chci se zeptat jaký na to máte názor. Mě osobně příjde lepší když to dítě ví už od malička, pak aspoň nemůže nikdo přijít s „překvapením“, ale taky mi příjde špatné rodičům takovou věc nařizovat zákonem. Měli by mít možnost výběru.
Uvítám jakýkoli názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22.2.15 18:30

Nařizovat to zákonem je podle mě hloupost (jakým způsobem to budou vymáhat?). Nicméně souhlasím, že děti by se to měli dozvědět v raném dětství, kdy toto berou jako fakt, než, když se to například dozví až v pubertě, nedej bože, jim to prozradí sousedka, spolužáci atd…

Příspěvek upraven 22.02.15 v 18:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Keish-Keish
22.2.15 18:36

Já souhlasím s povinností adoptivních rodičů svěřit tuto věc i dětem, mají na to právo vědět to :-) Když jim to budou říkat od dětství tak to bude v pohodě, jedna holčička z mého okolí je adoptovaná a od malička ví, že je z „Domečku“ :kytka:

• Citovat
  • Upravit
16906
22.2.15 18:51

Naprosto souhlasím. Adoptované dítě by mělo vědět vždy víc než jeho okolí. Tak se nedostane do situace toho znevýhodněného. Jsem ráda, že je to v zákoně a ta povinnost je. Věřím, že adoptivné rodiče jsou (stejně jako normální bio rodiče) různého založení, různých názorů…tahle úprava pamatuje na dítě (aspoň něco v NOZ).

Ovšem nikdo vám neřekne, jak to kdo hodlá kontrolovat. Snad se jen OSPOD může zeptat, jestli jsme tak učinili, to je asi vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Keish-Keish
22.2.15 18:56
@Izzz píše:
Naprosto souhlasím. Adoptované dítě by mělo vědět vždy víc než jeho okolí. Tak se nedostane do situace toho znevýhodněného. Jsem ráda, že je to v zákoně a ta povinnost je. Věřím, že adoptivné rodiče jsou (stejně jako normální bio rodiče) různého založení, různých názorů…tahle úprava pamatuje na dítě (aspoň něco v NOZ).Ovšem nikdo vám neřekne, jak to kdo hodlá kontrolovat. Snad se jen OSPOD může zeptat, jestli jsme tak učinili, to je asi vše.
:kytka:
  • Citovat
  • Upravit
563
22.2.15 19:41

Já s tím taky souhlasím. Přijde do školy, mezi děti, a ti mu to vyslepičí a on nebude vědět o co jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
22.2.15 19:49

Je to důležitá součást jeho identity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie