Nejlevnější UM

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5314
20.2.15 08:59

Mam 1,5 leta dvojčata, UM mají ráno oba 210ml + jeden před spanim 150ml. Kupuju Babylove z DM a krabice 500g mi vystačí asi na 6 dni. Dělá to necelou tisicovku měsíčně. Jinak bych v tomhle věku už utnula to noční krmení.

Příspěvek upraven 20.02.15 v 09:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
20.2.15 09:00

A na to kravske mliko se vykasli, nema se tak brzo davat. a samotne ti ho stejne pravdepodobne pit nebude, takze bys musela doslazovat cukrem nebo grankem. ja budu rada, kdyz se deti toho UM budou do 3 let drzet, aspon na snidani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
20.2.15 09:07
@Ali-Ali píše:
A na to kravske mliko se vykasli, nema se tak brzo davat. a samotne ti ho stejne pravdepodobne pit nebude, takze bys musela doslazovat cukrem nebo grankem. ja budu rada, kdyz se deti toho UM budou do 3 let drzet, aspon na snidani.

Kravské mléko se může bez obav dávat od 1 roka - samozřejmě pokud na něj není zjištěna nějaká intolerance. Pokračovací UM mají stejné základní složení jako kravské mléko.

Edit: Ještě upřesním (abych zase nebyla napadána, jak je zde na emiminu teď zvykem). UM je obohaceno vitamíny a minerálními látkami, které ale dítě v tomto případě již přijímá v dostatečném množství z běžné pestré stravy. Další rozdíl mezi pokračovacím UM a kravským mlékem je v množství bílkovin - UM má cca 2,5% a kravské cca 3-5%, poměr kaseinu a syrovátkových bílkovin se u pokračovacího UM již neupravuje.

Příspěvek upraven 20.02.15 v 09:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
20.2.15 09:12

Babydream v rossmannovi, babylove v dm, někdo tu psal, že složením je babylove stejnéjako nutrilon… maj teda dvě verze, my kupujem tu bio počáteční a ta je za 175,–/600g, co se mi ještě líbí, že v tý krabici jsou dva sáčky, jestli je to běžný i u jiných mlík nevím… a taky bych nahrazovala pokud né přímo mlíkem, tak kefír/kyška/podmáslí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
20.2.15 09:14

@Lasička13
Keců, jestli je v 15ti měsících brzo nebo pozdě mlíko brát, si nevšímej.
Každej je sám pro sebe nejchytřejší.
Dělej jak Ty uznáš za vhodné.
Dcera má 2 roky a dávám pořád ráno 270 a večer 270 ml. Ona přes den málo pije, tak jsem ráda aspoň za tento pitný režim.
A můžeš třeba dělat slabší - dát míň odměrek.

Kupuju Nestlé Junior - mají 1+ (což je pro vás), já beru už 2+ (od dvou let)
V DM jsem kupovala s kuponem ze slevové dětské knížky (na 2ks sleva 15%) a ještě s kuponem na celý nákup.
Cena byla 214,– / 700g
po slevě to vyšlo na cca 155,– / 700g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
20.2.15 09:22

@kokomo
no, prave. to ze ma vic bilkovin je paradoxne spatne v tom veku. tak jak se do jednoho roku nema napriklad vubec davat tvaroh. krome toho, ze ma kravske mleko malo vitaminu a malo zeleza, tak dneska je uz vseobecne uznavano, ze ze vsech zvirecich mlek ja kravske pro lidsky organismus ta nejvetsi zatez. jine je to se zakysanymy vyrobky atd. jogurt dite spracuje lip nez mleko. ciste kravske mleko ma proste u tak malych deti spis nevyhody.

PS: ja nerikam, ze to mleko ublizi ve vyznamu nejakych nasledku. ale je proste mene setrne a jeho traveni je narocnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
20.2.15 09:27
@Ali-Ali píše:
@kokomo
no, prave. to ze ma vic bilkovin je paradoxne spatne v tom veku. tak jak se do jednoho roku nema napriklad vubec davat tvaroh. krome toho, ze ma kravske mleko malo vitaminu a malo zeleza, tak dneska je uz vseobecne uznavano, ze ze vsech zvirecich mlek ja kravske pro lidsky organismus ta nejvetsi zatez. jine je to se zakysanymy vyrobky atd. jogurt dite spracuje lip nez mleko. ciste kravske mleko ma proste u tak malych deti spis nevyhody.PS: ja nerikam, ze to mleko ublizi ve vyznamu nejakych nasledku. ale je proste mene setrne a jeho traveni je narocnejsi.

A tvaroh a zakysané výrobky dáváš? Tam jsou ty bílkoviny totiž taky. A o vitamínech a minerálech jsem psala - abych pokryla jejich potřebu, t ak na to nepotřebuju právě to UM. Já mám zkrátka odpor dávat nějakou UMĚLOU sušenou směsku, radši dám to čerstvé kravské. Ale každý na to máme samozřejmě svůj názor a jsme přesvědčený, že děláme pro mrně to nejlepší :kytka:

Edit: Jo a k tomu jogurtu - tam je pozměněna pouze laktóza a té je v UM i v kravském stejně, to s bílkovinami vůbec nesouvisí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
20.2.15 09:37
@kokomo píše:Edit: Jo a k tomu jogurtu - tam je pozměněna pouze laktóza a té je v UM i v kravském stejně, to s bílkovinami vůbec nesouvisí…

ale s jejich stravitelnosti ano. ono ma taky duvod, proc se muze bily jogurt davat od 6m.

ale jinak samozrejme, kazdy se ridi svymi „pudy“. protoze obhajobu si muze najit v podstate na cokoliv. a vzhledem k tomu, ze i ty doporuceni se meni, tak cert se v tom vyznej.
ale ja ziju v zahranici a tady se kravske mleko vubec nedava ani ve skolce, pouzivaji alternativni mleka. takze kazdy je ovlivnen tim svym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
20.2.15 09:40

@Ali-Ali a můžu se zeptat, kde žiješ? Zajímá mě to právě kvůli tomu mléku ;) Mám ho totiž vystudované :mrgreen: PS: Můžeš naspat do SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
20.2.15 09:45
@Ali-Ali píše:
ale s jejich stravitelnosti ano. ono ma taky duvod, proc se muze bily jogurt davat od 6m.

