Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krásné ráno všem přeji,
potřebovala bych poradit o Vás, který máte dítě na UM, tak jaké UM je nejlevnější. Mám na mysli poměr cena versus množství. Moc ráda bych dcerce Um úplně odbourala je jí 15 měsíců ale tak nějak ho pořád vyžaduje
v noci se budí 1× na krmení, má ho ráno k snídani a večer před spaním takže 3× 180 ml vypije. Nevím možná dělám něco špatně já
ale jí normálně vše co my a i přes to prostě to mlíko máme pořád v takovém množství ![]()
Hrozně ráda bych to odbourala nejen z ekonomických důvodů (hledám cestu jak na něm ušetřit opokud to jde - měsícně to vyjde na cca 2000 kč) ale i z principu - poradíte prosím někdo jaký Um se tedy vyplatí? Jsme na Nutrilonu od narození.
Rejpalky prosím nerejpat normálně se tu slušně ptám a děkuji za tipy a rady ![]()
Nebudu řešit proč chceš tak brzy odebrat mlíko. Malý bude mít za chvíli taky 15 měsíců, dávám UM Hami, je to 500g a v akci je za cca 150 Kč. Krabice vystačí tak +- na týden, pije 2× denně 270 ml.
My kupujeme jen nutrilon, občas sunar, ten vyjde asi o 100,– levněji. Sunar je ale doslazovanej. S jinym UM zkušenosti nemám. Vysazovat nemám v plánu, syn bude mit 4 roky, ráno a večer bez toho nedá ani ránu
Mixuje mu do toho obilnou kaši, tak ho to dost nasytí.
Nevím, jaký máš postoj ke kravskému mléku, to máme každá jinak, ale já bych v tomto případě vyzkoušela uvařit např. kakao… třeba se chytne.
My po roce zacli kupovat to, co bylo zrovna v akci. A uz obcas dostala kravsky. Po roce a pul jsem Um prestala kupovat uplne. Byla na normalnim. Ne ze by to teda vychazelo nejak lepe cenove.
Nerýpu, ale pobavilo mě jak to máme každá jinak - řeším opačný problém, vypije mi jen 300ml a já řeším, jak to udělat aby vypil víc ![]()
Jinak taky bych to řešila kravským mlékem nebo kakaem…
@Lasička13 2000 na mesic? Co s tim mlikem delas? Nasemu 17m, teprve dva tydny se v noci na mliko nebudi, nekdy si da i pres den, min. 500ml denne ho vypije. Kupuju Hipp, tedy jedno z nejdrazsich um (pokud neberu specialni mleka) a mesicne v nejvetsim mlikozroutstvi propil 1200 kc/mesic.
V 15m bych ji um klidne nechala, pokud ji chutna. Podle me je jeste mala ![]()
@Lasička13 Mlíko jí neber, jen přejdi na plnotučné, nejlépe z automatu, nebo si kupuj třeba Babylove z DM, nebo Sunar, v akci ho mají ted´v Albertovi za 199.
Tak nejlevnejsi je fakt asi to babylove nebo babydream nebo bebivita, ale nevim jak je v cesku dostupna ale je v Nemecku jedno z nejoblibenejsich UM i diky cene, jinak 2000 kc je fakt strasne moc, to snad nemuze stat ani ten Nutrilon, nekde jsem videla, ze stal kolem 300 kc, tak snad nevypije 6 krabic za mesic nebo jo?
Taky nechápu tu sumu 2000,– za měsíc. Já kupovala DM Babylove, když jsem k tomu měla kupon na 15% slevu, tak to vyšlo levně, jinak stojí myslím 139,– krabice. A pak jsem u nás v Lidlu koupila asi 10 balení bebivity ve slevě za 89,– krabici. Takže koukni, kde mají jakou akci a jdi na velký nákup. Zkus internetové obchody, nevím, jak moc jsou levnější, ale třeba na něco narazíš. A nebo mu to míchej s kravským. Já hodlám spotřebovat tu svou obří zásobu a s UM skončím, malej bude mít 18m a já naopak nejsem zastáncem UM pro batolata.
A co třeba pogooglit, nikdo neví jaký máš možnosti (nákup v Německu nebo bydlíš v pr.eli světa a nemůžeš si vybírat jestli DM nebo jiná drogerie)?
Hipp vyjde nejlevněji.
. Narozdil od jinych mlik ma nejmensi odmerku 3,5g jedna se o 3 a 4 ma ještě mensi odmerku tudíž při vypoctu mi vyslo ze je nejlevnejsi
. A 2000???
. Male ma mliko 3× denne po 240ml takze vic nez vy. A vyjde me na 900. ![]()
Příspěvek upraven 20.02.15 v 08:50
Než Nutrilon je levnější všechno. Já jsem v 15 měsících už dávala normální mléko a v noci ho dávám doteď.
Úplně nejlevněji v poměru na spotřebu vyjde Bebiko a spol, pokud máš možnost kupovat v Polsku. To máš za 150 800g. Ale pokud máš normálně se stravující batole, nemá cenu to kupovat a můžeš přejít na plnotučné mléko.