Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lasička13
ale fakt to nelamej pres koleno. vzdyt je to hrozne maly spunt. mi i lekarka v CR rikala, ze doporucju jednu davku UM az do 3 let, proste proto, z e v tom jsou vsechny mineraly a vitaminy. maloktere dite ji vsechny slozky potravy vyvazene a UM to aspon trochu kompenzuje.
to nocni zkus odbourat, ale ranni nebo vecerni bych klidne nechala, vzdyt jestli koupis jednu krabici UM a mas ji na 3 tydny (tolik nam ted vydrzi, pri jedne davce denne) nebo bude obden kupovat kravske, to si fakt financne nepomuzes.
A jak jste utnuly to noční krmení holky?
já to zkoušela jí uynynat a dát zase spát, pochovat, dát dudlíka, zkusit napít čajíku ale prostě dokud nedostala UM, tak byl ryk a nezabrala
si nedokážu představit jak jí to budu odbourávat v noci
závidím všem, kteří už nemají prcky na um a jsou v tomhle věku a ani se na něj nebudí - co bych za to dala ![]()
@Ali-Ali píše:
@Lasička13
ale fakt to nelamej pres koleno. vzdyt je to hrozne maly spunt. mi i lekarka v CR rikala, ze doporucju jednu davku UM az do 3 let, proste proto, z e v tom jsou vsechny mineraly a vitaminy. maloktere dite ji vsechny slozky potravy vyvazene a UM to aspon trochu kompenzuje.
to nocni zkus odbourat, ale ranni nebo vecerni bych klidne nechala, vzdyt jestli koupis jednu krabici UM a mas ji na 3 tydny (tolik nam ted vydrzi, pri jedne davce denne) nebo bude obden kupovat kravske, to si fakt financne nepomuzes.
jj ono mi asi stejně nic jiného nezbyde
zkusim to babylove co jsem dneska na Vaše rady koupila jak jí zachutná nebo pak třeba i to kravské taky prubnu
a to noční se pokusim odbourat ale vůbec nevim jak na to a připadám si naprosto neschopná v tomhle
![]()
@Lasička13 píše:
A jak jste utnuly to noční krmení holky?já to zkoušela jí uynynat a dát zase spát, pochovat, dát dudlíka, zkusit napít čajíku ale prostě dokud nedostala UM, tak byl ryk a nezabrala
si nedokážu představit jak jí to budu odbourávat v noci
závidím všem, kteří už nemají prcky na um a jsou v tomhle věku a ani se na něj nebudí - co bych za to dala
Nijak a nikdy. Dokud se dítě samo mléka nezbaví, tak jsem to nechala. Rok a půl je ještě hrozně málo. Řešila jsem to až po roce, kdy se mi holka počůrávala, protože byla prolitá a denně počůraná postel. Ale to se s ní už dalo domluvit ![]()
@Lasička13
nase mala ma 14 mesicu, UM pije rano, pak klasika svacina, obed, svacina, na veceri kasi, pak jde spat, ne zjdu ja spat, tak ji v polospanku dam jeste jednu lahev UM (kdybych to neudelala, tak se vzbudi treba ve 3, takhle pak spi do rana).
vubec me nenapadlo to nejak menit. jsem rada, ze je spokojena, ze spi celou noc, ze mi pres den vsechno ji, a proste tak nejak je v pohode.
uz jsem zjistila, ze nema cenu rypat do neceho, co funguje ![]()
@Lasička13 Nechala jsem noční službu na tatínkovi
Ale už jim bylo přes dva roky. Nejmladší přestala tak nějak sama, ale stačí, aby měla bebíčko a zase vyžaduje mlíčko.
Nejlevnější u nás asi Babylove, můžeš i uplatnit kuponky. Jak odnaučit v noci..kdo nechce, ať mi nevěří, ale sotva jsem se u starších holek fest zapřela, že už fakt začnu v noci odbourávat, ty potvory to vycítily a hned od první takový noci se začly protahovat intervaly a do dvou týdnů jsme spaly 12h (akorát jim nebyly 2r, ale 2,5m:) Třetí má teď taky 2,5m, tam jsem benevolentnější
, zapřela jsem se až před 2dny. No a místo prvního krmení ve 3h v noci to bylo najednou v 6h a poslední noc až před sedmou hodinou. No. A nebo prostě nedej, ale nesmí ti vadit řev
Mně by teda vadil rozhodně míň, než noční nevyspání ![]()
@zuzouš věřím
já se takhle ve 2 měs. dvojčat zapřela, že už je fakt nebudu večer uspávat na ruce, večer položila do postýlky, čekala řev a světe div se, on byl klid
a funguje nám to (s drobnými zádrhely) už skoro rok a pul.
Jinak tomu odbourání načního krmení. Já se taky jeden večer rozhodla už prostě nedat. U nás to ale proběhlo celkem hladce, stacilo pohladit, dát dudel, eventuelně pochovat a po 3 nocích si na mlíko nikdo nevzpomněl.