No jenže ta lepší stravitelnost je právě dána tím, že je v jogurt a jiných zakysaných výrobcích laktóza změněna na kyselinou mléčnou. S bílkovinama to nijak nesouvisí. A od 6M se právě jogurt může dávat kvůli prospěšným bakteriím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
20.2.15 09:55

No tak každopádně, asi by jsi si měla najít levnější variantu na netu. Já jsem pro maličkou objednávala, ale musíš koukat i na poštovné, jestli by to pak nevyšlo levněji koupit v obchodě. Bydlím na vesnici, takže vše poměrně daleko. Ale třeba teď u nás měli Nutrilon v Penny a za 300,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
20.2.15 10:00

@kokomo
jo, tak to jsem si to zduvodneni blbe pamatovala. akprat mi utkvelo, ze jogurt jo, mleko ne ;)

jinak zijem ve Spanelsku. tady se vubec dost vyhybaji laktoze, je tu velka nabidka mlek i jogurtu, syru atd bez laktosy. stejne tak veci bez glutenu. ja po tom cilene nejdu, ale tady se na to fakt hledi a od detskeho kakaa po sunko jsou specialni kolekce bez glutenu a stejne tak u spousty veci bez laktosy.
ne ze by tu nepil nikdo mliko :D ale pomalu mam pocit, ze gluten a laktosa se dostavaji mimo „zdravou“ stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
20.2.15 10:10
@Ali-Ali píše:
@kokomo
jo, tak to jsem si to zduvodneni blbe pamatovala. akprat mi utkvelo, ze jogurt jo, mleko ne ;)jinak zijem ve Spanelsku. tady se vubec dost vyhybaji laktoze, je tu velka nabidka mlek i jogurtu, syru atd bez laktosy. stejne tak veci bez glutenu. ja po tom cilene nejdu, ale tady se na to fakt hledi a od detskeho kakaa po sunko jsou specialni kolekce bez glutenu a stejne tak u spousty veci bez laktosy.
ne ze by tu nepil nikdo mliko :D ale pomalu mam pocit, ze gluten a laktosa se dostavaji mimo „zdravou“ stravu.

Tak aspoň teď budeš vědět, proč to tak je ;) No ve Španělsku je právě velké procento populace intolerantní na laktózu - intolerance může být vrozená a nebo vznikne právě tím, že tělo jí nedostává a tak na ní není zvyklé a proto jí odmítá - ta intolerance je zejména u dospělých, kteří většinou nepijí mléko jako takové. No a gluten to je kapitola sama o sobě, obrovský boom poslední doby, který má ale své opodstatnění, protože pšenice se cpe úplně všude a když si pak projdeš svůj jídelníček, tak zjistíš, že jí máš x krát denně v různých podobách a hlavně i v potravinách, ve kterých bys jí nečekala. Přiznám se, že se pšenici potažmo lepku snažíme vyhnout (nemám celiakii, ale mám obrovské problémy s trávením lepku), ale jíme jí. Zkrátka to chce u všeho přemýšlet, mít pestrou stravu a vše konzumovat s mírou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
20.2.15 10:19

Holky já jsem to napsala špatně - omlouvám se Vám. Ten Nutrilon máme na 1,5 měsíce a objednávám na mall.cz 6 kusů je to 800stovka balení a stojí to 1900,– kč. A vypije 3× denně 240 ml. Ráno, večer před spaním a v noci.
Ráda bych aby se odbouralo to Um ale nechci nic lámat přes koleno vyloženě. Nevím jak na to aby se v noci na něj nebudila :nevim: nebo jak to přes den nahradit. nenapadlo mě, že bych mohla zkusit to kravské ale zasytí jí to jako to UM? :think: :nevim:
Koupila jsem nyní v DM to Babylove je to 500stovka a mají jí za 129,– kč tak zkusím přejít na tohle a postupně budu odbourávat :roll: Rossmana i Dm mám kousek od baráku takže není problém zajít tam a od hranic bydlím daleko na každou stranu :nevim:
Mě mrzí, že vetšina dětí kolem už v 15cti měsících Um nevyžadují ale to kravské třebas jo ale že si ho prostě sami odbourali, tak jen hledám cestu jak tomu pomoci :nevim: nechci do 3 let kupovat pořád UM ale ráda bych to něčím nahradila.
Ale děkuju moc všem za rady, tipy a názory :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
20.2.15 10:39

@Lasička13 Náš nejstarši ho měl do tří let. A nejmladší ho má v jeslích pořád, i když doma už ho nechce. Plnotučné má prakticky stejně kalorií jako UM, takže o výživnost se bát nemusíš. A ve chvíli, kdy se ti dítko podaří nafutrovat večeří, už je to spíš zvyk. A noční bumbání bjdeš muset prostě utnout, většina dětí se ho dobrovolně nevzdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová